Selaussuojan suojaustason valitseminen Chromessa

Kun käytät Googlen selaussuojaa Chromessa, saat varoituksia, jotka auttavat suojaamaan sinua haittaohjelmilta, haitallisilta sivustoilta ja laajennuksilta, tietojenkalastelulta, haitallisilta ja häiritseviltä mainoksilta sekä käyttäjän manipulointihyökkäyksiltä.

Selaussuoja indeksoi ja analysoi verkkoa löytääkseen mahdollisesti haitallisia sivustoja ja lisätäkseen ne listoillensa. Aina kun käyt verkkosivustolla tai yrität latausta, Chrome tarkistaa sivuston tai latauksen Selaussuojalla valitsemasi suojaustason perusteella.

Voit valita näistä vaihtoehdoista:

• Parannettu suojaus: Googlen turvallisin selauskokemus, joka tarjoaa suojaa tunnetuilta ja mahdollisilta uusilta vaaroilta.
  • Perustason suojaus: Tarjoaa oletuksena suojaa tunnetuilta vaaroilta.
  • Ei suojausta (ei suositella): Voit myös laittaa Selaussuojan pois päältä, mutta tällöin sinua ei suojata mahdollisesti vaarallisilta sivustoilta, latauksilta ja laajennuksilta. Muutos ei vaikuta Selaussuoja-asetukseen muissa Googlen tuotteissa.

Voit halutessasi siirtyä vaaralliselle sivustolle tai ladata tiedoston, kun olet saanut varoituksen Chromelta.

Selaussuojan suojaustasot

Parannettu suojaus

Kun laitat Parannetun suojauksen päälle, saat varoituksia mahdollisesti vaarallisista sivustoista, latauksista ja laajennuksista, myös niistä, joista Google ei ole tiennyt aiemmin.

Kun käyt sivustolla, Chrome lähettää sen URL-osoitteen ja pienen näytteen sivun sisällöstä, laajennustoiminnasta ja järjestelmätiedoista Googlen selaussuojalle tarkistaakseen, ovatko ne mahdollisesti haitallisia. Tähän kuuluu myös epäilyttävien latausten perusteellinen skannaus. Googlen selaussuojalle lähetettyjä tietoja käytetään vain turvallisuussyistä.

Jos olet kirjautuneena Google-tilille, Selaussuojan suojausta sovelletaan kaikkiin Googlen palveluihin tallentamalla tämä data Google-tilille. Selaussuoja voi esimerkiksi parantaa suojausta Gmailissa tietoturvaongelman jälkeen.

Parannettu suojaus

• parantaa sinun ja kaikkien verkon käyttäjien suojausta
  • varoittaa, jos käytät salasanaa, joka on vaarantunut tietosuojaloukkauksen yhteydessä
  • ei hidasta selainta tai laitetta merkittävästi.
Perustason suojaus

Kun käytät Chromea, Perustason suojaus on oletuksena päällä. Saat varoituksia vaarallisiksi tunnistetuista sivustoista, latauksista ja laajennuksista.

Piilottaakseen IP-osoitteesi, kun käyt sivustolla, Chrome lähettää osan URL-osoitteista obfuskoituna yksityisten palvelimien kautta ennen kuin ne lähetetään edelleen Googlelle. Google tai yksityistä palvelinta ylläpitävä kolmas osapuoli eivät näe sekä URL-osoitetta, jossa käyt, että IP-osoitettasi. Google vertaa URL-osoitteen obfuskoitua osaa Selaussuojan listoihin ja varoittaa, jos sivusto löytyy.

Perustason suojaus

• lähettää kokonaisia URL-osoitteita ja osia sivujen sisällöstä Googlelle vain, jos sivusto tekee jotakin epäilyttävää
  • tarjoaa vaihtoehdon parantaa sinun ja kaikkien verkon käyttäjien suojausta
  • tarjoaa mahdollisuuden saada varoituksen, jos käytät salasanaa, joka on vaarantunut tietosuojaloukkauksen yhteydessä.

Selaussuojan suojaustason muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Selaussuoja.
  4. Valitse haluamasi Selaussuojan taso.
    • Parannettu suojaus
    • Perustason suojaus
    • Ei suojausta

Lisää aiheesta