Inloggen bij websites met een pincode of vingerafdruk

Je kunt de pincode of vingerafdruk van je Chromebook gebruiken om in te loggen voor snellere toegang tot ondersteunde websites en apps in Chrome.

In de volgende gevallen kun je inloggen met een pincode of vingerafdruk:

• De website ondersteunt WebAuthn, een veilig webverificatieprotocol. De website vraagt je om WebAuthn aan te zetten voor toekomstige logins vanaf je Chromebook.
  • Je Chromebook is al ingesteld om te ontgrendelen met een pincode of vingerafdruk.

Omdat de gegevens apparaatspecifiek zijn, moet je er op elk nieuw apparaat mee akkoord gaan om WebAuthn te gebruiken.

WebAuthn gebruiken met je pincode

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de website waarop je wilt inloggen.
  3. Ga naar de inlogpagina van de website.
  4. Geef je gebruikersnaam op.
  5. Selecteer Doorgaan.
  6. Geef de pincode van je Chromebook op met het toetsenblok.

WebAuthn gebruiken met je vingerafdruk

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de website waarop je wilt inloggen.
  3. Ga naar de inlogpagina van de website.
  4. Geef je gebruikersnaam op.
  5. Selecteer Doorgaan.
  6. Als je het dialoogvenster ziet, plaats je je vinger op de vingerafdruksensor van de Chromebook. Zorg dat je een vinger gebruikt met een vingerafdruk die je hebt opgeslagen.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn pincode of vingerafdruk bewaard op websites?
Ook als je de pincode of opgeslagen vingerafdrukken van je Chromebook gebruikt om in te loggen op een website, krijgt de website nooit je pincode of de gegevens van je vingerafdruk.
Hoe weet ik of de vraag om een pincode of vingerafdruk van de Chromebook betrouwbaar is?
Als een Chromebook je vraagt om de pincode in te voeren of de vingerafdruksensor aan te raken als onderdeel van WebAuthn, blijft het dialoogvenster actief bovenaan de Chrome-browser. Het dialoogvenster staat hoger dan de adresbalk van de browser. Je kunt ook je Chromebook-avatar zien boven de zin Je identiteit verifiëren. Door deze voorzorgsmaatregelen is het dialoogvenster lastig na te maken door schadelijke websites die je Chromebook proberen te imiteren.
Waarom zie ik een foutmelding nadat ik mijn pincode heb ingevoerd of mijn vingerafdruk heb gescand?
Als je het dialoogvenster ziet maar een foutmelding krijgt in Chrome nadat je je vingerafdruk hebt gescand of je pincode hebt opgegeven:
  1. Log uit op je Chromebook.
  2. Log opnieuw in.