Installer og administrer udvidelser

Du kan tilpasse Chrome og få flere og bedre funktioner ved at tilføje udvidelser fra Chrome Webshop.

Installer en udvidelse

1. Åbn Chrome Webshop.
  2. Find og vælg den udvidelse, du vil have.
  3. Klik på Føj til Chrome.
  4. Nogle udvidelser giver dig besked, hvis de har brug for visse tilladelser eller data. Godkend ved at klikke på Tilføj udvidelsen.

Klik på ikonet til højre for adresselinjen for at bruge udvidelsen.

Hvis du bruger en computer via dit arbejde eller din skole, kan din organisation muligvis blokere for visse udvidelser.

Installer på din telefon
  1. Åbn Chrome-appen Chrome på din telefon. Log ind på Chrome, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Find den ønskede udvidelse.
  3. Tryk på Føj til skrivebordet.
  4. Bekræft ved at trykke på Føj til skrivebordet.

Næste gang du åbner Chrome på din computer, får du en meddelelse om, at udvidelsen blev installeret. Hvis udvidelsen har brug for nogle tilladelser, bliver du spurgt. Godkend ved at klikke på Aktivér udvidelse.

Installer med et Windows- eller Mac-program

Når du installerer et program i Windows eller på Mac, installeres der nogle gange også en Chrome-udvidelse. Næste gange du åbner Chrome, kan du:

• Klikke på Aktivér for at give tilladelser og bruge udvidelsen.
  • Klikke på Fjern for at slette udvidelsen.

Lad udvidelser læse og ændre websitedata

Nogle udvidelser har brug for tilladelse til at læse og ændre websitedata. Du kan til enhver tid ændre tilladelserne for dine udvidelser.

1. Åbn Chrome Chrome på din computer.
  2. Højreklik på en udvidelse i værktøjslinjen.
  3. Hold markøren over "Den kan læse og ændre websitedata". Derefter kan du beslutte, hvilke tilladelser du vil give udvidelsen:
    • Når du klikker på udvidelsen: Udvidelsen aktiveres kun, når du klikker på den. Dette giver kun udvidelsen tilladelse til at få adgang til det aktuelle website på den åbne fane eller i det åbne vindue. Hvis du lukker fanen eller vinduet, skal du klikke på udvidelsen for at aktivere den igen.
    • På [aktuelt website]: Giv udvidelsen tilladelse til automatisk at læse og ændre data på det aktuelle website.
    • På alle websites: Giv udvidelsen tilladelse til automatisk at læse og ændre data på alle websites.

Tilføj eller fjern adgang til et bestemt website

1. Åbn Chrome Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter  Flere værktøjer og derefter Udvidelser.
  3. På udvidelsen skal du klikke på Detaljer.
  4. Under "Tilladelser" kan du tilføje eller fjerne et website:
    • Tilføj: Til højre for "Tilladte websites" klikker du på Tilføj.
    • Hvis du ikke kan se denne mulighed, skal du ændre "Tillad, at denne udvidelse læser og ændrer alle dine data på websites, du besøger" til På specifikke websites.
    • Fjern: Til højre for websitet skal du trykke på Mere Mere og derefter Fjern.

Afinstaller en udvidelse

Find ikonet for udvidelsen til højre for adresselinjen. Højreklik på ikonet, og vælg Fjern fra Chrome.

Sådan gør du, hvis du ikke kan se ikonet for udvidelsen:

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere og derefter Flere værktøjer og derefter Udvidelser.
  3. Ud for den udvidelse, du vil fjerne, skal du klikke på Fjern.
  4. Bekræft ved at klikke på Fjern.

Administrer dine udvidelser

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere og derefter Flere værktøjer og derefter Udvidelser.
  3. Foretag dine ændringer:
    • Slå udvidelsen til eller fra: Aktivér eller deaktiver udvidelsen.
    • Tillad inkognito: På udvidelsen skal du klikke på Detaljer. Aktivér Tillad i inkognito.
    • Ret beskadigede filer: Find en beskadiget udvidelse, og klik på Reparer. Bekræft ved at klikke på Reparer udvidelsen.
    • Tillad websiteadgang: Klik på Detaljer på udvidelsen. Ud for "Tillad, at denne udvidelse læser og ændrer alle dine data på websites, du besøger", skal du ændre udvidelsens websiteadgang til Ved klik, På specifikke websites eller På alle websites.
Brug udvidelserne på enhver computer

Log ind på Chrome for at bruge dine udvidelser på enhver computer.

Arranger udvidelserne på din værktøjslinje

Find ikonerne for dine udvidelser til højre for adresselinjen.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Træk ikonet for udvidelsen til den nye plads.

Skjul udvidelser

• Hvis du vil skjule udvidelser, kan du klikke i højre side af adresselinjen og trække den mod højre.
  • Du kan skjule individuelle udvidelser ved at højreklikke på ikonet og vælge Skjul i Chrome-menuen.
  • Klik på Mere Mere for at se dine skjulte udvidelser.

Vis udvidelser

• Hvis du vil se udvidelser, du har skjult, kan du klikke i højre side af adresselinjen og trække den mod venstre.
  • Du kan se skjulte udvidelser på værktøjslinjen igen ved at klikke på Mere Mere. Højreklik derefter på udvidelsernes ikoner, og vælg Vis på værktøjslinjen.
    • Nogle udvidelser har ikke denne mulighed.
Fjern eventuel malware

Hvis du har repareret en udvidelse, og den stadig er beskadiget, er det muligt, at et mistænkeligt program ændrer udvidelsens filer.

1. Tjek din computer for malware på Windows-computere.
  2. På Windows-, Mac- eller Linux-computere skal du køre antivirus- eller antimalwaresoftware. Fjern eventuelle softwareprogrammer, der kan påvirke Chrome.
  3. På alle computere skal du reparere udvidelsen:
    1. Åbn Chrome på din computer.
    2. Øverst til højre skal du klikke på Mere og derefter Flere værktøjer og derefter Udvidelser.
    3. Find en beskadiget udvidelse, og klik på Reparer. Bekræft ved at klikke på Reparer.
  4. Hvis dette ikke virker, kan du gå til: Hjælpeforum for Chrome og fortælle os om problemet.