Logg på nettsteder med PIN-kode eller fingeravtrykk

For raskere tilgang til støttede nettsteder og apper i Chrome kan du logge på med PIN-koden for Chromebooken eller fingeravtrykket ditt.

Du kan logge på med PIN-kode eller fingeravtrykk hvis

Ettersom legitimasjonen er enhetsspesifikk, må du godta å bruke WebAuthn på hver nye enhet.

Bruk WebAuthn med PIN-koden din

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du vil logge på.
  3. Gå til påloggingssiden for nettstedet.
  4. Skriv inn brukernavnet ditt.
  5. Velg Continue (Fortsett).
  6. Skriv inn PIN-koden for Chromebooken på talltastaturet som vises.

Bruk WebAuthn med fingeravtrykket ditt

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du vil logge på.
  3. Gå til påloggingssiden for nettstedet.
  4. Skriv inn brukernavnet ditt.
  5. Velg Continue (Fortsett).
  6. Når dialogboksen vises, legger du fingeren på fingeravtrykkssensoren på Chromebooken. Sørg for at du bruker en finger som har et fingeravtrykk du har lagret.

Vanlige spørsmål

Lagrer nettstedene PIN-koden min eller fingeravtrykket mitt?
Selv når du bruker PIN-koden for Chromebooken eller lagrede fingeravtrykk for å logge på nettsteder, mottar nettstedene aldri PIN-koden eller data om fingeravtrykket.
Hvordan vet jeg om forespørsler om PIN-kode eller fingeravtrykk på Chromebook er pålitelige?
Når Chromebook ber deg om å oppgi PIN-koden eller trykke på fingeravtrykkssensoren som en del av WebAuthn, forblir dialogboksen liggende over Chrome-nettleseren. Merk at toppen av dialogboksen ligger høyere enn adressefeltet i nettleseren. Chromebook-brukerbildet ditt vises også ovenfor frasen «Bekreft identiteten din». Hensikten med disse forholdsreglene er å gjøre dialogboksen vanskelig å gjenskape for skadelige nettsteder som prøver å etterligne Chromebooken.
Hvorfor får jeg en feilmelding når jeg har skrevet inn PIN-koden eller skannet fingeravtrykket mitt?
Hvis dialogboksen vises, men du får en feilmelding i Chrome når du har skannet fingeravtrykket ditt eller skrevet inn PIN-koden, gjør du følgende:
  1. Logg av Chromebooken.
  2. Logg på igjen.