Puhelinhubin käyttöönotto ja käyttö Chromebookilla

Voit käyttää puhelimen ominaisuuksia Chromebookin näytöllä puhelinhubin avulla. Voit esimerkiksi tarkistaa puhelimen ilmoitukset, katsella avoimia välilehtiä tai striimata sovelluksia mobiililaitteen Chrome-selaimelta Chromebookilla.

Mitä tarvitset

• Chromebook, jossa on M89 tai uudempi versio
  • Android-puhelin, jossa on 5.1 tai uudempi versio

Puhelimen yhdistäminen Chromebookiin

Tärkeää: Varmista, että Bluetooth on päällä. Valitse aika näytön oikeasta alakulmasta ja laita Bluetooth päälle.

1. Valitse Chromebookin oikeasta alareunasta Puhelin kellonajan vierestä.
  2. Valitse Aloita.
  3. Kun näet kehotteen Chromebookilla, valitse Hyväksy ja jatka.
  4. Valitse Android-puhelin-kohdan vieressä olevasta Yhdistetyt laitteet ‑kohdasta Ota käyttöön.
  5. Viimeistele puhelinhubin käyttöönotto seuraamalla ohjeita näytöllä.
  6. Valitse Valmis.
Vinkki: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et ehkä voi käyttää näitä ominaisuuksia puhelimella. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Puhelinhubin ominaisuuksien käyttäminen

Valitse Chromebookin oikeasta alareunasta Puhelin . Voit

• tarkistaa puhelimesi matkapuhelinverkkoyhteyden tai akun tilan
  • käyttää pikakomentoja, kuten ottaa hotspotin käyttöön, hiljentää puhelimen tai paikantaa puhelimen
  • selata Chromen välilehtiä Android-laitteeltasi Chromebookilla
  • hallinnoida ja synkronoida ilmoituksia
  • katsoa tai ladata viimeaikaisia kuvia ja kuvakaappauksia puhelimesi Galleriasta
  • striimata puhelimen sovelluksia.
Vinkki: Voit käyttää näitä ominaisuuksia, vaikka Chromebook ei olisi yhteydessä verkkoon.

Puhelinhubin ominaisuuksien laittaminen päälle tai pois päältä

1. Valitse kellonaika Chromebookilta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse puhelin Yhdistetyt laitteet ‑kohdasta.
  4. Laita ominaisuuksia päälle tai pois päältä:
    • Laita Puhelinhubi päälle tai pois päältä.
    •  Laita yksittäiset ominaisuudet päälle tai pois päältä.

Vinkki: Löydät Yhdistetyt laitteet ‑kohdan valitsemalla puhelinhubissa Asetukset .

Sovellusten striimaaminen Chromebookille

Tärkeää: Jotta voit striimata sovelluksia puhelinhubilla, tarvitset jonkin näistä:

• Pixel 4a tai uudempi, jonka käyttöjärjestelmä on Android 13 tai uudempi.
  • Nothing Phone (1)
  • Nothing Phone (2)
  • Tietyt Xiaomi-laitteet, joiden käyttöjärjestelmä on Android 13 tai uudempi:
    • 12T
    • 12T Pro
    • 13
    • 13 Pro

Tietyt laitteet, joiden käyttöjärjestelmä on Android 13 tai uudempi. Kun puhelinhubi on yhdistetty, se ilmoittaa sinulle näistä:

• Sovelluksen striimaus lopetetaan käyttämättömyyden takia
  • Sovelluksen striimaus lopetetaan, koska puhelin on liian kaukana Chromebookista
  • Sovelluksen striimaus lopetetaan yhteysvirheen vuoksi
  • Sovellusikkuna lopettaa käynnissä olevan toiminnan, kun yrität sulkea ikkunan

Sovellusten striimaaminen edellyttää seuraavien vaatimusten täyttymistä:

• Molempien laitteiden on oltava yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon.
  • Joitakin julkisia/yksityisiä Wi-Fi-verkkoja ei välttämättä tueta.
  • Puhelimen ja Chromebookin on oltava lähellä toisiaan.

Voit myös yhdistää molemmat laitteet samaan lähiverkkoon yhteyden pikajakamisella, jos nykyinen verkkoympäristö ei tue sovellusten striimaamista.

Näin sovelluksia voivat striimata myös käyttäjät, jotka eivät voi muodostaa yhteyttä samaan verkkoon. Lue lisää yhteyden pikajakamisesta.

Tärkeää: Ennen kuin voit striimata sovelluksia, sinun on myönnettävä tarvittavat luvat yhdistetyllä Android-puhelimella.

1. Valitse Chromebookin oikeasta alareunasta Puhelin kellonajan vierestä.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  3. Valitse puhelin Yhdistetyt laitteet ‑kohdasta.
  4. Valitse Käytössä-osion Viimeaikaiset kuvat, ilmoitukset ja viestisovellukset ‑kohdan vierestä Käyttöönotto.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.
  6. Valitse Valmis.
  7. Salli puhelimella pääsy näihin:
    • Ilmoitukset
    • Kuvat ja media
    • Sovellukset
  8. Kun käyttöönotto on valmis, laita Chromebookin Yhdistetyt laitteet ‐kohdasta Ilmoitukset ja Sovellukset päälle.

Sovellusten helppo striimaaminen

Tärkeää: Striimauskokemuksesi Chromebookilla ei välttämättä toimi odotetusti joidenkin viihdesovellusten digitaalisen käyttöoikeuksien hallinnan (DRM) käytäntöjen vuoksi.

Voit aloittaa sovelluksen striimaamisen kolmella eri tavalla:

• Viestisovellusilmoitusten kautta:
    1. Puhelinhubi osoittaa latausmerkillä, että sovellus aukeaa.
    2. Sovelluksen striimausikkuna avautuu.
    3. Sovelluskuvake näkyy puhelinhubi-kuvakkeen vieressä.
  • Puhelinhubin Viimeaikaiset sovellukset ‐listan kautta:
    1. Avaa Android-laitteella sovellus, jota haluat striimata. Kun sovellus on avattu, se lisätään puhelinhubin Viimeisimmät sovellukset ‐listaan.
    2. Valitse Chromebookilla Viimeaikaiset sovellukset.
    3. Valitse sovellus, jota haluat striimata.
  • Puhelinhubin Viimeaikaiset sovellukset ‐listan Kaikki sovellukset ‐kohdasta:
    1. Avaa Android-laitteella sovellus, jota haluat striimata. Kun sovellus on avattu, se lisätään puhelinhubin Kaikki sovellukset ‑kohtaan.
    2. Valitse Chromebookilla Viimeaikaiset sovellukset ja sitten Kaikki sovellukset.
    3. Valitse sovellus, jota haluat striimata.

Vinkkejä:

• Chromebookin ohjauslevyllä voit zoomata sovellukseen samoin kuin puhelimen kosketusnäytöllä.
  • Jos Chromebookissasi on kosketustuki, voit käyttää striimattavaa sovellusta kosketusnäytön avulla.

Striimin lopettaminen helposti puhelimella

1. Avaa ilmoitukset pyyhkäisemällä puhelimella alaspäin.
    • Näet ilmoituksen "Striimaaminen Chromebookilla".
  2. Kun haluat lopettaa striimin, valitse Lopeta striimi.

Vinkkejä:

• Voit lopettaa Chromebookin striimin sulkemalla striimausikkunan.
  • Kun striimattu sovellus on epäaktiivinen, se lopettaa Chromebookin striimin automaattisesti.

Chromebook-profiilin ylläpito puhelimella

1. Avaa puhelimen Asetukset .
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  3. Valitse Yhdistetyt laitteet ‐osion Chromebook-kohdan vierestä Asetukset .
  4. Valitse profiili.
  5. Salli pääsy näihin:
    • Ilmoitukset
    • Sovellukset
    • Kuvat ja media
    • Wi-Fin synkronointi

Näin lukitseminen virransäästötilassa toimii

Lukitseminen virransäästötilassa ‑asetus on vahvistettava ennen kunkin striimin avaamista. Jos näet virheilmoituksen, jonka mukaan sovellusta ei voida avata, laita Näytä lukitusnäyttö, kun laite aktivoituu virransäästötilasta ‑asetus päälle ja kokeile ohjeita uudelleen.

Olet jo ottanut lukitusnäytön käyttöön puhelimella, mutta et laitteella, jolle striimaat

Kun klikkaat striimi-ilmoitusta, sinua pyydetään ottamaan käyttöön paikallinen lukitseminen virransäästötilassa ‑asetus. Voit valita jonkin seuraavista laitteelle, jolle striimaat:

• Salasana
  • PIN-koodi
  • Sekä salasana että PIN-koodi

Kun olet ottanut lukitseminen virransäästötilassa ‑asetuksen käyttöön, aloita striimaus näytön ohjeiden mukaisesti.

Olet jo ottanut lukitusnäytön käyttöön laitteella, jolle striimaat, mutta et puhelimella

Kun klikkaat striimi-ilmoitusta, voit aloittaa striimin ilman lisätoimia.

Jos puhelimen ja Chromebookin lukitseminen virransäästötilassa ‑asetukset eivät ole käytössä, näet virheilmoituksen, jonka mukaan striimiä ei voi aloittaa. Voit aloittaa striimin, kun otat lukitusnäytön käyttöön puhelimella tai Chromebookilla.

Puhelinhubin ominaisuuksien ongelmanratkaisu

Jos et voi käyttää ominaisuuksia puhelimella Chromebookin puhelinhubin kautta, koeta seuraavia ohjeita:

• Jos puhelimesta ja Chromebookista oli aiemmin muodostettu laitepari Bluetooth-yhteyden kautta, poista laitepari molemmilta laitteilta.
  • Varmista, että Bluetooth-yhteys on päällä molemmissa laitteissa.
  • Laita puhelimesi Bluetooth-yhteys pois päältä ja sitten takaisin päälle.
  • Sammuta Chromebook ja käynnistä se sitten uudelleen.

Lue lisää Bluetooth-yhteyden muodostamisesta Android-laitteella

Lue lisää Bluetooth-laitteiden yhdistämisestä.