Importera bokmärken och inställningar

Du kan byta webbläsare utan att bli av med inställningar och bokmärken till webbplatser du gillar. Beroende på vilken webbläsare du har använt kan inställningarna omfatta bland annat

• webbhistoriken
  • startsidan
  • bokmärken
  • standardsökmotorn
  • sparade lösenord.

Lägga till bokmärken i Chrome

Så här importerar du bokmärken från de flesta webbläsare, t.ex. Firefox, Internet Explorer eller Safari.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Välj Bokmärken och sedan Importera bokmärken och inställningar.
  4. Välj programmet som innehåller de bokmärken som du vill importera.
  5. Klicka på Importera.
  6. Klicka på Klar.
Från Google Verktygsfält i Internet Explorer
  1. Öppna Chrome.
  2. Gå till google.com/bookmarks.
  3. Logga in med samma Google-konto som du använder i Google Verktygsfält.
  4. Klicka på Exportera bokmärken till vänster. Bokmärkena laddas ned till datorn som en HTML-fil.
  5. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  6. Välj Bokmärken och sedan Importera bokmärken och inställningar.
  7. Välj HTML-fil med bokmärken på rullgardinsmenyn.
  8. Välj Välj fil.

Från alla andra webbläsare

1. Exportera bokmärkena från webbläsaren som en HTML-fil på datorn.
  2. Öppna Chrome.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Välj Bokmärken och sedan Importera bokmärken och inställningar.
  5. Välj HTML-fil med bokmärken på rullgardinsmenyn.
  6. Välj Välj fil.

Om du inte har några bokmärken i Chrome visas bokmärkena i bokmärkesfältet.

Om du redan har bokmärken i Chrome läggs bokmärkena i en ny mapp med namnet Importerat.

På Chromebook

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Välj Bokmärken och sedan Bokmärkeshanteraren.
  4. Klicka på Ordna uppe till vänster.
  5. Välj Importera HTML-fil med bokmärken på rullgardinsmenyn.
  6. Ladda upp den sparade HTML-filen.

Öppna bokmärkena

1. Klicka på Mer  Mer uppe till höger och sedan Bokmärken.
  2. Om du redan hade bokmärken i Chrome tittar du efter en ny mapp med namnet Importerat.

Läs mer om hur du sparar, visar och redigerar bokmärken.

Använda samma bokmärken på alla enheter

Logga in i Chrome med samma Google-konto på alla dina enheter. Som standard synkroniseras bokmärkena på alla.

Läs mer om hur du använder samma bokmärken på alla enheter.

Var hamnar bokmärkena som importeras?

Om du inte hade några bokmärken i Chrome visas de importerade bokmärkena i bokmärkesfältet.

Om du redan hade bokmärken i Chrome läggs de importerade bokmärkena till i mappen Andra bokmärken längst till höger i bokmärkesfältet.

Läs mer om att använda bokmärkesfältet.

Flytta bokmärken till en annan webbläsare

Om du vill använda en annan webbläsare kan du flytta dina bokmärken i Chrome dit.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Välj Bokmärken och sedan Bokmärkeshanteraren.
  4. Klicka på Mer Mer högst upp och sedan Exportera bokmärken.

Bokmärkena exporteras som en HTML-fil. Importera bokmärkena i en annan webbläsare med hjälp av den här filen.