Bestanden delen met apparaten bij jou in de buurt

Je kunt tekst, afbeeldingen, bestanden of webpagina's delen met andere Android- en Chromebook-apparaten in de buurt. Je kunt ook opgeslagen wifi-netwerken die vanaf Android-apparaten zijn verstuurd krijgen en er verbinding mee maken.

Wat je nodig hebt

Belangrijk: Als je je Chromebook gebruikt op het werk of op school, kun je deze functies mogelijk niet met je telefoon gebruiken. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Delen instellen

Belangrijk: Dichtbij delen staat standaard uit. Zet Dichtbij delen aan op je apparaat om bestanden in de buurt te sturen of te krijgen.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer links Verbonden apparaten.
  3. Selecteer naast 'Dichtbij delen' de optie Instellen.
  4. Kies een naam voor je apparaat en selecteer Klaar.
  5. Selecteer Zichtbaarheid van apparaat.
  6. Kies de gewenste opties:
    • Alle contacten: Je apparaat is zichtbaar voor je contacten terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
    • Sommige contacten: Je apparaat is zichtbaar voor door jou gekozen contacten in de buurt terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
    • Verborgen: Je apparaat is alleen zichtbaar als iemand content probeert te delen en je het apparaat zichtbaar maakt.
  7. Selecteer Bevestigen.

Tip: Als je delen wilt uitzetten, ga je naar Instellingen  en dan Verbonden apparaten en zet Dichtbij delen uit.

Content delen met iemand

1. Open Bestanden  op je Chromebook.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt delen en selecteer Delen  en dan Dichtbij delen.
    • Als je meerdere bestanden wilt delen, druk je op Ctrl + klik op de bestanden die je wilt delen en selecteer je Delen  en dan Dichtbij delen.
  3. Selecteer het apparaat waarmee je het bestand wilt delen en dan Delen.
  4. Je bestand wordt verstuurd zodra de ontvanger het delen heeft bevestigd.

Content delen vanuit apps

Je kunt ook bestanden delen vanuit apps.
  1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher .
  2. Selecteer de pijl-omhoog  om al je apps te bekijken.
  3. Selecteer de app die je content bevat en zoek je content in de app.
  4. Selecteer Delen  en dan Dichtbij delen.
  5. Selecteer een apparaat en dan Delen.
  6. Nadat het ontvangende apparaat het delen heeft bevestigd, wordt de content gestuurd.

Content ontvangen van iemand

Belangrijk: Als je bestanden wilt ontvangen van iemand, moet je apparaat zichtbaar zijn. Als je je apparaat tijdelijk zichtbaar wilt maken, selecteer je op je Chromebook de tijd en dan Dichtbij delen. De tijdelijke zichtbaarheidsmodus staat 5 minuten aan. Daarna is het apparaat niet meer zichtbaar voor apparaten in de buurt.
  1. Je krijgt een melding dat iemand content wil delen.
  2. Selecteer je Apparaatnaam en Zichtbaarheid van apparaat.
  3. Selecteer Aanzetten.
  4. Selecteer Accepteren om de content te ontvangen.

Kiezen wie content met jou mag delen

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer Dichtbij delen en dan Zichtbaarheid van apparaat.
  3. Kies de gewenste opties:
    • Alle contacten: Je apparaat is zichtbaar voor je contacten terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
    • Sommige contacten: Je apparaat is zichtbaar voor door jou gekozen contacten in de buurt terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
    • Verborgen: Je apparaat is alleen zichtbaar als iemand content probeert te delen en je het apparaat zichtbaar maakt.

Tijdelijk delen aanzetten

Belangrijk: Als je wilt dat je apparaat tijdelijk zichtbaar is voor iedereen in de buurt, kun je 'Dichtbij delen' aanzetten via de snelle instellingen.
  1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Dichtbij delen.