Een Chromebook gebruiken als gast

Als je een Chromebook wilt gebruiken zonder in te loggen, kun je het apparaat gebruiken als gast. In de volgende gevallen is de gastmodus erg handig:

• Iemand anders wil je Chromebook lenen.
  • Je wilt de Chromebook van iemand anders gebruiken.
  • Je gebruikt een gedeelde of openbare Chromebook, bijvoorbeeld op school of in een bibliotheek.

Inloggen als gast

1. Als je bent ingelogd bij de Chromebook, log je uit.
  2. Klik onderaan op Gebruiken als gast.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt en 'Gebruiken als gast' niet wordt weergegeven, heeft je beheerder de optie voor gebruiken als gast uitgeschakeld. Alleen je beheerder kan deze optie weer inschakelen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.

Uitloggen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Gastsessie beëindigen.

Opmerking: Je bestanden, cookies, websitegegevens en browseractiviteiten worden verwijderd.

Anderen kunnen bepaalde informatie bekijken

In de gastmodus slaat Chrome je browseractiviteiten niet op.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar voor:

• websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt,
  • je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt,
  • je internetprovider.

Als je inlogt op een account om een webservice (zoals Gmail) te gebruiken, kan je browse-activiteit worden opgeslagen op sites waarop dat account wordt herkend.

Problemen met gebruiken als gast oplossen

'Gebruiken als gast' wordt niet weergegeven

Mogelijk is de optie voor gebruiken als gast uitgeschakeld op de Chromebook. Je kunt gebruiken als gast als volgt inschakelen:

1. Als je bent ingelogd als gast, log je uit.
  2. Log in bij je Chromebook met het eigenaarsaccount.
  3. Selecteer rechtsonder de tijd.
  4. Selecteer Instellingen Instellingen.
  5. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Andere mensen beheren.
  6. Schakel Gebruiken als gast toestaan in.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je gebruiken als gast niet in- of uitschakelen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.