Importera eller exportera bokmärken

Om du har bokmärken eller favoriter i en annan webbläsare kan du enkelt importera dem till Google Chrome. Du kan även exportera dina bokmärken från Chrome som en HTML-fil.

Importera bokmärken från Firefox eller Internet Explorer

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu.
  2. Välj Bokmärken.
  3. Välj Importera bokmärken och inställningar.
  4. Välj det program som innehåller de bokmärken som du vill importera.
  5. Klicka på Importera.

Om du inte har skapat några bokmärken i Chrome visas bokmärken som du importerar direkt i bokmärkesfältet, oftast under adressfältet. Om du redan har bokmärken i Chrome kommer bokmärken som du importerar att visas i den nya mappen Importerat från Firefox eller Importerat från IE som ligger i slutet av fältet. Du kan även hitta dina bokmärken genom att klicka på Chrome-menyn och välja Bokmärken.

Använder du en Chrome-enhet? Det här alternativet är inte tillgängligt. Du kan istället exportera dina bokmärken som en HTML-fil och importera dem via bokmärkeshanteraren. Anvisningar finns i nästa avsnitt.

Importera bokmärken från alla andra webbläsare

1. Exportera bokmärken från webbläsaren som en HTML-fil.
  2. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält i Google Chrome.
  3. Välj Bokmärken.
  4. Välj Bokmärkeshanteraren.
  5. Klicka på Ordna i hanteraren.
  6. Välj Importera bokmärken från HTML-fil.
  7. Öppna din sparade HTML-fil.

Om du inte har skapat några bokmärken i Chrome visas bokmärken som du importerar direkt i bokmärkesfältet, oftast under adressfältet. Om du redan har bokmärken i Chrome kommer bokmärken du importerar att visas i en ny mapp i slutet av fältet. Du kan även hitta dina bokmärken genom att klicka på Chrome-menyn och välja Bokmärken.

Importera bokmärken från Google Verktygsfält

1. Besök https://www.google.com/bookmarks.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder när du loggar in i Google Verktygsfält.
  3. Hitta och klicka på Exportera bokmärken på startsidan. Dina bokmärken hämtas till datorn som en HTML-fil.
  4. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu.
  5. Välj Bokmärken.
  6. Välj Bokmärkeshanteraren.
  7. Klicka på Ordna i hanteraren.
  8. Välj Importera bokmärken från HTML-fil.
  9. Öppna din sparade HTML-fil.

Importera bokmärken från andra enheter där du använder Chrome

Om dina bokmärken lagras i Chrome på en annan dator är det enklaste sättet att få bokmärkena till den enhet du använder att logga in på Chrome på båda datorerna och synkronisera bokmärkena till kontot. Läs om hur du loggar in i Chrome och aktiverar synkronisering:

Exportera bokmärken från Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Bokmärken.
  3. Välj Bokmärkeshanteraren.
  4. Klicka på Organisera i hanteraren.
  5. Välj Exportera bokmärken.

Bokmärken exporteras från Chrome som en HTML-fil, som du sedan kan importera i en annan webbläsare.