Bladwijzers en instellingen importeren

Je kunt schakelen tussen browsers zonder je instellingen en alle bladwijzers voor je favoriete websites kwijt te raken. Afhankelijk van de gebruikte browser kunnen de instellingen de volgende gegevens bevatten:

• browsegeschiedenis
  • standaard homepage
  • bladwijzers
  • standaard zoekmachines
  • opgeslagen wachtwoorden

Bladwijzers toevoegen aan Chrome

Bladwijzers importeren vanuit de meeste browsers, zoals Firefox, Internet Explorer en Safari:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  4. Selecteer het programma met de bladwijzers die je wilt importeren.
  5. Klik op Importeren.
  6. Klik op Gereed.
Vanuit de Google Toolbar in Internet Explorer
  1. Open Chrome.
  2. Ga naar google.com/bookmarks.
  3. Log in met hetzelfde Google-account dat je gebruikt met de Google Toolbar.
  4. Klik aan de linkerkant op Bladwijzers exporteren. Je bladwijzers worden naar je computer gedownload als html-bestand.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  6. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  7. Selecteer Html-bestand met bladwijzers in het dropdownmenu.
  8. Selecteer Bestand kiezen.

Vanuit alle andere browsers

1. Exporteer je bladwijzers vanuit de browser op je computer als html-bestand.
  2. Open Chrome.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  4. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  5. Selecteer Html-bestand met bladwijzers in het dropdownmenu.
  6. Selecteer Bestand kiezen.

Als je geen bladwijzers in Chrome hebt gemaakt, worden de bladwijzers weergegeven in de bladwijzerbalk.

Als je al bladwijzers in Chrome hebt, worden de bladwijzers in een nieuwe map 'Geïmporteerd' geplaatst.

Op een Chromebook

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  4. Klik in de linkerbovenhoek op Organiseren.
  5. Selecteer Bladwijzers importeren uit html-bestand in het dropdownmenu.
  6. Upload het opgeslagen html-bestand.

Je bladwijzers openen

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Bladwijzers.
  2. Als je al bladwijzers in Chrome hebt, zoek je een nieuwe map met de naam 'Geïmporteerd'.

Meer informatie over bladwijzers opslaan, bekijken en bewerken.

Bladwijzers op al je apparaten weergeven

Schakel synchronisatie in Chrome in met hetzelfde Google-account op al je apparaten. Standaard worden je bladwijzers op alle apparaten gesynchroniseerd.

Meer informatie over je bladwijzers op al je apparaten weergeven.

Hoe bladwijzers worden geïmporteerd

Als je geen bladwijzers in Chrome had, worden de geïmporteerde bladwijzers weergegeven op de bladwijzerbalk.

Als je al bladwijzers in in Chrome had, worden de geïmporteerde bladwijzers toegevoegd aan de map 'Andere bladwijzers' aan het uiteinde van de bladwijzerbalk.

Meer informatie over het gebruik van de bladwijzerbalk.

Bladwijzers naar een andere browser verplaatsen

Als je besluit een andere browser te gebruiken, kun je al je Chrome-bladwijzers meenemen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en vervolgens Bladwijzers exporteren.

Chrome exporteert je bladwijzers als html-bestand. Gebruik dit bestand om je bladwijzers in een andere browser te importeren.