Laajennusten asennus ja hallinta

Voit räätälöidä Chromea ja lisätä siihen ominaisuuksia ja toimintoja lataamalla laajennuksia Chrome Web Storesta.

Laajennuksen asentaminen

1. Avaa Chrome Web Store.
  2. Etsi ja valitse haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää Chromeen.
  4. Jotkin laajennukset ilmoittavat, jos ne tarvitsevat käyttöoikeuksia tai dataa. Hyväksy valitsemalla Lisää laajennus.

Voit käyttää laajennusta klikkaamalla osoitepalkin oikealla puolella olevaa kuvaketta.

Jos käytät oppilaitoksen tai työpaikan tietokonetta, organisaatiosi on saattanut estää tietyt laajennukset.

Asentaminen puhelimella
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome puhelimella. Kirjaudu Chromeen, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Etsi haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Vahvista valitsemalla Lisää työpöydälle.

Kun avaat Chromen seuraavan kerran tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että laajennus on asennettu. Laajennus pyytää tarvittaessa käyttöoikeuksia. Hyväksy valitsemalla Ota laajennus käyttöön.

Asentaminen Windows- tai Mac-sovelluksella

Joskus Chrome-laajennus asennetaan samalla, kun asennat sovelluksen Windows- tai Mac-tietokoneelle. Tee näin, kun avaat Chromen seuraavan kerran:

• Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää laajennusta, valitse Ota käyttöön.
  • Jos haluat poistaa laajennuksen, valitse Poista

Sivustodatan luku- ja kirjoitusoikeuksien myöntäminen laajennuksille

Jotkut laajennukset tarvitsevat sivustodatan luku- ja kirjoitusoikeudet. Voit muuttaa laajennuksille myönnettyjä käyttöoikeuksia milloin tahansa.

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa haluamaasi laajennusta yläpalkista hiiren kakkospainikkeella.
  3. Vie hiiren osoitin Tämä voi lukea ja muuttaa sivustodataa ‑kohdan päälle. Valitse sitten, minkä käyttöoikeuden haluat määrittää laajennukselle:
    • Kun klikkaat laajennusta: Laajennus otetaan käyttöön vain silloin, kun klikkaat sitä. Tällöin laajennus saa pääsyn sivustolle, joka on sillä hetkellä auki selaimen välilehdellä tai ikkunassa. Jos suljet välilehden tai ikkunan, voit ottaa laajennuksen käyttöön klikkaamalla laajennusta uudelleen.
    • Osoitteessa [nykyinen sivusto]: Sallii laajennuksen lukea ja muuttaa senhetkisen sivuston dataa.
    • Kaikilla sivustoilla: Sallii laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkien sivustojen dataa.

Tiettyjen sivustojen käyttöoikeuksien lisääminen ja poistaminen

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Valitse laajennuksen kohdalta Tiedot.
  4. Lisää tai poista sivusto Käyttöoikeudet-kohdasta seuraavasti:
    • Lisääminen: Valitse Sallitut sivustot ‑kohdan oikealta puolelta Lisää.
    • Jos vaihtoehtoa ei näy, muuta Salli tämän laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkea dataasi avatuilla verkkosivustoilla ‑asetukseksi Tietyillä sivustoilla.
    • Poistaminen: Valitse sivuston oikealta puolelta Lisää Lisää ja sittenPoista.

Laajennuksen poistaminen

Etsi laajennuksen kuvake osoitekentän oikealta puolelta. Klikkaa kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista Chromesta.

Jos et näe laajennuksen kuvaketta:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Valitse poistettavan laajennuksen kohdalla Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Laajennusten hallinta

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Tee haluamasi muutokset:
    • Ota käyttöön / poista käytöstä: Ota laajennus käyttöön tai poista se käytöstä.
    • Salli incognito-tilassa: Klikkaa laajennuksen kohdalla Tiedot. Ota käyttöön Salli incognito-tilassa.
    • Korjaa viat: Etsi vioittunut laajennus ja klikkaa Korjaa. Vahvista valitsemalla Korjaa laajennus.
    • Salli sivustojen käyttöoikeudet: Klikkaa laajennuksen kohdalla Tiedot. Valitse laajennuksen käyttöoikeudet sivustoihin Salli tämän laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkea dataasi avatuilla verkkosivustoilla ‑kohdan vierestä. Valitse Klikkaamalla, Tietyillä sivustoilla tai Kaikilla sivustoilla.
Laajennusten käyttäminen millä tahansa tietokoneella

Jos haluat käyttää laajennuksiasi millä tahansa tietokoneella, kirjaudu Chromeen.

Yläpalkin järjestäminen

Etsi laajennusten kuvakkeet osoitepalkin oikealta puolelta.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Vedä laajennuksen kuvake uuteen paikkaan.

Laajennusten piilottaminen

• Voit piilottaa laajennukset klikkaamalla osoitepalkin oikeaa reunaa ja vetämällä sitä oikealle.
  • Voit piilottaa yksittäisen laajennuksen klikkaamalla sen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Piilota Chrome-valikossa.
  • Näet piilotetut laajennukset valitsemalla Lisää Lisää.

Laajennusten näyttäminen

• Voit tuoda piilotetut laajennukset takaisin näkyviin klikkaamalla osoitepalkin oikeaa reunaa ja vetämällä sitä takaisin vasemmalle.
  • Voit tuoda piilotetut laajennukset takaisin yläpalkkiin valitsemalla Lisää Lisää. Klikkaa laajennuksen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä yläpalkissa.
    • Kaikissa laajennuksissa ei ole tätä vaihtoehtoa.
Mahdollisten haittaohjelmien poistaminen

Jos korjasit laajennuksen, mutta se on edelleen vioittunut, epäilyttävä ohjelma saattaa tehdä muutoksia laajennuksen tiedostoihin.

1. Jos sinulla on Windows-tietokone, tarkista tietokone haittaohjelmien varalta.
  2. Jos sinulla on Windows-, Mac- tai Linux-tietokone, käytä virustorjuntaohjelmaa tai haittaohjelmien torjuntaohjelmaa. Poista kaikki ohjelmistot, jotka voivat häiritä Chromen toimintaa.
  3. Korjaa laajennus seuraavasti (koskee kaikkia tietokoneita):
    1. Avaa Chrome tietokoneella.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
    3. Etsi vioittunut laajennus ja valitse Korjaa. Vahvista valitsemalla Korjaa.
  4. Jos tämä ei toimi, kerro tilanteestasi meille: Chromen ohjefoorumi.