Tag håndskrevne noter med Kursiv

Du kan gemme, redigere og organisere håndskrevne noter ved hjælp af appen Kursiv og en Chromebook med touchskærm, der fungerer sammen med en styluspen. Du kan også bruge bevægelser på touchskærmen for at redigere dine noter.

Dine noter synkroniseres med din Google-konto, så du kan finde dem i din Chrome-browser.

Tip! Du kan stadig tage noter med Google Keep på nettet.

Opret og rediger noter

Vigtigt!

1. Nederst til venstre skal du vælge applisten og derefter Kursiv
    • Du kan også gå til i rækken med apps nederst på touchskærmen eller ude i siden og trykke på styluspennen og derefter Opret note
  2. Tag noter med styluspennen i det vindue, der åbnes.
  3. Du kan skifte farve og størrelse på linjerne ved hjælp af værktøjslinjen øverst på skærmen.
  4. Hvis du vil flytte eller ændre størrelsen på dine noter, skal du trykke på markeringsikonet og markere den tekst, du vil ændre, med styluspennen.

Lås dit lærred

Hvis du vil undgå at rulle eller zoome på dit lærred, f.eks. når din håndflade rører skærmen, kan du aktivere lærredlåsen.

1. Øverst til højre skal du vælge Mere og derefter Vis lærredlås.
  2. Øverst til højre på lærredet kan du se låseindikatoren i standardtilstanden Ulåst .
  3. Vælg Lås for at låse lærredet. Låseindikatoren vises nu som Låst .

Tip! Lærredlåsen deaktiveres, når du åbner en ny note, eller hvis du skjuler valgmuligheden "Vis lærredlås".

Rediger noter med bevægelser på touchskærmen

Streg tekst ud for at slette

Sådan sletter du ord eller sætninger i din note:

1. Streg ordet eller sætningen, du vil slette, ud med styluspennen.
  2. Tryk på skærmen med styluspennen for at slette.

Tip! Hvis du vil slette mere tekst, kan du trække styluspennen for at få viskelæderet.

Illustration af sletning ved hjælp af overstregning

Markér notetekst

Sådan markerer du ord eller sætninger i din note:

1. Tegn en cirkel med styluspennen rundt om det ord eller den sætning, du vil markere.
  2. Flyt din markering rundt ved at trykke på og trække cirklen med styluspennen eller fingeren.

Illustration af notetekst, der markeres og flyttes

Tilføj mere plads mellem linjer

Sådan tilføjer du mere plads mellem linjer eller sætninger:

1. Tegn en linje med din styluspen, hvor du vil tilføje mere plads.
  2. Tryk på stregen, og træk den ned med styluspennen eller fingeren.

Illustration, der viser tilføjelse af mere plads mellem linjer

Kopiér og indsæt notetekst

Sådan kopierer du:

1. Markér din notetekst.
  2. Tryk på menuen Mere og derefter Kopiér

Sådan indsætter du:

1. Hold nede på et sted i din note.
  2. Tryk på Indsæt.

Illustration, der viser kopiering og indsættelse af notetekst

Find og åbn dine noter

1. Vælg Start i appen Kursiv.
  2. Du kan finde dine noter ved at vælge en notesbog.
    • Hvis du vil finde noter, der ikke er i en notesbog, skal du vælge Ikke-gemte noter
    • Hvis du vil finde alle dine noter, skal du vælge Alle noter.
  3. Åbn en note.

Organiser dine noter

Du kan organisere dine noter i notesbøger, så du hurtigt kan springe til et bestemt emne. Sådan sammensætter du noter i en notesbog:

1. Vælg Start i appen Kursiv.
  2. Øverst på siden skal du vælge menuen Mere og derefter Føj til notesbog.
  3. Vælg din notesbog for at tilføje noten.

Del og eksportér noter

Du kan oprette et billede, der kan deles, eller eksportere din note som en PDF-fil.

Sådan deler du hele eller en del af din note som et billede:

1. Vælg Start i appen Kursiv, og åbn din note.
  2. Tryk på Markér , og brug styluspennen til at markere den tekst, du vil kopiere.
  3. Vælg Mere Mere og derefter Kopiér
  4. Indsæt dit billede hvor som helst.

Sådan deler du din note som en PDF-fil:

1. Vælg Start i appen Kursiv, og åbn din note.
  2. Øverst på siden skal du vælge menuen Mere og derefter Eksportér som PDF.
  3. Du kan finde din note ved at åbne mappen Downloads i "Filer".

Skift noteapps

Åbn din note i en anden noteapp:

1. Tryk på styluspennen og derefter Indstillinger på din touchskærm.
  2. Tryk på den nedadvendte pil ud for "App til notatskrivning", og vælg en app.

Tip! Se, hvordan du downloader andre noteapps, der fungerer sammen med din styluspen.

Administrer din lagerplads

Hvis Kursiv løber tør for lagerplads, kan du ikke redigere dine noter. Hvis du vil fortsætte med at redigere noter, kan du frigøre plads på din Chromebook.

Løs problemer med appen Kursiv

Hvis du har problemer med appen Kursiv og sendes tilbage til loginskærmen, kan det skyldes et problem med cookies eller udvidelser. Du kan forhindre yderligere problemer ved at tillade tredjepartscookies på https://cursive.apps.chrome.

Log ind, og synkroniser

Selvom du ikke kan logge ind i Kursiv, kan du stadig tage noter lokalt. Når du logger ind senere, synkroniseres alle dine lokale noter med din Google-konto, og de bliver tilgængelige på alle enheder, hvor du er logget ind.

Hvis der er en eller flere noter, du ikke vil synkronisere, skal du annullere login og slette noterne. Hvis du er i galleriet:

1. Vælg menuen for noten Organiser og derefter Slet note.
  2. Vælg menuen for galleriet Organiser og derefter Se papirkurvog derefter Tøm papirkurv for at slette noten permanent.
    • Du kan også vælge menuen for noten Organiser og derefter Slet note permanent.

Tip! Hvis du bruger din Chromebook til arbejde eller skole, kan du muligvis ikke logge ind i appen Kursiv med din Workspace-konto. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger. Hvis du er administrator, kan du aktivere Kursiv for dine administrerede konti.