Välj skyddsnivå för Säker webbsökning i Chrome

När du använder Google Säker webbsökning i Chrome visas varningar för dig för att skydda dig mot skadlig programvara, webbplatser och tillägg med otillåten användning, nätfiske, skadliga och påträngande annonser och attacker med social manipulering.

Säker webbsökning genomsöker och analyserar webben för att upptäcka potentiellt skadliga webbplatser och lägga till dem i sina listor. Varje gång du besöker en webbplats eller försöker ladda ned något kontrollerar Chrome den med Säker webbsökning utifrån den skyddsnivå du har valt.

Du kan välja bland följande:

• Utökat skydd: Googles säkraste webbupplevelse. Du skyddas mot kända och potentiella nya faror.
  • Standardskydd: Du skyddas mot kända faror som standard.
  • Inget skydd (rekommenderas inte): Du kan även inaktivera Säker webbsökning, men då skyddas du inte mot potentiellt farliga webbplatser, nedladdningar och tillägg. Inställningen för Säker webbsökning i andra produkter från Google påverkas inte.

Du kan välja att besöka en osäker webbplats eller ladda ned en osäker fil när du varnas av Chrome.

Om skyddsnivåer för Säker webbsökning

Utökat skydd

När du aktiverar Utökat skydd blir du varnad om potentiellt farliga webbplatser, nedladdningar och tillägg, även sådana som Google inte kände till tidigare.

När du besöker en webbplats skickar Chrome webbadressen och ett litet urval av sidinnehållet, tilläggsaktiviteten och systeminformation till Google Säker webbsökning som kontrollerar om den är potentiellt skadlig, inklusive genom ingående genomsökningar av misstänkta nedladdningar. Information som skickas till Google Säker webbsökning används endast i säkerhetssyfte.

Om du är inloggad på ditt Google-konto sparas denna data i Google-kontot så att alla Googles tjänster omfattas av skyddet i Säker webbsökning. Till exempel får du bättre skydd i Gmail efter en säkerhetsincident med Säker webbsökning.

Utökat skydd

• Förbättrar säkerheten för dig och alla andra på webben.
  • Varnar dig om du använder ett lösenord som har läckt ut i samband med ett dataintrång.
  • Gör inte webbläsaren eller enheten märkbart långsammare.
Standardskydd

När du använder Chrome är standardskydd aktiverat som standard och du blir varnad om webbplatser, nedladdningar och tillägg som har identifierats som farliga.

I syfte att dölja din IP-adress när du besöker webbplatser skickar Chrome en obfuskerad del av webbadresserna du besöker via integritetsservrar innan de vidarebefordras till Google. Varken Google eller den tredje parten som driver integritetsservern kan se både webbadressen du besöker och IP-adressen. Google kontrollerar den obfuskerade delen av webbadressen mot listor i Säker webbsökning och varnar dig om webbplatsen finns med på någon av listorna.

Standardskyddet

• skickar bara fullständiga webbadresser och delar av sidinnehållet till Google om en webbplats gör något misstänkt
  • förbättrar säkerheten för dig och alla på webben
  • varnar dig om du använder ett lösenord som har läckt ut i samband med ett dataintrång.

Ändra skyddsnivå för Säker webbsökning

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj Integritet och säkerhet till vänster följt av Säkerhet.
  4. Välj vilken nivå av Säker webbsökning du vill använda.
    • Utökat skydd
    • Standardskydd
    • Inget skydd

Om du vill ha en mer privat och säker surfupplevelse kan du även granska och hantera de avancerade säkerhetsinställningarna. Läs mer om hur du hanterar ytterligare säkerhetsinställningar för Chrome.