Het beveiligingsniveau voor Safe Browsing kiezen in Chrome

Als je Google Safe Browsing gebruikt in Chrome, krijg je waarschuwingen die je beschermen tegen malware, malafide sites en extensies, phishing, schadelijke en opdringerige advertenties en social-engineeringaanvallen.

Safe Browsing crawlt en analyseert het web om potentieel schadelijke sites te vinden en aan de lijsten toe te voegen. Elke keer dat je een website bezoekt of iets van een website probeert te downloaden, voert Chrome Safe Browsing een controle uit op basis van het beveiligingsniveau dat je hebt geselecteerd.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Geoptimaliseerde beveiliging: Deze optie biedt de krachtigste browserbeveiliging van Google tegen bekende en potentiële nieuwe gevaren.
  • Standaardbeveiliging: Deze optie biedt standaardbeveiliging tegen bekende gevaren.
  • Geen beveiliging (niet aanbevolen): Je kunt Safe Browsing ook uitzetten, maar je wordt dan niet beschermd tegen potentieel gevaarlijke websites, downloads en extensies. Dit heeft geen invloed op je Safe Browsing-instelling in andere Google-producten.

Je kunt ervoor kiezen een onveilige site te bezoeken of een bestand te downloaden nadat je een waarschuwing van Chrome hebt gekregen.

Over de beveiligingsniveaus van Safe Browsing

Geoptimaliseerde beveiliging

Als je Geoptimaliseerde beveiliging aanzet, krijg je waarschuwingen over potentieel gevaarlijke sites, downloads en extensies, zelfs als Google er eerder niet van op de hoogte was.

Als je een site bezoekt, stuurt Chrome de URL van de site en een klein gedeelte van de paginacontent, extensie-activiteit en systeeminformatie naar Google Safe Browsing om na te gaan of deze misschien schadelijk zijn, onder meer door middel van uitgebreide scans van verdachte downloads. Informatie die naar Google Safe Browsing wordt gestuurd, wordt alleen gebruikt voor beveiligingsdoeleinden.

Als je bent ingelogd op je Google-account, is de beveiliging van Safe Browsing actief voor al je Google-services door deze gegevens op te slaan in je Google-account. Zo kan Safe Browsing bijvoorbeeld de beveiliging in Gmail verbeteren na een beveiligingsincident.

Geoptimaliseerde beveiliging:

• Verbetert de beveiliging voor jou en alle andere internetgebruikers.
  • Waarschuwt je als je een wachtwoord gebruikt dat is gevonden bij een gegevenslek.
  • Je browser of apparaat wordt hier niet merkbaar langzamer van.
Standaardbeveiliging

Als je Chrome gebruikt, staat Standaardbeveiliging standaard aan en krijg je waarschuwingen over sites, downloads en extensies die zijn geïdentificeerd als gevaarlijk.

Chrome stuurt een geobfusceerd gedeelte van de URL's die je bezoekt via privacyservers om je IP-adres te verbergen als je een site bezoekt. De URL die je bezoekt en je IP-adres zijn niet zichtbaar voor Google en de derde die de privacyserver beheert. Google checkt het geobfusceerde gedeelte van de URL aan de hand van Safe Browsing-lijsten en waarschuwt je als de site op een van de lijsten staat.

Standaardbeveiliging:

• Stuurt volledige URL's en delen van de paginacontent alleen naar Google als een site iets verdachts doet.
  • Biedt een optie om de beveiliging voor jou en iedereen op internet te verbeteren.
  • Biedt een optie om je te waarschuwen als je een wachtwoord gebruikt dat is gevonden bij een gegevenslek.

Het beveiligingsniveau van Safe Browsing wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer links de optie Privacy en beveiliging en dan Beveiliging.
  4. Selecteer het gewenste niveau voor Safe Browsing.
    • Geoptimaliseerde beveiliging
    • Standaardbeveiliging
    • Geen beveiliging

Voor een browsefunctionaliteit die beter beveiligd en privé is, kun je ook je geavanceerde beveiligingsinstellingen checken en beheren. Meer informatie over hoe je aanvullende Chrome-beveiligingsinstellingen beheert