Chromebookin vierailijakäyttö

Jos haluat käyttää Chromebookia kirjautumatta sisään, voit käyttää sitä vierailijana. Vierastila on hyödyllinen muun muassa silloin, kun haluat

• lainata Chromebookiasi toiselle henkilölle
  • lainata toisen henkilön Chromebookia
  • käyttää jaettua tai julkista Chromebookia esimerkiksi koulussa tai kirjastossa.

Kirjautuminen vierailijana

1. Jos olet kirjautunut sisään Chromebookiin, kirjaudu ulos.
  2. Valitse näytön alareunasta Selaa vierailijana.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa etkä näe Selaa vierailijana ‑painiketta, järjestelmänvalvoja on estänyt vierailijaselauksen. Vain järjestelmänvalvoja voi palauttaa sen käyttöön. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Uloskirjautuminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Sulje vierastila.

Huom. Tiedostot, evästeet, sivustojen data ja selaustapahtumasi poistetaan.

Muille käyttäjille näkyvät tiedot

Kun vierastila on käytössä, Chrome ei tallenna tietoja selaustoiminnastasi.

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Sivustot, joille kirjaudut
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi
  • Hakukoneet
    • Hakukoneet saattavat näyttää hakuehdotuksia perustuen sijaintiisi tai käynnissä olevan incognito-selauskerran toimintaasi. Kun haet jotain Googlesta, Google arvioi aina haun karkean tekoalueen. Lue lisää sijainnista Google-hakujen yhteydessä.

Vierailijaselaukseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Selaa vierailijana ‑painiketta ei näy

Chromebookin vierailijaselaus on ehkä estetty. Voit sallia sen näin:

1. Jos olet kirjautunut sisään vierailijana, kirjaudu ulos.
  2. Kirjaudu Chromebookille omistajatilillä.
  3. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse Tietosuoja ja yksityisyys ‑osiosta Hallitse muita käyttäjiä.
  6. Laita päälle Ota vierailijaselaus käyttöön.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et voi laittaa vierailijaselausta päälle tai pois päältä. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.