Hålla koll på hur mycket mobildata du använder

Om du har en Chromebook med mobildataabonnemang kan du kontrollera hur mycket data du har förbrukat. Om du använder ett SIM-kort kan du till och med styra dataförbrukningen genom att låsa SIM-kortet med en pinkod.

Se hur mycket data du har kvar

Med Verizon

Om du använder Verizon Wireless i USA kan du se i ditt Verizon Wireless-konto hur mycket data du har kvar varje månad.

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Mobildata i avsnittet Nätverk.
  4. Klicka på Visa konto högst upp (alternativet visas bara om Verizon har aktiverats. Så här aktiverar du Verizon).
  5. Logga in på ditt Verizon Wireless-konto.
Med andra mobilnät
För alla andra mobilnätverk kontaktar du mobiloperatören för att se hur mycket data du har använt på SIM-kortet.

Låsa SIM-kortet

Om du använder ett SIM-kort med din Chromebook kan du låsa kortet när som helst för att hindra andra från att förbruka dina mobildata oavsiktligt. Gör så här om du vill låsa kortet eller byta pinkod:

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Välj Mobildata i avsnittet Nätverk.
  4. Aktivera Aktivera SIM-kortslåsning.
  5. Ange pinkoden för SIM-kortet och välj Retur.
  6. Markera kryssrutan Lås SIM-kort om du vill att det ska krävas en pinkod. Om du vill ange en egen pinkod väljer du Byt pinkod.

Nästa gång du ansluter till nätverket måste du ange pinkoden. För vissa SIM-kort krävs också att du anger en pinkod som mobiloperatören tillhandahållit första gången du använder dem.

Kontakta mobiloperatören om du glömmer pinkoden eller om du uppmanas att ange en pinupplåsningskod. Om du anger fel upplåsningskod två gånger kommer SIM-kortet att inaktiveras.

Få mer hjälp

Om du har fler frågor om mobildata kontaktar du din mobiloperatör.