Bladwijzers en instellingen importeren

Je kunt schakelen tussen browsers zonder je instellingen en alle bladwijzers voor je favoriete websites kwijt te raken. Afhankelijk van de gebruikte browser kunnen de instellingen de volgende gegevens bevatten:

• browsegeschiedenis
  • standaardhomepage
  • bladwijzers
  • standaardzoekmachines
  • opgeslagen wachtwoorden

Bladwijzers toevoegen aan Chrome

Bladwijzers importeren vanuit de meeste browsers, zoals Firefox, Internet Explorer en Safari:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  4. Selecteer het programma met de bladwijzers die je wilt importeren.
  5. Klik op Importeren.
  6. Klik op Gereed.
Vanuit de Google Toolbar in Internet Explorer
  1. Open Chrome.
  2. Ga naar google.com/bookmarks.
  3. Log in met hetzelfde Google-account dat u gebruikt met de Google Toolbar.
  4. Klik aan de linkerkant op Bladwijzers exporteren. Uw bladwijzers worden naar uw computer gedownload als HTML-bestand.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  6. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  7. Selecteer HTML-bestand met bladwijzers in het dropdownmenu.
  8. Selecteer Bestand kiezen.

Vanuit alle andere browsers

1. Exporteer uw bladwijzers vanuit de browser op uw computer als HTML-bestand.
  2. Open Chrome.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  4. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  5. Selecteer HTML-bestand met bladwijzers in het dropdownmenu.
  6. Selecteer Bestand kiezen.

Als je geen bladwijzers in Chrome hebt gemaakt, worden de bladwijzers weergegeven in de bladwijzerbalk.

Als je al bladwijzers in Chrome hebt, worden de bladwijzers in een nieuwe map 'Geïmporteerd' geplaatst.

Op een Chromebook

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  4. Klik in de linkerbovenhoek op Organiseren.
  5. Selecteer Bladwijzers importeren uit HTML-bestand in het dropdownmenu.
  6. Upload het opgeslagen HTML-bestand.

Je bladwijzers openen

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Bladwijzers.
  2. Als je al bladwijzers in Chrome hebt, zoek je een nieuwe map met de naam 'Geïmporteerd'.

Meer informatie over bladwijzers opslaan, bekijken en bewerken.

Bladwijzers op al uw apparaten weergeven

Log in bij Chrome met hetzelfde Google-account op al uw apparaten. Standaard worden uw bladwijzers op alle apparaten gesynchroniseerd.

Meer informatie over je bladwijzers op al je apparaten weergeven.

Hoe bladwijzers worden geïmporteerd

Als u geen bladwijzers in Chrome had, worden de geïmporteerde bladwijzers weergegeven op de bladwijzerbalk.

Als u al bladwijzers in in Chrome had, worden de geïmporteerde bladwijzers toegevoegd aan de map 'Andere bladwijzers' aan het uiteinde van de bladwijzerbalk.

Meer informatie over het gebruik van de bladwijzerbalk.

Bladwijzers naar een andere browser verplaatsen

Als u besluit een andere browser te gebruiken, kunt u al uw Chrome-bladwijzers meenemen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  4. Klik bovenaan op Meer Meer en vervolgens Bladwijzers exporteren.

Chrome exporteert je bladwijzers als html-bestand. Gebruik dit bestand om uw bladwijzers in een andere browser te importeren.

Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.