De touchpad van je Chromebook gebruiken

Je kunt de touchpad van je Chromebook gebruiken om met de rechtermuisknop te klikken, te schakelen tussen tabbladen en meer. Dit werkt als volgt:

De muisaanwijzer verplaatsen Beweeg je vinger over de touchpad.
Klikken Druk of tik op het onderste gedeelte van de touchpad.
Met de rechtermuisknop klikken Druk of tik met twee vingers op de touchpad. Je kunt ook op Alt drukken en vervolgens met één vinger klikken.
Scrollen Plaats twee vingers op de touchpad en beweeg ze omhoog en omlaag om verticaal te scrollen, of naar links en rechts om horizontaal te scrollen.
Schakelen tussen pagina's Als je wilt teruggaan naar een pagina die je zojuist hebt verlaten, veeg je met twee vingers naar links. Als je wilt vooruitgaan naar een pagina die je zojuist hebt verlaten, veeg je met twee vingers naar rechts.
Alle geopende vensters bekijken

Veeg met drie vingers omhoog of omlaag.

Als je Australisch scrollen hebt ingeschakeld, veeg je omhoog. Heb je traditioneel scrollen ingeschakeld, dan veeg je omlaag.

Een tabblad sluiten Wijs het tabblad aan en tik of klik met drie vingers op de touchpad.
Een link openen in een nieuw tabblad Wijs de link aan en tik of klik met drie vingers op de touchpad.
Schakelen tussen tabbladen Als je meerdere browsertabbladen hebt geopend, veeg je met drie vingers naar links of rechts.
Slepen en neerzetten Klik met één vinger op het item dat je wilt verplaatsen en houd dit ingedrukt. Sleep het item naar de nieuwe positie en haal je vinger van het scherm.

Wijzigen hoe je touchpad werkt

Je kunt op de touchpad tikken om te klikken. Je kunt ook de richting wijzigen waarin je scrollt. Zo werkt het:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Apparaat' de optie Touchpad (of Muis en touchpad).
  4. Wijzigen hoe je touchpad werkt:
    • Tikken-om-te-klikken in- of uitschakelen
    • Tikken en slepen inschakelen
    • Je primaire muisknop wijzigen, als je een muis gebruikt
    • Aanpassen hoe snel de muisaanwijzer beweegt: verschuif de schuifregelaars naast 'Snelheid touchpad' of 'Snelheid muis'
    • Het type scrollen kiezen: traditioneel (omhoog vegen om omlaag te scrollen) of Australisch (omhoog vegen om omhoog te scrollen)

Problemen met de touchpad oplossen

Als je touchpad niet meer werkt, kun je het volgende proberen:

• Zorg ervoor dat de touchpad vrij is van stof en andere vuildeeltjes.
  • Druk enkele keren op de toets Esc.
  • Roffel tien seconden met je vingers op de touchpad.
  • Schakel je Chromebook uit en weer in.
  • Voer een harde reset uit.
  • Als je meerdere accounts op je Chromebook gebruikt, verwijder je het account dat de problemen met de touchpad veroorzaakt. Vervolgens voeg je het account opnieuw toe.

Als geen van deze stappen werkt, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.