Konfigurer et fingeraftryk, og log ind med det på din Chromebook

Du kan låse din Chromebook op eller logge ind på understøttede websites og i understøttede apps med dit fingeraftryk

Konfigurer dit fingeraftryk

Vigtigt! Din Chromebook skal have en fingeraftrykslæser, før du kan logge ind med dit fingeraftryk.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Låseskærm og login under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Angiv adgangskoden til din Chromebook, og vælg Bekræft.
  5. Under "Rediger fingeraftryk" skal du vælge Konfigurer.
  6. Vælg Tilføj fingeraftryk, og scan fingeren ved hjælp af fingeraftrykslæseren.
    • For at få en bedre scanning skal du sørge for, at siderne af din finger også opnår kontakt med sensoren.
  7. Når du har fået meddelelsen "Fingeraftryk tilføjet", kan du:
    • Vælge Tilføj endnu et for at konfigurere et nyt fingeraftryk.
    • Vælg Udfør for at afslutte.

Slet dit fingeraftryk

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Skærmlås under "Konti".
  4. Angiv din adgangskode, og vælg Bekræft.
  5. Vælg Konfigurer ud for "Rediger fingeraftryk".
  6. Vælg Slet ud for det fingeraftryk, du vil slette.

Lås din Chromebook op

1. Tænd din Chromebook.
  2. Placer den finger, du har registreret et fingeraftryk for, på fingeraftrykslæseren.
  3. Hvis dit fingeraftryk ikke kan scannes, skal du muligvis angive din Chromebook-adgangskode.

Tip! Du får en bedre scanning ved at placere fingeren fra forskellige vinkler.

Hvornår du skal bruge din adgangskode

Du skal bruge din adgangskode i følgende tilfælde:

• Du har genstartet din Chromebook.
  • Din fingeraftrykslæser kan ikke genkende dit fingeraftryk efter et par mislykkede forsøg.
  • Du skifter til en anden bruger på den samme enhed.
  • Der er gået 48 timer, siden du loggede ind med din adgangskode på din personlige Chromebook.
  • Der er gået 12 timer, siden du loggede ind med din adgangskode på din administrerede Chromebook.

Log ind på websites og i apps

Du kan bruge fingeraftrykket og pinkoden til at logge ind på understøttede websites og i understøttede apps. Du skal konfigurere dit fingeraftryk, før du kan logge ind på websites og i apps med dit fingeraftryk.

Almindelige spørgsmål

Hvor gemmes mit fingeraftryk, og hvor sikker er beskyttelsen?

Dine fingeraftryksdata gemmes sikkert og forlader ikke din Chromebook. Fingeraftryksdataene deles ikke med Google eller nogen apps på din enhed. Apps får besked, når dit fingeraftryk er bekræftet.

Få flere oplysninger om beskyttelsen af fingeraftryksdata.

Hvorfor kan min Chromebook ikke genkende mit fingeraftryk?

Hvis din Chromebook ikke kan genkende dit fingeraftryk, skal du sørge for, at:

• Det er den samme finger, som du gemte fingeraftrykket for.
  • Siderne på din finger også rører sensoren.
  • Din finger er ren og tør.
Hvorfor kan jeg ikke konfigurere mit fingeraftryk?
Hvis du ikke kan gemme dit fingeraftryk, kan du prøve en anden finger eller genstarte din enhed. Hvis problemet fortsætter, kan du sende os feedback.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind på visse websites med mit fingeraftryk?
Websitet er muligvis ikke konfigureret til at lade brugere logge ind med fingeraftryk.