Sormenjälkitunnistuksen käyttöönotto ja kirjautuminen Chromebookille

Voit avata Chromebookisi lukituksen sormenjäljellä tai kirjautua sillä sivustoille ja sovelluksiin, jotka sallivat tämän kirjautumistavan.

Sormenjälkitunnistuksen käyttöönotto

Tärkeää: Voit kirjautua sormenjäljellä, jos Chromebookissasi on sormenjälkitunnistin.

1. Valitse näytön oikeasta alakulmasta aika.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse "Tietosuoja ja yksityisyys" ‑osiosta Lukitusnäyttö ja sisäänkirjautuminen.
  4. Lisää Chromebookisi salasana ja valitse sitten Vahvista.
  5. Valitse "Muokkaa sormenjälkiä" ‑kohdan alta Määritä.
  6. Valitse Lisää sormenjälki ja skannaa sormesi sormenjälkitunnistimella.
    • Varmista parhaan tuloksen saamiseksi, että myös sormenpään sivut koskettavat tunnistinta.
  7. Kun näet ilmoituksen "Sormenjälki lisätty", voit
    • valita Lisää toinen ja lisätä uuden sormenjäljen
    • valita Valmis ja lopettaa.

Sormenjäljen poistaminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Tilit-kohdasta Näytön lukitus.
  4. Lisää salasana ja valitse sitten Vahvista.
  5. Valitse Muokkaa sormenjälkiä-kohdan vierestä Määritä.
  6. Valitse Poista  sen sormenjäljen kohdalta, jonka haluat poistaa.

Chromebookin lukituksen avaaminen

1. Käynnistä Chromebook.
  2. Aseta aiemmin lisäämäsi sormi sormenjälkitunnistimelle.
  3. Jos sormenjäljen skannaus ei onnistu, sinun täytyy ehkä lisätä Chromebookin salasana.

Vinkki: Saat paremman tuloksen, kun skannaat sormesi eri kulmista.

Milloin tarvitset salasanaasi

Sinun on käytettävä salasanaasi seuraavissa tilanteissa:

• Chromebook on käynnistynyt uudelleen.
  • Sormenjälkitunnistin ei tunnista sormenjälkeäsi muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen.
  • Vaihdat toiseen käyttäjäprofiiliin samalla laitteella.
  • 48 tuntia on kulunut (henkilökohtainen Chromebook).
  • 12 tuntia on kulunut (ylläpidetty Chromebook).

Kirjautuminen verkkosivustoille ja sovelluksiin

Voit käyttää sormenjälkeä ja kiinnittää sen, jotta voit kirjautua tuetuille verkkosivuille tai sovelluksiin. Sinun on lisättävä sormenjälkesi ennen kuin voit kirjautua sillä verkkosivuille tai sovelluksiin.

Yleisiä kysymyksiä

Mihin sormenjälkeni tallennetaan ja miten turvallista se on?

Sormenjälkidatasi tallennetaan turvallisesti, ja se pysyy Chromebookillasi. Sormenjälkidataasi ei jaeta Googlelle eikä laitteen sovelluksille. Sovelluksille ilmoitetaan, kun sormenjälkesi on vahvistettu.

Lue lisää sormenjälkidatan suojaamisesta.

Miksi Chromebookini ei tunnista sormenjälkeäni?

Jos Chromebookisi ei tunnista sormenjälkeäsi, varmista nämä:

• Käytät samaa somea, jonka sormenjäljen tallensit aiemmin.
  • Myös sormenpään sivut koskettavat tunnistinta.
  • Sormi on puhdas ja kuiva.
Miksi en voi lisätä sormenjälkeä?
Jos et pysty tallentamaan sormenjälkeäsi, kokeile toista sormea tai käynnistä laitteesi uudelleen. Jos ongelma jatkuu, lähetä meille palautetta.
Miksi en voi kirjautua joillekin verkkosivuille sormenjäljelläni?
Verkkosivua ei ehkä ole määritetty sallimaan kirjautumista sormenjäljellä.