Configurar una eSIM o una SIM per a les dades mòbils

Si utilitzeu un perfil d'eSIM o de SIM al Chromebook, podeu connectar-vos a Internet sense una connexió Wi‑Fi mitjançant dades mòbils.

Què necessiteu

El Chromebook ha de tenir funcions d'eSIM o bé una ranura física per a una targeta SIM. Per configurar una eSIM, el Chromebook ha de tenir la versió 92 o una de posterior. Comproveu que el programari del Chromebook estigui actualitzat.

Utilitzar una eSIM per a les dades mòbils

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. A "Xarxa", comproveu que l'opció Dades mòbils estigui activada.
  3. Seleccioneu Dades mòbils.
  4. A "eSIM", seleccioneu la xarxa a la qual us voleu connectar.
Consell: si no trobeu cap perfil mòbil a "Dades mòbils", haureu de configurar un perfil nou.

Utilitzar una targeta SIM per a les dades mòbils

1. Inseriu la targeta SIM al lector de targetes.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  3. A "Xarxa", comproveu que l'opció Dades mòbils estigui activada.
  4. Seleccioneu Dades mòbils.
  5. A "SIM", seleccioneu la xarxa a la qual us voleu connectar.
  6. Si la targeta SIM encara no està activada, seleccioneu Activa i seguiu les instruccions en pantalla.

Consell: si l'operador de la targeta SIM no s'admet o si la targeta SIM no està connectada a cap pla de dades, haureu de contactar amb l'operador per completar la configuració.

Gestionar els perfils d'eSIM i de SIM

Configurar un perfil d'eSIM nou

Detecta perfils automàticament

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. A "Xarxa", comproveu que l'opció "Dades mòbils" estigui activada.
  3. Seleccioneu Dades mòbils i, a continuació, Afegeix una connexió mòbil .
    • Per afegir una xarxa mòbil, heu d'estar connectat a una xarxa Wi‑Fi o Ethernet.
  4. Per detectar automàticament els perfils d'eSIM disponibles, seleccioneu Escaneja.
  5. Trieu un perfil d'eSIM.
    • Si no es troba cap perfil, se us demanarà que escanegeu un codi QR o que introduïu manualment els detalls del perfil de l'eSIM.
  6. Seleccioneu Següent.
    • El perfil d'eSIM pot tardar uns quants minuts a instal·lar-se.
  7. Si se us demana, introduïu el codi de confirmació del perfil eSIM que s'està instal·lant.
    • Si no teniu el codi de confirmació, poseu-vos en contacte amb el vostre operador per obtenir ajuda
  8. Seleccioneu Confirma.
  9. Quan es mostri el quadre de diàleg "Xarxa afegida", seleccioneu Fet.

Consell: podeu afegir fins a 5 perfils d'eSIM

Introduïu els perfils manualment

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. A "Xarxa", comproveu que l'opció "Dades mòbils" estigui activada.
  3. Seleccioneu Dades mòbils i, a continuació, Afegeix una connexió mòbil .
    • Per afegir una xarxa mòbil, heu d'estar connectat a una xarxa Wi‑Fi o Ethernet.
  4. Quan se us demani que "Cerqueu automàticament el perfil d'eSIM disponible", per introduir manualment el vostre perfil d'eSIM a la descripció, seleccioneu Manualment.
  5. Quan es mostri una pantalla d'escaneig de codis QR:
    • Seleccioneu Utilitza la càmera per escanejar el codi QR.
    • Introduïu el codi d'activació manualment i aneu al pas 8.
  6. Apropeu a la càmera del Chromebook el codi QR que us ha proporcionat l'operador per escanejar-lo.
    • Si heu rebut un codi QR per correu electrònic, obriu el missatge al telèfon. Per escanejar-lo, apropeu el telèfon a la càmera del Chromebook.
  7. El codi d'activació es carregarà automàticament.
    • Si el codi d'activació no es carrega automàticament, escriviu-lo manualment.
  8. Seleccioneu Següent.
    • El perfil d'eSIM pot tardar uns quants minuts a instal·lar-se.
  9. Quan rebeu el missatge "El perfil s'ha afegit correctament", seleccioneu Fet.

Consell: podeu afegir fins a 5 perfils d'eSIM.

Canviar el nom d'un perfil de SIM

Important: només es pot canviar el nom d'un perfil si es té la sessió iniciada al Chromebook. Els noms dels perfils de SIM no poden tenir més de 20 caràcters i no poden incloure emojis.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració i, a continuació, Dades mòbils.
  2. Seleccioneu el perfil de què voleu canviar el nom.
  3. A la part superior dreta, seleccioneu Menú Més.
  4. Per canviar el nom del perfil, seleccioneu Canvia el nom del perfil.
  5. Escriviu el nom nou i seleccioneu Fet.
Suprimir un perfil de SIM

Important: alguns perfils d'eSIM només es poden instal·lar en un dispositiu. Si suprimiu el perfil d'eSIM del dispositiu en què està instal·lat, és possible que no el pugueu tornar a utilitzar i que hàgiu de contactar amb el vostre proveïdor per obtenir ajuda.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració i, a continuació, Dades mòbils.
  2. Seleccioneu el perfil que voleu suprimir.
  3. A la part superior dreta, seleccioneu Menú Més.
  4. Per suprimir el perfil, seleccioneu Suprimeix el perfil i, a continuació, Suprimeix.
Canviar d'una xarxa mòbil a una altra
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració i, a continuació, Dades mòbils.
  2. Seleccioneu el perfil al qual voleu canviar.
Permetre o bloquejar missatges de text
  1. Al Chromebook, seleccioneu l'hora i, a continuació, Configuració .
  2. A "Xarxa", activeu Xarxa mòbil.
  3. Seleccioneu un perfil de SIM.
  4. A "Configuració avançada", activeu o desactiveu Mostra els missatges de text.
    • Si un administrador bloqueja la funció, el commutador es desactiva amb missatges gestionats estàndard.
    • Si desactiveu aquesta funció, el Chromebook no mostrarà cap notificació i suprimirà el missatge.

Solucionar problemes relacionats amb la configuració de la xarxa mòbil

• Comproveu la connexió: abans de configurar un perfil d'eSIM, assegureu-vos que estigueu connectat a una xarxa Wi‑Fi o Ethernet.
  • "S'ha produït un error en detectar el codi": si es mostra aquest error, proveu aquestes opcions:
    • Assegureu-vos que la càmera estigui neta i que no hi hagi res que la tapi.
    • Proveu d'introduir el codi d'activació manualment.
    • Si cap d'aquestes opcions funciona, contacteu amb el vostre operador per rebre assistència tècnica.
  • "No s'ha pogut instal·lar el perfil d'eSIM": si es mostra aquest error, és possible que el perfil d'usuari que heu intentat configurar ja s'hagi configurat anteriorment i que no es pugui tornar a instal·lar. Contacteu amb el vostre operador per rebre assistència tècnica.
  • Altres problemes: proveu d'apagar i d'engegar el Chromebook.