Ta bort ett konto från en Chromebook

Om någon som har använt din Chromebook inte längre gör det regelbundet kan du ta bort hans eller hennes konto.

1. Välj den profil som ska tas bort på inloggningsskärmen.
  2. Välj nedåtpilen bredvid profilnamnet.
  3. Välj Ta bort denna användare.
  4. Välj Ta bort denna användare i rutan som visas.

När du tar bort ett konto tas det bara bort från Chromebook. Själva Google-kontot och tillhörande data och inställningar finns fortfarande kvar.

Åtgärda problem med att ta bort konton

Jag ser inte alternativet Ta bort personen

Du kanske använder en Chromebook som hanteras av en administratör, till exempel på din arbetsplats eller skola. Kontakta administratören för att få hjälp med att ta bort kontot.

Jag vill ta bort ägarkontot

Det första Google-konto som används för att logga in på en Chromebook blir normalt ägarkonto.

Om du vill ta bort ägarkontot behöver du radera allt på Chromebook. Läs mer om hur det fungerar.

Ett konto togs bort automatiskt

Om du börjar få slut på utrymme på Chromebook tas den profil som har varit oanvänd under längst tid bort automatiskt.

Om det här händer raderas varken Google-kontot eller de uppgifter och inställningar som har synkroniserats med kontot. Däremot raderas allt som sparats på Chromebook med kontot, till exempel nedladdade filer.

Om en profil tas bort från Chromebook kan du lägga till profilen igen. Men filer som har laddats ned med kontot i fråga återställs inte.