Bruk styreflaten på Chromebook

Du kan bruke styreflaten på Chromebooken til blant annet å høyreklikke og bytte mellom faner. Slik fungerer det:

Flytt markøren Beveg fingeren rundt på styreflaten.
Klikk Trykk på den nedre halvdelen av styreflaten.
Høyreklikk Trykk på styreflaten med to fingre. Du kan også trykke på Alt og deretter klikke med én finger.
Rull Plassér to fingre på styreflaten, og beveg dem opp og ned for å rulle vertikalt, eller til høyre og venstre for å rulle horisontalt.
Gå mellom sider For å gå tilbake til en side du nettopp har vært på, sveip til venstre med to fingre. For å gå fremover til en side du nettopp har vært på, sveip til høyre med to fingre.
Se alle åpne vinduer

For å se alle åpne vinduer, sveip opp med tre fingre. For å lukke visningen, sveip ned med tre fingre.

Lukk faner Hold markøren over fanen, og trykk eller klikk på styreflaten med tre fingre.
Åpne linker i nye faner Hold markøren over linken, og trykk eller klikk på styreflaten med tre fingre.
Bytt mellom faner Hvis du har flere nettleserfaner åpne, kan du sveipe til venstre eller høyre med tre fingre.
Åpne eller lukk oversikten For å åpne oversikten, sveip opp med tre fingre. For å lukke den, sveip ned med tre fingre.
Bytt mellom virtuelle skrivebord Hvis du har flere skrivebord åpne, kan du sveipe til venstre eller høyre med fire fingre.
Dra-og-slipp Klikk og hold med én finger på elementet du vil flytte. Dra elementet til en annen plassering, og løft fingeren.

Endre hvordan styreflaten fungerer

Du kan trykke på styreflaten for å klikke, eller du kan endre hvilken retning du ruller i. Slik gjør du det:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger.
  3. I «Enhet»-delen velger du Styreflate (eller Styreflate og mus).
  4. Endre hvordan styreflaten fungerer:
    • Slå berøringsklikk av eller på.
    • Slå på trykk og dra.
    • Slå styreflateakselerasjon på eller av.
    • Endre hvilken knapp som er hovedmuseknappen – hvis du bruker mus.
    • Juster hvor raskt markøren beveger seg: Beveg glidebryterne ved siden av «Styreflatehastighet» eller «Musehastighet».
    • Velg rulletype: Slå av Omvendt (sveip opp for å bla opp på siden). Slå på Omvendt (sveip opp for å bla ned på siden).

Slå rulleakselerasjon på eller av

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg Mus i «Enhet»-delen.
  4. Slå på eller av Kontrollert rulling under «Rulling med musen».

Tips: Du kan styre rullehastigheten når kontrollert rulling er på.

Løs problemer med styreflaten

Hvis styreflaten slutter å fungere, kan du prøve disse trinnene:

• Pass på at det ikke er støv eller skitt på styreflaten.
  • Trykk på Esc-tasten flere ganger.
  • Trom med fingrene på styreflaten i ti sekunder.
  • Slå Chromebooken av og deretter på igjen.
  • Utfør en kald omstart.
  • Hvis du har flere kontoer på Chromebooken, kan du slette kontoen du bruker når du har problemer med styreflaten, og legge den til på nytt.

Hvis ingen av disse trinnene fungerer, kan du kontakte produsenten av Chromebooken.