Bladwijzers importeren of exporteren

U kunt eenvoudig bladwijzers of favorieten vanuit een andere browser naar Google Chrome importeren. Op dezelfde manier kunt u uw bladwijzers altijd vanuit Chrome exporteren als HTML-bestand.

Bladwijzers importeren

Bladwijzers importeren uit Firefox, Internet Explorer of Safari

Als u bestaande bladwijzers uit Mozilla Firefox, Internet Explorer of Safari wilt importeren, gaat u als volgt te werk:

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Bladwijzers > Bladwijzers en instellingen importeren.
  3. Selecteer het programma met de bladwijzers die u wilt importeren.
  4. Klik op Importeren.
  5. Klik op Gereed.

De geïmporteerde bladwijzers verschijnen op de volgende plaats:

• Als u nog geen bladwijzers in Chrome heeft gemaakt, worden ze direct geïmporteerd naar de bladwijzerbalk, die zich normaal gesproken onder de adresbalk bevindt.
  • Als u al bladwijzers in Chrome heeft, worden de bladwijzers geïmporteerd naar een nieuwe map met de naam 'Geïmporteerd uit Firefox' (of IE of Safari). Als u uw bladwijzers wilt weergeven, klikt u op het Chrome-menu en selecteert u Bladwijzers.

Gebruik u een Chromebook? Deze optie is niet beschikbaar. In plaats daarvan moet u uw bladwijzers exporteren als HTML-bestand en vervolgens importeren via bladwijzerbeheer. Bekijk het volgende gedeelte voor de benodigde stappen.

Bladwijzers importeren vanuit alle andere browsers
  1. Exporteer uw bladwijzers vanuit de browser als HTML-bestand.
  2. Open Chrome.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  4. Selecteer Bladwijzers en instellingen importeren.
  5. Selecteer HTML-bestand met bladwijzers in het dropdown-menu 'Van'.
  6. Selecteer Bestand kiezen.
  7. Upload het opgeslagen HTML-bestand.
  8. Klik op Gereed.

De geïmporteerde bladwijzers verschijnen op de volgende plaats:

• Als u nog geen bladwijzers in Chrome heeft gemaakt, worden ze direct geïmporteerd naar de bladwijzerbalk, die zich normaal gesproken onder de adresbalk bevindt.
  • Als u al bladwijzers in Chrome heeft, worden de bladwijzers in een nieuwe map geïmporteerd. Als u ze wilt weergeven, klikt u op het Chrome-menu en selecteert u Bladwijzers.
Bladwijzers importeren uit Google Toolbar
  1. Open Chrome.
  2. Ga naar Bladwijzers.
  3. Log in met het Google-account dat u gebruikt om in te loggen bij Google Toolbar.
  4. Klik in het menu links op de startpagina op 'Geëxporteerde bladwijzers'. Uw bladwijzers worden naar uw computer gedownload als HTML-bestand.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  6. Selecteer Bladwijzers en instellingen importeren.
  7. Selecteer HTML-bestand met bladwijzers in het dropdown-menu 'Van'.
  8. Selecteer Bestand kiezen.
  9. Upload het opgeslagen HTML-bestand.
  10. Klik op Gereed.
Bladwijzers importeren uit andere apparaten waarop u Chrome gebruikt

Als uw bladwijzers zijn opgeslagen in Chrome op een ander apparaat, is de eenvoudigste manier om ze op het apparaat dat u gebruikt te krijgen door op beide apparaten in te loggen bij Chrome. Vervolgens synchroniseert u de bladwijzers naar uw Google-account.

Bladwijzers exporteren uit Chrome

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Bladwijzers > Bladwijzerbeheer.
  3. Klik in Bladwijzerbeheer op het menu 'Organiseren'.
  4. Selecteer Bladwijzers exporteren.

Chrome exporteert uw bladwijzers als een HTML-bestand dat u vervolgens in een andere browser kunt importeren.

Problemen oplossen

Mijn computer is defect. Hoe kan ik mijn bladwijzers van Chrome herstellen?

Als u op uw vorige computer de optie Synchroniseren in Chrome heeft gebruikt, probeert u in te loggen bij uw Google-account in Chrome op een ander apparaat. Vervolgens downloadt Chrome uw gesynchroniseerde bladwijzers.

Als u de optie 'Synchroniseren' niet heeft ingeschakeld voordat uw computer niet meer functioneerde, is het helaas niet mogelijk om uw bladwijzers te herstellen.