Ställa in och använda Phone Hub på Chromebook

Med Phone Hub kan du använda funktioner från telefonen på Chromebook-skärmen. Du kan till exempel läsa aviseringar från telefonen, se öppna flikar och streama appar från mobilwebbläsaren Chrome på din Chromebook.

Detta behövs

• En Chromebook med M89 eller senare
  • En Android-telefon med Android 5.1 eller senare

Ansluta telefonen till Chromebook

Viktigt! Kontrollera först att Bluetooth är aktiverat. Välj klockan nere till höger på skärmen och aktivera Bluetooth .

1. Välj telefonen nere till höger bredvid klockan på Chromebook.
  2. Välj Kom igång.
  3. Välj Godkänn och fortsätt på Chromebook när du uppmanas till det.
  4. Välj Konfigurera vid Android-telefon under Anslutna enheter.
  5. Slutför konfigureringen av Phone Hub genom att följa anvisningarna på skärmen.
  6. Välj Klar.
Tips! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan ansluta telefonen på det här sättet. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp

Använda Phone Hub-funktioner

Välj telefonen längst ned till höger på Chromebook. Du kan

• kontrollera telefonens signalstyrka eller batteristatus
  • använda snabbkommandon för att aktivera surfzoner, stänga av ljudet på telefonen eller hitta telefonen
  • bläddra bland flikar i Chrome från din Android-enhet på Chromebook
  • styra och synkronisera aviseringar
  • öppna eller ladda ned de senaste fotona och skärmbilderna från telefonens galleri
  • streama telefonens appar.
Tips! Du kan fortfarande använda de här funktionerna när Chromebook är offline.

Aktivera eller inaktivera Phone Hub-funktioner

1. Välj klockan på Chromebook.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj telefonen under Anslutna enheter.
  4. Aktivera eller inaktivera funktioner:
    • Aktivera eller inaktivera Phone Hub.
    •  Aktivera eller inaktivera en enskild funktion.

Tips! Du hittar Anslutna enheter under Inställningar i Phone Hub.

Streama appar på Chromebook

Viktigt! Du behöver följande för att streama appar med Phone Hub:

• en Pixel 4A eller senare med Android-version 13 eller senare
  • en Nothing-telefon (1)
  • en Nothing-telefon (2).
  • kompatibla Xiaomi-enheter med Android-version 13 eller senare:
    • 12T
    • 12T Pro
    • 13
    • 13 Pro.

Vissa enheter med Android 13 eller senare har stöd för appstreaming. När anslutningen är upprättad får du en avisering via Phone Hub när

• en appstream avslutas på grund av inaktivitet
  • en appstream har avslutats eftersom telefonen är för långt borta från Chromebook-enheten
  • en appstream har avslutats på grund av ett anslutningsfel
  • ett appfönster avslutar en pågående aktivitet när du försöker stänga ett fönster.

För att streama appar behöver du uppfylla följande krav:

• Båda enheterna måste använda samma wifi-nätverk.
  • Vissa offentliga eller privata wifi-nätverk kanske inte stöds.
  • Telefonen och Chromebook-enheten måste vara nära varandra.

Du kan även använda direktinternetdelning för att placera båda enheterna i samma lokala nätverk om din nuvarande nätverksmiljö inte har stöd för appstreaming.

Detta återaktiverar användare som inte kan ansluta till samma nätverk och aktiverar appstreaming. Läs mer om direktinternetdelning.

Viktigt! Innan du kan streama appar måste du bevilja nödvändiga behörigheter på den anslutna Android-telefonen.

1. Välj telefonen nere till höger bredvid klockan på Chromebook.
  2. Välj Anslutna enheter.
  3. Välj telefonen under Anslutna enheter.
  4. Välj Konfigurera bredvid Nya bilder, aviseringar och meddelandeappar under Aktiverat.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. Klicka på Klar.
  7. Tillåt åtkomst till följande på telefonen:
    • Aviseringar
    • Foton och media
    • Appar
  8. När konfigurationen är klar aktiverar du Aviseringar och Appar under Anslutna enheter på din Chromebook.

Streama appar enkelt

Obs! På grund av DRM-policyer (Digital Rights Management) i vissa underhållningsappar kanske streamingupplevelsen på Chromebook inte fungerar som förväntat.

Det finns tre sätt att starta appstreaming:

• Via aviseringar från en meddelandeapp:
    1. Phone Hub visar en inläsningsindikator när appen öppnas.
    2. Appens streamingfönster öppnas.
    3. Appikonen visas bredvid Phone Hub-ikonen.
  • Via listan med Senaste apparna i Phone Hub:
    1. Öppna en app som du vill streama på Android-enheten. När appen har öppnats läggs den till i listan Senaste apparna i Phone Hub.
    2. Välj Senaste apparna på Chromebook.
    3. Välj den app som du vill streama.
  • Via Alla appar, som du får åtkomst till via listan Senaste apparna i Phone Hub:
    1. Öppna en app som du vill streama på Android-enheten. När appen har öppnats läggs den till i Alla appar i Phone Hub.
    2. Välj Senaste apparna på Chromebook följt av Alla appar.
    3. Välj den app som du vill streama.

Tips!

• Använd styrplattan på Chromebook om du vill zooma in en app på samma sätt som på en telefons pekskärm.
  • Om din Chromebook har stöd för pekskärm kan du använda pekskärmen för att interagera med den streamade appen.

Avsluta enkelt en stream med telefonen

1. Svep nedåt på telefonen för att öppna aviseringarna.
    • Aviseringen Streamas till din Chromebook visas.
  2. Tryck på Avsluta stream för att avsluta streamen.

Tips!

• Du kan stoppa streamingen på din Chromebook genom att stänga streamingfönstret.
  • När en streamad app är inaktiv stoppas automatiskt streamingen på din Chromebook.

Hantera din Chromebook-profil på telefonen

1. Öppna Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter.
  3. Tryck på Inställningar under Anslutna enheter bredvid Chromebook.
  4. Välj profil.
  5. Bevilja åtkomst till följande:
    • Aviseringar
    • Appar
    • Foton och media
    • Wifi-synkronisering

Så här fungerar inställningen för låsningen vid viloläge

Inställningen för låsning vid viloläge måste verifieras innan du kan öppna en stream. Om du får ett felmeddelande om att appen inte går att öppna kan du aktivera Visa låsskärm efter viloläge och försöka igen.

Du har redan ställt in en låsskärm på telefonen, men inte på enheten som du streamar till

När du klickar på en streamaviseringar blir du ombedd att ange en lokal inställning för låsning vid viloläge. På enheten du streamar till kan du välja att skapa

• ett lösenord
  • en pinkod
  • både ett lösenord och en pinkod.

När du har ställt in låsning vid viloläge kan du aktivera streaming genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om du redan har ställ in en låsskärm på enheten som du streamar till, men inte på telefonen

När du klickar på en streamavisering kan du starta streamen utan ytterligare åtgärder.

Om både telefonen och Chromebook-enheten saknar inställning för låsning vid viloläge visas ett felmeddelande om att det inte går att starta streamen. För att aktivera streamen behöver du ställa in en låsskärm på telefonen eller Chromebook-enheten.

Felsöka funktioner på Phone Hub

Om du inte får åtkomst till funktioner på telefonen via Phone Hub med Chromebook testar du följande:

• Om telefonen och Chromebook tidigare har parkopplats via Bluetooth tar du bort parkopplingen från båda enheterna.
  • Kontrollera att Bluetooth har aktiverats på båda enheterna.
  • Stäng av Bluetooth på telefonen och sätt sedan på det igen.
  • Stäng av Chromebook och sätt sedan på den igen.

Läs mer om hur du ansluter via Bluetooth på Android-telefonen

Läs mer om att ansluta till Bluetooth-enheter.