Chromebookin kosketuslevyn käyttö

Chromebookin kosketuslevyn avulla voit käyttää hiiren kakkospainiketta, vaihdella välilehtiä ja paljon muuta. Ohjeet:

Siirrä osoitinta Liikuta sormea kosketuslevyllä.
Klikkaa Paina tai napauta kosketuslevyn alaosaa.
Klikkaa kakkospainikkeella Paina tai napauta kosketuslevyä kahdella sormella. Voit myös painaa Alt ja klikata sitten yhdellä sormella.
Vieritä Aseta kaksi sormea kosketuslevylle ja liikuta niitä ylös tai alas vierittääksesi pystysuunnassa tai oikealta vasemmalle vierittääksesi vaakasuunnassa.
Siirry sivulta toiselle Siirry takaisin sivulle, jolla olit aiemmin, pyyhkäisemällä vasemmalle kahdella sormella. Siirry eteenpäin sivulle, jolla olit aiemmin, pyyhkäisemällä oikealle kahdella sormella.
Näytä kaikki avoimet ikkunat

Voit nähdä kaikki avoimet ikkunat pyyhkäisemällä ylöspäin kolmella sormella. Sulje näkymä pyyhkäisemällä alaspäin kolmella sormella.

Sulje välilehti Vie osoitin välilehden kohdalle ja napauta kosketuslevyä kolmella sormella.
Avaa linkki uudella välilehdellä Vie osoitin linkin kohdalle ja napauta kosketuslevyä kolmella sormella.
Vaihda välilehdestä toiseen Jos avoinna on useita selaimen välilehtiä, voit liikkua niiden välillä pyyhkäisemällä kolmella sormella oikealle tai vasemmalle.
Avaa tai sulje yleiskatsaus Avaa yleiskatsaus pyyhkäisemällä ylöspäin kolmella sormella. Sulje näkymä pyyhkäisemällä alaspäin kolmella sormella.
Vaihda virtuaalityöpöytien välillä Jos avoinna on useita työpöytiä, voit liikkua niiden välillä pyyhkäisemällä neljällä sormella oikealle tai vasemmalle.
Vedä ja pudota Napauta yhdellä sormella kohdetta, jonka haluat siirtää, ja pidä sitä painettuna. Vedä se uuteen paikkaan ja nosta sormesi.

Kosketuslevyn toiminnan muuttaminen

Voit myös klikata napauttamalla kosketuslevyä tai vaihtaa vierityksen suuntaa. Tee näin:

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Laite-osiosta Kosketuslevy (tai Hiiri ja kosketuslevy).
  4. Voit muuttaa kosketuslevyn toimintatapaa. Voit esimerkiksi
    • ottaa napauttamalla klikkaus ‑toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä
    • ottaa napauttamalla vetämisen käyttöön
    • ottaa kosketuslevyn nopeuttamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä
    • vaihtaa ensisijaista hiiripainiketta, jos käytät hiirtä
    • muuttaa osoittimen nopeutta Kosketuslevyn nopeus- ja Hiiren nopeus ‑liukusäätimillä
    • valita vieritystyypin: Laita Käänteinen pois päältä (siirry ylöspäin sivulla pyyhkäisemällä ylöspäin). Laite Käänteinen päälle (siirry alaspäin sivulla pyyhkäisemällä ylöspäin).

Vierityksen nopeuttaminen päälle tai pois päältä

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Laite-osiosta Näppäimistö.
  4. Laita Hiiren vieritys ‑kohdasta Ohjattu vieritys päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit valita vieritysnopeuden, kun ohjattu vieritys on päällä.

Kosketuslevyn ongelmien korjaaminen

Jos kosketuslevy ei toimi, kokeile näitä vinkkejä.

• Varmista, että kosketuslevyllä ei ole pölyä tai likaa.
  • Paina Esc-näppäintä useita kertoja.
  • Rummuta sormia kosketuslevyllä kymmenen sekunnin ajan.
  • Sammuta Chromebook ja käynnistä se sitten uudelleen.
  • Suorita laitekäynnistys.
  • Jos Chromebookillasi on useita tilejä, poista kosketuslevyongelmista kärsivä tili ja lisää tili sitten takaisin.

Jos yllä olevat ohjeet eivät auta, ota yhteyttä Chromebookin valmistajaan.