Je vingerafdruk instellen en daarmee inloggen bij je Chromebook

Met je vingerafdruk kun je je Chromebook ontgrendelen of inloggen bij in aanmerking komende websites en apps.

Je vingerafdruk instellen

Belangrijk: Als je wilt inloggen met je vingerafdruk, moet je Chromebook een vingerafdruklezer hebben.

1. Selecteer de tijd rechtsonder in het scherm.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Beveiliging en privacy de optie Vergrendelscherm en inloggen.
  4. Geef je Chromebook-wachtwoord op en selecteer Bevestigen.
  5. Selecteer Instellen onder Vingerafdrukken bewerken.
  6. Selecteer Vingerafdruk toevoegen en scan je vinger met de vingerafdruksensor.
    • Zorg dat de zijkanten van je vinger ook in contact komen met de sensor om een betere scan te krijgen.
  7. Nadat je het bericht 'Vingerafdruk toegevoegd' hebt gezien, kun je het volgende doen:
    • Selecteer Nog een toevoegen om nog een vingerafdruk in te stellen.
    • Selecteer Klaar om het proces af te ronden.

Je vingerafdruk verwijderen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onder Accounts de optie Schermvergrendeling.
  4. Geef je wachtwoord op en selecteer Bevestigen.
  5. Selecteer Instellen naast Vingerafdrukken bewerken.
  6. Selecteer Verwijderen  naast de vingerafdruk die je wilt verwijderen.

Je Chromebook ontgrendelen

1. Zet je Chromebook aan.
  2. Plaats je geregistreerde vinger op de vingerafdrukscanner.
  3. Als je vingerafdruk niet wordt gescand, moet je misschien het wachtwoord van je Chromebook opgeven.

Tip: Plaats je vinger onder verschillende hoeken om een betere scan te krijgen.

Wanneer je je wachtwoord moet gebruiken

In de volgende gevallen moet je je wachtwoord gebruiken:

• De Chromebook is opnieuw opgestart.
  • De vingerafdruksensor herkent je vingerafdruk niet na een aantal mislukte pogingen.
  • Je schakelt over naar een andere gebruiker op hetzelfde apparaat.
  • Na 48 uur voor persoonlijke Chromebooks.
  • Na 12 uur voor beheerde Chromebooks.

Inloggen bij websites en apps

Je kunt de vingerafdruk en pincode gebruiken om in te loggen bij ondersteunde websites of apps. Je moet je vingerafdruk instellen voordat je met je vingerafdruk kunt inloggen bij websites en apps.

Veelgestelde vragen

Waar wordt mijn vingerafdruk opgeslagen en hoe goed beveiligd is deze?

Je vingerafdrukgegevens worden beveiligd opgeslagen en blijven uitsluitend op je Chromebook staan. Ze worden niet gedeeld met Google of met apps op je apparaat. Apps krijgen een melding als je vingerafdruk is geverifieerd.

Meer informatie over hoe vingerafdrukgegevens worden beveiligd

Waarom herkent mijn Chromebook mijn vingerafdruk niet?

Als je Chromebook je vingerafdruk niet herkent, zorg je voor het volgende:

• Het is dezelfde vinger als je hebt gebruikt om je vingerafdruk op te slaan.
  • Ook de zijkanten van je vinger raken de sensor aan.
  • Je vinger is schoon en droog.
Waarom kan ik mijn vingerafdruk niet instellen?
Als je je vingerafdruk niet kunt opslaan, probeer je een andere vinger of start je het apparaat opnieuw op. Stuur ons feedback als het probleem zich blijft voordoen.
Waarom kan ik bij bepaalde websites niet inloggen met mijn vingerafdruk?
De website is misschien niet ingesteld voor inloggen met vingerafdrukken.