Vaarallisia sivustoja koskevien varoitusten hallinnointi

Näet varoituksen, jos yrität avata sisältöä, joka on vaarallista tai petollista. Sivustoja, joilla on tällaista sisältöä, kutsutaan usein tietojenkalastelu- tai haittaohjelmasivustoiksi.

Vaarallista ja petollista sisältöä koskevat varoitukset

Tietojenkalastelun ja haittaohjelmien tunnistus on oletuksena käytössä. Kun se on käytössä, saatat nähdä seuraavanlaisia ilmoituksia. Jos näet jonkin näistä ilmoituksista, emme suosittele sivuston avaamista.

• Pyytämäsi verkkosivusto sisältää haittaohjelmia: Sivusto, jolle olet siirtymässä, saattaa yrittää asentaa tietokoneellesi haitallisia ohjelmistoja eli haittaohjelmia.
  • Seuraava sivusto on petollinen: Sivusto, jolle yrität siirtyä, saattaa olla tietojenkalastelusivusto.
  • Epäilyttävä sivusto: Sivusto, jolle haluat siirtyä, vaikuttaa epäilyttävältä eikä ole välttämättä turvallinen.
  • Sivusto sisältää haitallisia ohjelmia: Sivusto, jolle olet siirtymässä, saattaa yrittää huijata sinua asentamaan selauskokemusta haittaavia ohjelmia.
  • Tämä sivu yrittää ladata koodia todentamattomista lähteistä: Sivusto, jolle yrität siirtyä, ei ole turvallinen.

Tärkeää: Suhtaudu latauksiin varauksella. Jotkut sivustot yrittävät huijata sinua lataamaan haitallisia ohjelmistoja väittämällä, että tietokoneellasi on virus. Varo lataamasta haitallisia ohjelmia.

Tarkoititko: [sivuston nimi]?

Jos näet tämän ilmoituksen, Chromen mukaan kyseessä voi olla eri sivun verkko-osoite kuin sen, mitä odotit.

Ilmoituksessa voi myös lukea "Onko tämä oikea sivusto?" tai "Tämä on valesivusto".

Näet tämän ilmoituksen avatessasi sivustoa, joka

• vaikuttaa samanlaiselta kuin yleensä käyttämäsi sivusto
  • yrittää huijata sinua URL-osoitteella, jota on muutettu vähän tunnetun ja turvallisen sivuston osoitteesta
  • sijaitsee URL-osoitteessa, joka poikkeaa vähän selaushistoriasi URL-osoitteesta.

Jos sivusto on mielestäsi merkitty turhaan vaaralliseksi ja haluat jatkaa sille, valitse Ohita.

Lisätietoja vaarallista ja petollista sisältöä koskevista varoituksista

• Petolliset sivustot (eli tietojenkalastelu- tai käyttäjän manipulointisivustot) yrittävät huijata sinut tekemään verkossa vaarallisia asioita, esimerkiksi paljastamaan salasanoja tai henkilötietoja. Tämä tapahtuu yleensä valesivuston kautta.
  • Vaaralliset sivustot (eli haittaohjelmia tai ei-toivottuja ohjelmia levittävät sivustot) voivat vahingoittaa tietokonettasi tai häiritä verkon selaamista. Tutustu ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistamiseen Chromesta.
  • Googlen selaussuoja: Suojaamme sinua haitallisilta verkkosivustoilta ylläpitämällä luetteloa sivustoista, jotka voivat altistaa käyttäjiä haittaohjelmille tai tietojenkalastelulle. Analysoimme myös verkkosivustoja ja varoitamme sinua mahdollisesti haitallisista sivustoista. Lue lisää Googlen selaussuojasta.
  • Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt tietojenkalastelun ja haittaohjelmien tunnistuksen asetuksen, et voi muuttaa sitä itse. Lue lisää Chromebookin käyttämisestä työpaikalla tai koulussa.

Sivustoni tai ohjelmani on merkitty vaaralliseksi tai epäilyttäväksi