Använda Chromebook som gäst

Om du vill använda en Chromebook utan att logga in kan du surfa som gäst. Gästläget är bra om du vill

• låna ut en Chromebook till någon
  • låna någon annans Chromebook
  • använda en delad eller offentlig Chromebook, till exempel på skolan eller biblioteket.

Logga in som gäst

1. Om du är inloggaed på Chromebook loggar du ut.
  2. Klicka på Använd som gäst längst ned.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan och Använd som gäst inte visas har administratören inaktiverat gästsessioner. Endast administratören kan inaktivera det igen. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Logga ut

1. Välj klockan längst ned till höger.
  2. Välj Avsluta gästsession.

Obs! Filer, cookies, webbplatsdata och webbaktivitet raderas.

Andra kan visa vissa uppgifter

Gästläget innebär att din webbaktivitet inte sparas i Chrome.

• Webbplatser du besöker, inklusive annonser och resurser som används på dessa webbplatser
  • Webbplatser som du loggar in på
  • Din arbetsgivare, skola eller någon annan som driver nätverket du använder
  • Internetleverantören
  • Sökmotorer

Åtgärda problem med gästsessioner

Använd som gäst visas inte

Gästsessioner kan ha inaktiverats på Chromebook. Så här aktiverar du gästsessioner:

1. Om du är inloggad som gäst loggar du ut.
  2. Logga in på Chromebook med ägarkontot.
  3. Välj klockan längst ned till höger.
  4. Välj Inställningar .
  5. Välj Hantera andra personer i avsnittet Säkerhet och integritet.
  6. Välj Aktivera gästsession.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan du inte aktivera och inaktivera gästsessioner. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.