Je Chromebook verbinden met Thunderbolt- en USB4-accessoires

Belangrijk: Zorg dat zowel je Chromebook als het accessoire USB4 en Thunderbolt ondersteunt. Bij geschikte apparaten staat de Thunderbolt-afbeelding  vaak op de connector van het apparaat.

Voordat je begint

Als je nieuwe Thunderbolt- of USB4-accessoires wilt koppelen, moet je zijn ingelogd op je Chromebook en moet het scherm zijn ontgrendeld.

Thunderbolt en USB4 aanzetten

Voor een correcte werking en optimale prestaties heeft het Thunderbolt-accessoire misschien rechtstreekse toegang tot het geheugen nodig. Werkt je Thunderbolt-accessoire niet automatisch als je het aansluit, dan zet je beveiliging voor gegevenstoegang uit op je Chromebook. Voor optimale bescherming staat beveiliging voor directe geheugentoegang standaard aan voor externe accessoires.

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Beveiliging en privacy.
  3. Zet Beveiliging voor gegevenstoegang voor randapparaten uit.
    • Als je deze instelling niet kunt vinden, ondersteunt je Chromebook USB4 of Thunderbolt niet.
Tip: Als je accessoires niet goed werken, probeer je deze stappen.
  • Wacht een paar seconden.
  • Koppel de apparaten los en sluit ze weer aan op je Chromebook.
  • Zet Beveiliging voor gegevenstoegang voor randapparaten uit en weer aan.

Problemen met Thunderbolt en USB4 oplossen

Hoe weet ik of mijn Chromebook Thunderbolt of USB4 ondersteunt?

Chromebooks met bepaalde processoren werken met USB4 en Thunderbolt. Je kunt het volgende checken:

• Je Chromebook: Op je apparaat is duidelijk aangegeven dat het geschikt is voor USB4 of Thunderbolt.
  • De website van de fabrikant: Zoek onder USB of Poorten.
Waarom wordt mijn externe apparaat niet ondersteund?

De hoge beveiligingsnormen van de Chromebook beperken welke Thunderbolt- en USB4-accessoires worden ondersteund. Onder meer de volgende accessoires worden ondersteund:

• Docks en schermen
  • Opslagaccessoires

We willen maximale apparaatbeveiliging garanderen. Daarom kun je beveiliging voor directe geheugentoegang niet uitzetten in de gastmodus. Accessoires kunnen nog steeds in de gastmodus werken met beperkte prestaties. Log in op je account om de volledige prestaties van het accessoire op je Chromebook toe te staan.

Meer informatie over welke bestandstypen en externe apparaten werken op Chromebooks

Feedback sturen voor een Thunderbolt- of USB4-accessoire dat niet wordt ondersteund