Konfigurer og logg på med fingeravtrykk på Chromebook

Du kan låse opp Chromebooken din eller logge på kvalifiserte nettsteder og apper med fingeravtrykket ditt

Konfigurer fingeravtrykket ditt

Viktig: For å logge på med fingeravtrykket ditt må Chromebooken ha en fingeravtrykksleser.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på skjermen.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Låseskjerm og pålogging under «Sikkerhet og personvern».
  4. Skriv inn passordet for Chromebooken, og velg Bekreft.
  5. Under «Rediger fingeravtrykk» velger du Konfigurer.
  6. Velg Legg til fingeravtrykk, og skann fingeren med fingeravtrykkssensoren.
    • For å få en bedre skanning må du sørge for at sidene av fingeren også berører sensoren.
  7. Når du får meldingen «Fingeravtrykket er lagt til», kan du gjøre følgende:
    • Velg Legg til et nytt for å konfigurere et fingeravtrykk til.
    • Velg Ferdig for å fullføre.

Slett fingeravtrykket ditt

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Skjermlås under «Kontoer».
  4. Skriv inn passordet ditt, og velg Bekreft.
  5. Velg Konfigurer ved siden av «Rediger fingeravtrykk».
  6. Velg Slett ved siden av fingeravtrykket du vil slette.

Lås opp Chromebooken

1. Slå på Chromebooken.
  2. Legg den registrerte fingeren på fingeravtrykkskanneren.
  3. Hvis fingeravtrykket ditt ikke skannes, må du kanskje skrive inn Chromebook-passordet ditt.

Tips: For å få en bedre skanning bør du plassere fingeren i forskjellige vinkler.

Når du må bruke passordet ditt

Du må bruke passordet ditt i følgende tilfeller:

• Chromebooken har startet på nytt.
  • Fingeravtrykkssensoren gjenkjenner ikke fingeravtrykket ditt etter noen mislykkede forsøk.
  • Du bytter til en annen bruker på samme enhet.
  • Etter 48 timer for personlige Chromebook-enheter.
  • Etter 12 timer for administrerte Chromebook-enheter.

Logg på nettsteder og apper

Du kan bruke fingeravtrykket og PIN-koden til å logge på støttede nettsteder og apper. Du må konfigurere fingeravtrykket ditt før du kan bruke det til å logge på nettsteder og apper.

Vanlige spørsmål

Hvor er fingeravtrykket mitt lagret, og hvor sikkert er det?

Fingeravtrykksdataene lagres sikkert og sendes ikke fra Chromebooken. Fingeravtrykksdataene deles ikke med Google eller apper på enheten din. Apper blir varslet når fingeravtrykket ditt er bekreftet.

Finn ut mer om hvordan fingeravtrykksdata sikres.

Hvorfor gjenkjenner ikke Chromebooken fingeravtrykket mitt?

Hvis Chromebooken ikke gjenkjenner fingeravtrykket ditt, må du sjekke at

• det er den samme fingeren som du brukte til å lagre fingeravtrykket
  • sidene av fingeren også berører sensoren
  • fingeren er ren og tørr
Hvorfor kan jeg ikke konfigurere fingeravtrykket mitt?
Hvis du ikke kan lagre fingeravtrykket, kan du prøve en annen finger eller starte enheten på nytt. Hvis problemet vedvarer, kan du sende oss en tilbakemelding.
Hvorfor kan jeg ikke logge på enkelte nettsteder med fingeravtrykket mitt?
Nettstedet er kanskje ikke konfigurert for å tillate pålogging med fingeravtrykk.