Bookmarks en instellingen importeren

Je kunt schakelen tussen browsers zonder je instellingen en alle bookmarks voor je favoriete websites kwijt te raken. Afhankelijk van de gebruikte browser kunnen de instellingen de volgende gegevens bevatten:

• browsegeschiedenis
  • standaard homepage
  • bookmarks
  • standaard zoekmachines
  • opgeslagen wachtwoorden

Bookmarks toevoegen aan Chrome

Zo importeer je bookmarks vanuit de meeste browsers, zoals Firefox, Internet Explorer en Safari:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Selecteer Bookmarks en dan Bookmarks en instellingen importeren.
  4. Selecteer het programma met de bookmarks die je wilt importeren.
  5. Klik op Importeren.
  6. Klik op Klaar.

Op een Chromebook

1. Open Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Selecteer Bookmarks en dan Bookmarkmanager.
  4. Klik linksboven op Organiseren.
  5. Selecteer Bookmarks importeren uit HTML-bestand in het dropdownmenu.
  6. Upload het opgeslagen HTML-bestand.

Vanuit alle andere browsers

1. Exporteer je bookmarks vanuit de browser op je computer als HTML-bestand.
  2. Open Chrome.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Selecteer Bookmarks en dan Bookmarks en instellingen importeren.
  5. Selecteer HTML-bestand met bookmarks in het dropdownmenu.
  6. Selecteer Bestand kiezen.

Als je geen bookmarks in Chrome hebt gemaakt, zie je de bookmarks in de bookmarkbalk.

Als je al bookmarks in Chrome hebt, worden de bookmarks in een nieuwe map Geïmporteerd geplaatst.

Je bookmarks openen

1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Bookmarks.
  2. Als je al bookmarks in Chrome had, zoek je een nieuwe map met de naam Andere bookmarks.

Bekijk meer informatie over hoe je bookmarks opslaat, bekijkt en bewerkt.

Bookmarks op al je apparaten weergeven

Zet synchronisatie in Chrome aan met hetzelfde Google-account op al je apparaten. Standaard worden je bookmarks op alle apparaten gesynchroniseerd.

Bekijk meer informatie over hoe je je bookmarks op al je apparaten weergeeft.

Hoe bookmarks worden geïmporteerd

Als je geen bookmarks in Chrome had, worden de geïmporteerde bookmarks weergegeven in de bookmarkbalk.

Als je al bookmarks in Chrome had, worden de geïmporteerde bookmarks toegevoegd aan de map Andere bookmarks aan het uiteinde van de bookmarkbalk.

Bekijk meer informatie over het gebruik van de bookmarkbalk.

Bookmarks naar een andere browser verplaatsen

Als je besluit een andere browser te gebruiken, kun je al je Chrome-bookmarks meenemen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Selecteer Bookmarks en dan Bookmarkmanager.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Bookmarks exporteren.

Chrome exporteert je bookmarks als HTML-bestand. Gebruik dit bestand om je bookmarks in een andere browser te importeren.