Åbn, gem eller slet filer

Du kan åbne og gemme mange forskellige filtyper på din Chromebook, f.eks. dokumenter, PDF-filer, billeder og medier. Se, hvilke filtyper der understøttes på din Chromebook.

Harddisken på din Chromebook har begrænset plads, så enheden vil somme tider slette downloadede filer for at frigøre plads. Se, hvordan du gemmer dine downloads.

Tip! Nogle mapper er skrivebeskyttet. Du kan ikke slette eller omdøbe dem i appen Filer.

Find og åbn en fil

1. Åbn Filer .
  2. I venstre side skal du vælge det sted, hvor din fil er gemt.
    • Hvis du vil finde en fil, du lige har brugt, skal du vælge Seneste.
    • Tryk på knappen for at vælge den relevante filtype og se en liste over seneste filer sorteret efter type.
    • Hvis du vil finde en Android-appfil, skal du vælge Mine filer og derefter Play-filer. Hvis du vil se flere mapper, skal du øverst til højre vælge Mere  og derefter Vis alle Play-mapper.
    • Hvis du vil finde en fil i skyen, skal du vælge den relevante mappe, f.eks. Google Drev. Du kan også tilføje et andet filsystem i skyen.
  3. Find din fil, og åbn den ved at dobbeltklikke på den.

Hvis du åbner en fil på en ekstern lagerenhed, skal du fjerne enheden sikkert, når du er færdig, ved at klikke på Skub ud .

Tip! I hjørnet af skærmen skal du vælge applisten og angive navnet på den fil, du skal bruge.

Gem en fil

Sådan gemmer du den side, det billede eller det dokument, du får vist:

1. Tryk på Ctrl+s.
  2. Giv filen et navn nederst.
  3. Valgfrit: Skift filtype til venstre for filnavnet.
  4. I venstre kolonne skal du vælge, hvor du vil gemme filen, f.eks. Google Drev og derefter Mit Drev.
  5. Vælg Gem.

Bemærk! Hvis du bruger din Chromebook i skolen eller på arbejdet, kan du gemme filer i mappen Fællesdrev. Vælg Google Drev og derefter Fællesdrev.

Omdøb en fil

Du kan omdøbe filer, mapper og eksterne enheder.

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Vælg navnet på filen eller mappen.
  4. Tryk på Ctrl+Enter.
  5. Angiv et nyt navn, og tryk derefter på Enter.
Tilføj et andet filsystem i skyen
  1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Klik på Mere øverst til højre.
  4. Vælg Tilføj ny tjeneste og derefter SMV-fildeling.
  5. Der åbnes et nyt vindue. Vælg Tilføj fildeling. Angiv dine oplysninger.
  6. Vælg Tilføj.

Bemærk! Din Chromebook understøtter filsystemer fra tredjeparter, der anvender DocumentsProvider API'er. Hvis du downloader en af disse Android-filapps fra Play Butik, vises den i venstre side under Filer .

Sådan opretter du forbindelse til andre filsystemer i skyen:

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Klik på Mere øverst til højre.
  4. Vælg Installer ny tjeneste.
  5. Installer et nyt filsystem i skyen ved at vælge et system og følge vejledningen på skærmen.
Vælg en ny destination til dine filer

Dine filer gemmes som standard i mappen Downloads, som er en midlertidig mappe på din Chromebooks harddisk.Du kan ændre standardplaceringen for, hvor downloads skal gemmes, eller du kan vælge en bestemt mappe ved hver download.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Avanceret nederst på skærmen.
  4. Skift indstillinger for downloads under "Downloads":
    • Sådan skifter du standardmappe: Vælg Skift, og vælg derefter, hvor du vil gemme dine filer.
    • Sådan vælger du en bestemt mappe ved hver download: Aktivér Spørg, hvor hver enkelt fil skal gemmes, inden download begynder.

Slet en fil

Vigtigt! De fleste filer sendes direkte til papirkurven. For filer, der ikke sendes til papirkurven, skal du bekræfte, at du vil slette dem permanent.

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Vælg den fil eller mappe, som du vil slette.
  4. Vælg Papirkurv .

Tip! Filer slettes permanent fra papirkurven efter 30 dage.

Sådan gendanner du en fil, du har sendt til Papirkurv:

1. Åbn Filer på din Chromebook.
  2. I venstre side skal du vælge Papirkurv .
  3. Vælg den fil, du vil gendanne og derefter Gendan fra papirkurven.

Komprimer en fil

Hvis du vil samle filer eller mapper i en enkelt fil, kan du komprimere dem.

1. Klik på applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Til venstre skal du vælge den mappe eller de filer, du vil komprimere.
  4. Vælg alle de filer, der skal komprimeres, ved at trykke på Ctrl og derefter klikke på hver enkelt fil en ad gangen.
  5. Valgfrit: Tryk på Ctrl+e for at anbringe alle dine filer i en ny mappe.
  6. Højreklik på dine valgte filer eller mapper, og klik derefter på Valg af komprimering.

Udpak en fil

Du kan se de enkelte filer i din ZIP-fil.

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Filer .
  3. Dobbeltklik på den komprimerede fil. ZIP-filen vises til venstre.
  4. Åbn en enkelt fil ved at dobbeltklikke på den.
  5. Valgfrit: Hvis du vil fjerne ZIP-filen fra listen over mapper i venstre side, skal du klikke på Skub ud

Tip! Hvis du vil pakke en gruppe ZIP-filer ud i en enkelt mappe, skal du højreklikke på mappen og vælge Pak alt ud.

Brug filer, og fastgør dem til din hylde

Du kan finde dine seneste downloads, screenshots og fastgjorte filer i hyldecontaineren.

Åbn de seneste downloads og screenshots på din hylde

1. Nederst til højre skal du vælge hyldecontaineren og derefter din fil.

Skjul forhåndsvisningen af hylden:

1. Nederst til højre ud for klokkeslættet skal du højreklikke og vælge hyldecontaineren.
  2. Vælg Skjul forhåndsvisning.

Tip! Dine seneste downloads og screenshots vises kun midlertidigt. Hvis de skal vises permanent, kan du fastgøre filer til din hylde.

Fastgør filer til din hylde

1. Vælg applisten nederst til venstre.
  2. Åbn Filer .
  3. Til venstre skal du vælge den mappe, der indeholder den fil, du vil fastgøre.
  4. Højreklik på filen.
  5. Vælg Fastgør til hylde.
  6. Du kan frigøre filer ved at højreklikke på dem.
    1. Vælg Frigør fra hylden.

Find en fastgjort fil:

1. Vælg hyldecontaineren nederst til højre.
  2. Højreklik på din fil.
  3. Vælg Vis i mappe

Indsæt fastgjorte filer i dokumenter

Du kan føje billeder og screenshots fra din hylde til dine dokumenter.

Træk billeder og screenshots:

1. Vælg hyldecontaineren nederst til højre.
  2. Vælg billeder eller screenshots.
  3. Træk dem til dit dokument.

Kopiér og indsæt billeder og screenshots:

1. Vælg hyldecontaineren nederst til højre.
  2. Højreklik på dine billeder eller screenshots.
  3. Vælg Kopiér billede.
  4. Højreklik et vilkårligt sted i dit dokument.
  5. Vælg Sæt ind.

Løs problemer med at åbne filer

"Ukendt filtype"

"Google Drev er ikke tilgængeligt lige nu"

Sørg for, at din Chromebook har forbindelse til internettet. Se, hvordan du opretter forbindelse til Wi-Fi eller løser problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi.

"Vi beklager, men din eksterne lagerenhed understøttes ikke på nuværende tidspunkt"

Du kan også bruge Google Drev til at se filerne på din lagerenhed:

1. Slut din lagerenhed til en anden computer.
  2. Åbn Google Drev. Hvis du ikke er logget ind, skal du sørge for at logge ind med den Google-konto, du bruger på din Chromebook.
  3. Upload filerne fra enheden. Se, hvordan du uploader filer til Google Drev.
  4. Åbn din Chromebook, og log ind.
  5. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  6. Åbn Google Drev.

"Din enhed kunne desværre ikke genkendes" eller "Mindst én partition på enheden kunne ikke tilsluttes"

Du skal omformatere din eksterne lagerenhed.

1. Sikkerhedskopiér dine filer til et andet sted, inden du sletter dem. Følgende vejledning rydder alle filer på lagerenheden.
  2. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  3. Åbn Filer .
  4. Højreklik på lagerenheden i venstre side.
  5. Vælg Formatér enhed.
Giv dine apps adgang til eksterne drev

Du kan tillade, at apps fra Google Play læser og skriver filer på eksterne lagerenheder. De filer og mapper, som oprettes på enheden, er synlige for alle, der bruger det eksterne drev.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Administration af lagerplads og derefter Præference for ekstern lagerplads.
  4. Giv eller fjern adgang ved at tænde eller slukke lagerenheden.

Flere muligheder for filhåndtering