Käsinkirjoitettujen muistiinpanojen tekeminen Cursivella

Voit tallentaa, muokata ja järjestää käsinkirjoitettuja muistiinpanoja Cursive-sovelluksella ja kosketusnäytöllisellä Chromebookilla, jonka kanssa voi käyttää näyttökynää. Voit muokata muistiinpanoja myös kosketusnäytön eleillä.

Muistiinpanot synkronoidaan Google-tilillesi, jotta löydät ne Chrome-selaimella.

Vinkki: Voit edelleen tehdä muistiinpanoja Google Keepiin verkossa.

Muistiinpanojen tekeminen ja muokkaaminen

Tärkeää:

1. Valitse vasemmasta alakulmasta käynnistysohjelma  ja sitten ylänuoli  ja sitten Cursive
    • Vaihtoehtoisesti voit valita kosketusnäytön alareunasta tai sivusta näyttökynän  ja sitten Luo muistiinpano
  2. Tee näyttökynällä muistiinpanoja avautuvassa ikkunassa.
  3. Yläreunan työkalupalkissa voit vaihtaa viivojen väriä ja kokoa.
  4. Jos haluat siirtää muistiinpanoja tai muuttaa niiden kokoa, napauta Valitse  ja valitse muutettava teksti näyttökynällä.

Muistiinpanojen muokkaaminen kosketusnäytön eleillä

Tekstin poistaminen piirtämällä

Näin voit poistaa sanoja tai lauseita muistiinpanoista:

1. Piirrä poistettavan sanan tai lauseen päälle näyttökynällä.
  2. Poista napauttamalla näyttöä näyttökynällä.

Vinkki: Voit poistaa pidempiä tekstejä vetämällä näyttökynää, jolloin se toimii pyyhekumina.

Kuvituskuva sisällön poistamisesta piirtämällä

Muistiinpanotekstin valitseminen

Näin valitset sanoja tai lauseita muistiinpanoista:

1. Ympyröi valittava sana tai lause näyttökynällä.
  2. Voit siirtää valittua kohdetta napauttamalla ympyrää ja vetämällä sitä näyttökynällä tai sormella.

Kuvituskuva muistiinpanotekstin valitsemisesta ja siirtämisestä

Tilan lisääminen rivien väliin

Näin voit lisätä tilaa rivien tai lauseiden väliin:

1. Piirrä näyttökynällä viiva kohtaan, johon haluat lisää tilaa.
  2. Napauta viivaa ja vedä sitä alaspäin näyttökynällä tai sormella.

Kuvituskuva tilan lisäämisestä rivien väliin

Muistiinpanotekstin kopioiminen ja liittäminen

Kopioiminen:

1. Valitse muistiinpanoteksti.
  2. Valitse valikko Lisää ja sitten Kopioi

Liittäminen:

1. Kosketa pitkään mitä tahansa kohtaa muistiinpanoissa.
  2. Valitse Liitä.

Kuvituskuva muistiinpanotekstin kopioimisesta ja liittämisestä

Muistiinpanojen löytäminen ja avaaminen

1. Valitse Cursive-sovelluksessa koti .
  2. Etsi muistiinpanot valitsemalla muistikirja.
    • Etsi muistiinpanoja, jotka eivät ole muistikirjassa, valitsemalla Arkistoimattomat muistiinpanot
    • Jos haluat löytää kaikki muistiinpanot, valitse Kaikki muistiinpanot.
  3. Avaa muistiinpano.

Muistiinpanojen järjestäminen

Kun järjestät muistiinpanot muistikirjoihin, pääset nopeasti haluamaasi aiheeseen. Näin yhdistelet muistiinpanoja muistikirjassa:

1. Valitse Cursive-sovelluksessa koti .
  2. Valitse yläreunasta valikko Lisää ja sitten Lisää muistikirjaan.
  3. Valitse muistikirja, niin voit lisätä muistiinpanon.

Muistiinpanojen jakaminen ja vieminen

Voit luoda jaettavan kuvan tai viedä muistiinpanot PDF-tiedostona.

Näin voit jakaa koko muistiinpanot tai niiden osan kuvana:

1. Valitse Cursive-sovelluksessa koti  ja avaa muistiinpanot.
  2. Napauta Valitse  ja valitse kopioitava teksti näyttökynällä.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Kopioi
  4. Liitä kuva minne tahansa.

Näin voit jakaa muistiinpanot PDF-tiedostona:

1. Valitse Cursive-sovelluksessa koti  ja avaa muistiinpanot.
  2. Valitse yläreunasta valikko Lisää ja sitten Vie PDF-muodossa.
  3. Löydät muistiinpanot Tiedostot-sovelluksen Lataukset-kansiosta.

Muistiinpanosovellusten vaihtaminen

Avaa muistiinpanot toisessa muistiinpanosovelluksessa:

1. Valitse kosketusnäytöltä näyttökynä  ja sitten Asetukset .
  2. Napauta Muistiinpanosovellus-kohdan vierestä alanuolta  ja valitse sovellus.

Vinkki: Lue, miten voit ladata muita muistiinpanosovelluksia, joissa näyttökynäsi toimii.

Tallennustilan ylläpito

Jos Cursive-sovelluksesta loppuu tallennustila, et voi muokata muistiinpanoja. Vapauta tilaa Chromebookilla, niin voit muokata muistiinpanoja.

Cursiven ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia Cursiven kanssa ja sinut palautetaan takaisin kirjautumisnäyttöön, ongelma voi johtua evästeistä tai laajennuksista. Jotta ongelmia ei esiintyisi jatkossa, salli kolmannen osapuolen evästeet osoitteessa https://cursive.apps.chrome.

Vinkki: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et välttämättä voi kirjautua Cursive-sovellukseen Workspace-tililläsi. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta. Jos olet järjestelmänvalvoja, katso, miten voit ylläpitää sellaisten palveluiden pääsyoikeuksia, joita ei hallita erikseen.

Muita lähteitä