Kirjautuminen verkkosivustoille ja sovelluksiin PIN-koodilla tai sormenjäljellä

Pääset nopeammin tuetuille verkkosivuille ja sovelluksiin Chromessa, kun kirjaudut sisään Chromebookin PIN-koodilla tai sormenjäljelläsi.

Voit kirjautua sisään PIN-koodilla tai sormenjäljellä, jos:

Kirjautumistiedot ovat laitekohtaisia, joten sinun täytyy hyväksyä WebAuthnin käyttö jokaisella uudella laitteella.

WebAuthnin käyttäminen PIN-koodin avulla

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat kirjautua.
  3. Siirry verkkosivun kirjautumissivulle.
  4. Lisää käyttäjänimesi.
  5. Valitse Jatka.
  6. Lisää Chromebookisi PIN-koodi näkyviin tulevalla numeronäppäimistöllä.

WebAuthnin käyttäminen sormenjäljellä

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry verkkosivulle, jolle haluat kirjautua.
  3. Siirry verkkosivun kirjautumissivulle.
  4. Lisää käyttäjänimesi.
  5. Valitse Jatka.
  6. Kun näkyviin tulee valintaikkuna, aseta sormesi Chromebookin sormenjälkitunnistimelle. Varmista, että käytät sitä sormea, jonka sormenjäljen olet tallentanut.

Yleisiä kysymyksiä

Tallentavatko verkkosivut PIN-koodini tai sormenjälkeni?
Vaikka käytät Chromebookisi PIN-koodia tai tallennettua sormenjälkeä verkkosivulle kirjautumiseen, sivusto ei koskaan saa PIN-koodi- tai sormenjälkidataasi.
Mistä tiedän, voinko luottaa Chromebookin PIN-koodin tai sormenjäljen pyyntöön?
Kun Chromebook pyytää sinua lisäämään PIN-koodin tai koskettamaan sormenjälkitunnistinta osana WebAuthnin käyttöä, valintaikkuna pysyy Chrome-selaimen yläpuolella. Huomaa, että valintaikkunan yläosa on korkeammalla kuin selaimen osoitepalkki. Chromebookin avatar näkyy myös "Vahvista henkilöllisyytesi" ‑viestin yläpuolella. Nämä varotoimet tekevät valintaikkunan kopioimisen vaikeaksi haitallisille sivustoille, jotka yrittävät matkia Chromebookia.
Miksi saan virheviestin PIN-koodin lisäämisen tai sormenjäljen skannaamisen jälkeen?
Jos näet valintaikkunan, mutta sormenjäljen skannaamisen tai PIN-koodin lisäämisen jälkeen saat virheviestin Chromessa:
  1. Kirjaudu ulos Chromebookilta.
  2. Kirjaudu uudelleen sisään.