Importera eller exportera bokmärken

Du kan enkelt importera bokmärken eller favoriter från en annan webbläsare till Google Chrome. På samma sätt kan du även hämta bokmärken från andra ställen än Chrome och exportera dem som en HTML-fil.

Importera bokmärken

Importera bokmärken från Firefox, Internet Explorer eller Safari

Så här importerar du bokmärken från Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Safari:

1. Klicka på Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Bokmärken > Importera bokmärken och inställningar.
  3. Välj det program som innehåller de bokmärken som du vill importera.
  4. Klicka på Importera.
  5. Klicka på Klar.

Här visas de importerade bokmärkena:

• Om du inte har skapat några bokmärken i Chrome visas de importerade bokmärkena direkt i bokmärkesfältet. Vanligtvis är det placerat under adressfältet.
  • Om du redan har bokmärken i Chrome importeras bokmärkena till en ny mapp som heter Importerat från Firefox (eller Internet Explorer eller Safari). Du kan visa dina bokmärken genom att klicka på Chrome-menyn och välja Bokmärken.

Använder du Chromebook? Det här alternativet är inte tillgängligt. Du kan i stället exportera dina bokmärken som en HTML-fil och importera dem via bokmärkeshanteraren. Anvisningar finns i nästa avsnitt.

Importera bokmärken från alla andra webbläsare
  1. Exportera bokmärkena från webbläsaren som en HTML-fil.
  2. Öppna Chrome.
  3. Klicka på Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren.
  4. Välj Importera bokmärken och inställningar.
  5. Välj Skapar bokmärke för HTML-fil på menyn Från.
  6. Välj Välj fil.
  7. Ladda upp den sparade HTML-filen.
  8. Klicka på Klar.

Här visas de importerade bokmärkena:

• Om du inte har skapat några bokmärken i Chrome visas de importerade bokmärkena direkt i bokmärkesfältet. Vanligtvis är det placerat under adressfältet.
  • Om du redan har bokmärken i Chrome importeras bokmärkena i den nya mappen. Du kan visa dem genom att klicka på Chrome-menyn och välja Bokmärken.
Importera bokmärken från Google Verktygsfält
  1. Öppna Chrome.
  2. Öppna Bokmärken.
  3. Logga in med samma Google-konto som du använder när du loggar in i Google Verktygsfält.
  4. Klicka på Exportera bokmärken i den vänstra menyn på startsidan. Bokmärkena laddas ned till datorn som en HTML-fil.
  5. Klicka på Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren.
  6. Välj Importera bokmärken och inställningar.
  7. Välj Skapar bokmärke för HTML-fil på menyn Från.
  8. Välj Välj fil.
  9. Ladda upp den sparade HTML-filen.
  10. Klicka på Klar.
Importera bokmärken från andra enheter där du använder Chrome

Om dina bokmärken sparas i Chrome på en annan enhet är det enklaste sättet att få dem till enheten du använder att logga in i Chrome på båda. Synkronisera sedan bokmärkena med ditt Google-konto.

Exportera bokmärken från Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Bokmärken > Bokmärkeshanteraren.
  3. Klicka på Ordna i hanteraren.
  4. Välj Exportera bokmärken.

Chrome exporterar dina bokmärken som en HTML-fil som du sedan kan importera i en annan webbläsare.

Felsökning

Min dator kraschade. Hur återställer jag mina bokmärken i Chrome?

Om du använde synkronisering i Chrome på den förra datorn kan du prova att logga in på ditt Google-konto i Chrome på en annan enhet. Chrome laddar då ned de synkroniserade bokmärkena.

Om du inte aktiverade synkronisering innan datorn kraschade går det tyvärr inte att återställa dina bokmärken.