Bruk Chromebook som gjest

Hvis du vil bruke en Chromebook uten å logge på, kan du surfe som gjest. Gjestemodus er nyttig hvis du

• vil la andre låne Chromebooken din
  • vil låne noen andres Chromebook
  • vil bruke en delt eller offentlig Chromebook – for eksempel på en skole eller et bibliotek

Logg på som gjest

1. Logg av Chromebooken hvis du er logget på den.
  2. Klikk på Surf som gjest nederst.

Merk: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen og du ikke ser «Surf som gjest», har administratoren din slått av gjestesurfing. Det er bare administratoren som kan slå det på igjen. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Logg av

Klikk på Gjest nederst til høyre og deretter Avslutt gjesteøkten.

Surfeaktiviteten din og filene, informasjonskapslene og nettstedsdataene dine blir slettet.

Andre kan se noe informasjon

Med gjestemodus hindres Chrome i å lagre surfeaktiviteten din.

Det kan hende aktiviteten din fortsatt er synlig for

• nettstedene du besøker, inkludert annonser og ressurser som brukes på de aktuelle nettstedene
  • arbeidsgiveren din, skolen din eller den som administrerer nettverket du bruker
  • Internett-leverandøren din

Du finner mer informasjon om hva som lagres, i personvernreglene for Chrome.

Løs problemer med gjestesurfing

Du ser ikke «Surf som gjest».

Det kan hende gjestesurfing er slått av på Chromebooken. Sånn slår du på gjestesurfing:

1. Logg av hvis du er logget på som gjest.
  2. Logg på Chromebooken med eierkontoen.
  3. Klikk på kontobildet ditt.
  4. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  5. Klikk på Administrer andre i «Personer»-delen.
  6. Merk av for Slå på gjestesurfing.

Merk: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, kan du ikke slå gjestemodus av eller på. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.