Je Chromebook-hardware resetten

Als er zich problemen met je Chromebook voordoen die je wilt oplossen, moet je wellicht je Chromebook-hardware resetten. Dit wordt wel een 'harde reset' genoemd.

Voer een dergelijke harde reset alleen uit als het probleem niet op een andere manier kan worden opgelost. Met een harde reset wordt je Chrome-hardware (zoals toetsenbord en touchpad) opnieuw opgestart en kunnen bepaalde bestanden in de map Downloads worden verwijderd.

Een harde reset van je Chromebook uitvoeren

Voor de meeste Chromebooks kun je de onderstaande stappen volgen:

1. Schakel je Chromebook uit.
  2. Houd Vernieuwen ingedrukt en tik op Aan/uit .
  3. Laat Vernieuwen los wanneer je Chromebook wordt opgestart.

Tips:

• Je kunt ook Terug + Vernieuwen + Aan/uit minstens 10 seconden ingedrukt houden.
  • Op een tablet: Houd de knoppen Volume omhoog en Aan/uit minstens 10 seconden ingedrukt en laat ze dan los.

Andere manieren om een harde reset uit te voeren

Voor sommige Chromebooks kun je de hardware resetten door op een speciale resetknop te drukken, de voedingskabel los te koppelen of de batterij te verwijderen en weer terug te plaatsen. Als je apparaat in de lijst wordt weergegeven, volg je de bijbehorende stappen om de hardware te resetten.

Acer Chromebox, ASUS Chromebox, LG Chromebase en Samsung Chromebox
  1. Schakel je Chromebox of Chromebase uit.
  2. Haal de stroomkabel los en sluit deze weer aan.
Acer AC700 en Cr-48
  1. Schakel je Chromebook uit.
  2. Verwijder de accu en plaats deze weer terug.
  3. Zet je Chromebook aan.
Asus Chromebit
  1. Schakel je Chromebit uit.
  2. Koppel de voedingsadapter los en wacht een aantal seconden.
  3. Sluit de voedingsadapter opnieuw aan.
  4. Schakel je Chromebit in.
Lenovo Thinkpad X131e
  1. Schakel je Chromebook uit.
  2. Koppel de voedingsadapter los.
  3. Verwijder de accu en plaats deze weer terug.
  4. Sluit de voedingsadapter opnieuw aan.
  5. Zet je Chromebook aan.
Samsung Series 5 Chromebook
  1. Schakel je Chromebook uit.
  2. Koppel de voedingsadapter los.
  3. Gebruik een paperclip of iets vergelijkbaars en druk deze in de kleine opening die in de onderstaande afbeelding wordt aangegeven.
  4. Houd de paperclip op zijn plaats terwijl je de voedingsadapter opnieuw aansluit.
  5. Zet je Chromebook aan.

Locatie van de resetfunctie op de Samsung Series 5 Chromebook

Samsung Series 5 550 Chromebook
  1. Schakel je Chromebook uit.
  2. Koppel de voedingsadapter los.
  3. Gebruik een paperclip of iets vergelijkbaars en druk deze in de kleine opening die in de onderstaande afbeelding wordt aangegeven.
  4. Houd de paperclip op zijn plaats terwijl je de voedingsadapter opnieuw aansluit.
  5. Zet je Chromebook aan.

Locatie van de resetfunctie op de Samsung Series 5 550 Chromebook

Problemen met een leeg scherm oplossen

Als je de stappen voor een harde reset hebt uitgevoerd en je scherm een leeg scherm toont, kun je de toetsencombinatie voor verificatie omzeilen proberen.

Belangrijk:

• De beheerder kan de toetsencombinatie voor omzeilen blokkeren.
  • Gebruik deze optie als het scherm van je apparaat helemaal leeg is.
  • Als je apparaat opnieuw wordt opgestart met de toetsencombinatie voor omzeilen, gebeurt het volgende:
    • Je gebruikersgegevens worden gewist.
    • Het apparaat heeft een onbeveiligde firmwareversie.
    • Het apparaat start automatisch na 15 minuten opnieuw op.

Zo omzeil je de toetsencombinatie voor verificatie:

1. Houd Aan/uit ingedrukt.
  2. Dubbeltik op Vernieuwen .
  3. Laat Aan/uit los.
  4. Houd Aan/uit ingedrukt.
  5. Dubbeltik op Vernieuwen .
  6. Laat Aan/uit los.

Meer hulp

Als het probleem niet wordt opgelost met de bovenstaande stappen, kun je je Chromebook terugzetten op de fabrieksinstellingen.