Hantera varningar om osäkra webbplatser

En varning visas om du är på väg till innehåll som är farligt eller bedrägligt. Sådana webbplatser ägnar sig ofta åt nätfiske eller att sprida skadlig programvara.

Bli varnad om farligt och bedrägligt innehåll

Identifiering av nätfiske och skadlig programvara är aktiverat som standard. Om du har aktiverat detta kan följande meddelanden visas. Om du ser något av dessa meddelanden rekommenderar vi att du inte besöker webbplatsen.

• Det förekommer skadlig programvara på följande sida: Den webbplats som du håller på att öppna kan försöka installera så kallad skadlig programvara på din dator.
  • Webbplatsen som öppnas är bedräglig: Nätfiske kan förekomma på den webbplats som du håller på att öppna.
  • Webbplatsen som öppnas innehåller skadliga program: Den webbplats som du håller på att öppna kanske försöker lura dig att installera program som försämrar din webbupplevelse.
  • Sidan försöker att läsa in skript från overifierade källor: Den webbplats som du håller på att öppna är inte säker.
  • Vill du fortsätta till [webbplatsens namn]? Den webbplats som du håller på att öppna kan ha förvirrande innehåll, och kanske inte är den webbplats du ville besöka.

Obs! Var försiktig när du laddar ned filer. Vissa webbplatser försöker lura dig att ladda ner skadlig programvara genom att påstå att du har ett virus. Se upp så att du inte laddar ned skadlig programvara.

Visa osäkra webbplatser, osäkra nedladdningar och osäkert innehåll

Du kan besöka en sida eller komma åt en nedladdad fil även om en varning visas. Detta rekommenderas inte.

Besöka en osäker sida

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Detaljer på sidan där du ser en varning.
  3. Klicka på Besök den här osäkra webbplatsen.
  4. Sidan läses in.

När du besöker en osäker webbplats försöker Chrome att ta bort det osäkra innehållet från sidan.

Gör så här om du vill se hela sidan:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Blockerat innehåll Content blocked till höger om adressfältet på den bedrägliga webbplatsen.
  3. Klicka på Läs in hela webbplatsen i varningen.
  4. Sidan läses in.

Om skript nämns i felmeddelandet kan du se hela sidan genom att klicka på Läs in osäkra skript.

Ladda ned en osäker fil

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Nedladdningar.
  3. Hitta filen som du vill ladda ned.
  4. Klicka på Återställ skadlig fil.

Inaktivera varningar om farliga och bedrägliga webbplatser

If you don't want to be warned about unsafe content, you can turn off deceptive and dangerous site alerts. This also turns off download warnings.

Important: We do not recommend turning off alerts.

1. On your computer, open Chrome.
  2. At the top right, click More Merföljt av Settings.
  3. Under "People," click Sync and Google Services.
  4. Under "Other Google Services," turn off Safe Browsing.

Vad varningar om farligt och bedrägligt innehåll betyder

• Bedrägliga webbplatser (kallas även webbplatser med nätfiske eller social manipulation) försöker lura dig att göra något farligt på nätet, till exempel att avslöja lösenord eller personliga uppgifter, oftast via en falsk webbplats.
  • Farliga webbplatser (kallas även webbplatser med skadlig eller oönskad programvara) kan skada datorn eller orsaka problem när du surfar på nätet. Läs mer om hur du rensar bort oönskade annonser, popupfönster och skadlig programvara i Chrome.
  • Google Säker webbsökning: För din säkerhets skull sammanställer Google en lista över webbplatser som kan utsätta dig för skadlig programvara eller nätfiske. Google analyserar dessutom webbplatser och varnar dig om någon webbplats verkar farlig. Läs mer om Googles tjänst Säker webbsökning.
  • Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan konfigurera identifiering av nätfiske och skadlig programvara åt dig. I så fall kan du inte ändra inställningen här. Läs mer om hur du använder en Chromebook i arbetet och skolan.

Min webbplats eller programvara är markerad som farlig