Een Chromebook gebruiken als gast

Als je een Chromebook wilt gebruiken zonder in te loggen, kun je het apparaat gebruiken als gast. In de volgende gevallen is de gastmodus erg handig:

• Iemand anders wil je Chromebook lenen.
  • Je wilt de Chromebook van iemand anders gebruiken.
  • Je gebruikt een gedeelde of openbare Chromebook, bijvoorbeeld op school of in een bibliotheek.

Inloggen als gast

1. Als je bent ingelogd bij de Chromebook, log je uit.
  2. Klik onderaan op Gebruiken als gast.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt en je 'Gebruiken als gast' niet ziet, heeft je beheerder de optie voor gebruiken als gast uitgezet. Alleen je beheerder kan deze optie weer aanzetten. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Uitloggen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Gastsessie beëindigen.

Opmerking: Je bestanden, cookies, websitegegevens en browseractiviteiten worden verwijderd.

Anderen kunnen bepaalde informatie bekijken

In de gastmodus slaat Chrome je browseractiviteiten niet op.

• Websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt
  • Websites waarbij je inlogt
  • Je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt
  • Je internetprovider
  • Zoekmachines

Problemen met gebruiken als gast oplossen

Je ziet 'Gebruiken als gast' niet

Misschien is de functie voor gebruiken als gast uitgezet op de Chromebook. Zo zet je gebruiken als gast aan:

1. Als je bent ingelogd als gast, log je uit.
  2. Log in bij je Chromebook met het eigenaarsaccount.
  3. Selecteer rechtsonder de tijd.
  4. Selecteer Instellingen .
  5. Selecteer in het gedeelte Beveiliging en privacy de optie Andere mensen beheren.
  6. Zet Gebruiken als gast toestaan aan.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je gebruiken als gast niet aan- of uitzetten. Neem contact op met je beheerder voor hulp.