Chromebookin yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon

Muodosta internetyhteys yhteensopivan Wi-Fi-verkon avulla.

Vaihe 1: Ota Wi-Fi käyttöön

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Ei yhdistetty .
    Huom. Jos Wi-Fi-verkon nimi ja signaalin vahvuus ovat näkyvissä, Chromebook on jo yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.
  3. Laita Wi-Fi päälle.
  4. Chromebook etsii käytettävissä olevia verkkoja automaattisesti ja näyttää ne sinulle listana.

Vaihe 2: Valitse verkko ja yhdistä siihen

Avoimeen verkkoon yhdistäminen
Valitse Wi-Fi-verkko .
Muista, että tietosi saattavat näkyä muille verkon käyttäjille.
Suojattuun verkkoon yhdistäminen
  1. Valitse suojattu Wi-Fi-verkko .
  2. Kirjoita verkon salasana.
  3. Valitse Yhdistä.
Piilotettuun verkkoon yhdistäminen

Tärkeää: Kun lisäät piilotetun verkon, muut voivat ehkä tunnistaa laitteesi ja saada tietää, mitkä piilotetut verkot on määritetty laitteellasi.

Järjestelmänvalvojat voivat piilottaa verkkoja, jotta vain tietyt ihmiset voivat käyttää niitä. Piilotettuun verkkoon yhdistäminen:

1. Valitse Liity muihin Wi-Fi-verkkoihin .
  2. Kirjoita verkon tiedot näkyviin tulevaan valintaikkunaan.
  3. Valitse Yhdistä.

Verkon tiedot tallennetaan automaattisesti, jotta voit muodostaa siihen automaattisesti yhteyden myöhemmin.

Yritysverkkoon yhdistäminen

Vaihe 1: Tarkista, että varmenne on asennettu

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://settings/certificates ja paina Enter.
  3. Valitse Myöntäjät.
  4. Etsi palvelinvarmenne luettelosta järjestelmänvalvojasi antamien tietojen perusteella. Jos palvelinvarmennetta ei ole asennettu, järjestelmänvalvojasi voi pyytää sinua asentamaan palvelinvarmenteen.
  5. [Valinnainen] Jos olet yhdistämässä EAP-TLS-verkkoon, sinun on ehkä asennettava käyttäjävarmenne.

Vaihe 2: Yhdistä verkkoon

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Verkko-kohdasta Lisää yhteys ja sitten Lisää Wi-Fi-yhteys ja sitten Lisäasetukset.
  4. Lisää verkon tiedot.
    • Jos palvelinvarmenne on asennettu, valitse Palvelimen CA-varmenne ‑kentästä Oletus.
  5. Valitse Yhdistä.

MAC-osoitteen tai IP-osoitteen löytäminen

Jotkin järjestelmänvalvojat rajoittavat verkon käyttöä estääkseen ulkopuolisia näkemästä verkossa olevia yksityisiä tietoja. Sinun on ehkä annettava järjestelmänvalvojalle Chromebookisi MAC-tai IP-osoite, jotta voit käyttää verkkoa. Näin löydät MAC- tai IP-osoitteesi:

1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Wi-Fi-verkko .
  4. Valitse valintaikkunan yläreunasta Tietoja .
  5. Näet Chromebookin IP-osoitteen ja IPv6-osoitteen. MAC-osoitteen kohdalla lukee Wi-Fi.

Chromebookin kanssa toimivat Wi-Fi-verkot

Avoimet verkot, jotka eivät vaadi salasanaa

• Suojatut verkot, jotka käyttävät seuraavia: WEP, Dynamic WEP, WPA/WPA2/WPA3-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprisen tai WPA3-Enterprisen asetukset
    • Suosituksemme ovat WPA2 tai WPA3, sillä ne ovat turvallisempia kuin WEP ja WPA
  • Standardit: 802.11a/b/g/n ja 802.11ac AC:lla varustettuihin Chromebookeihin
Vinkki: ChromeOS-laitteet, joissa on Marvell Wi-Fi ‑piirisarja, eivät tue WPA3:a.

Lisäohjeita

* ChromeOS-laitteet, joissa on Marvell Wi-Fi ‑piirisarja, eivät tue WPA3:a.