Använda progressiva webbappar

Med hjälp av progressiva webbappar (PWA) kan du få en snabb webbupplevelse på en dator eller mobil enhet. Om du installerar en PWA får du snabbare åtkomst och ytterligare funktioner, till exempel mer lagringsutrymme för innehåll att använda offline.

Installera en progressiv webbapp

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök den webbplats du vill installera.
  3. Klicka på Installera uppe till höger i adressfältet.
  4. Installera den progressiva webbappen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Tips! Vissa appar har genvägar till funktioner. Du kan öppna en lista med genvägar till appar genom att högerklicka på PWA i aktivitetsfältet.

Avinstallera en progressiv webbapp

Avinstallera från en Windows-, Mac- eller Linux-dator
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök den webbplats du vill avinstallera.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Avinstallera [appens namn].
  4. Klicka på Ta bort.
    • Välj Rensa även data från Chrome om du vill rensa appdata från Chrome

Tips! Du kan även hantera progressiva webbappar via chrome://apps.

Avinstallera från en Chromebook
  1. I Appstartaren högerklickar du på PWA-ikonen och väljer Avinstallera.
  2. Om du vill rensa data väljer du Rensa även webbinformation.
    • Om du rensar webbinformationen tas även all webbplatsrelaterad data bort i Chrome. Nästa gång du besöker webbplatsen måste du logga in igen.
  3. Välj Avinstallera.

Godta eller avvisa uppdateringar av appens namn

Google Chrome meddelar dig om appuppdateringar när appen vill uppdatera namnet under ikonen på skärmen.

Du kan välja om du vill godta uppdateringen eller avinstallera appen.

Viktigt! En omfattande ändring, till exempel att namnet ändras för att likna en annan app, kan bero på en skadlig ändring från utvecklaren. Om du misstänker att så är fallet avinstallerar du appen.

• Godta ändringen: Klicka på OK.
  • Avinstallera appen: Klicka på Avinstallera app.

Hantera appar i Chrome

Skapa genvägar för appar

Om du använder Windows, Mac eller Linux kan du skapa genvägar för att öppna appar snabbare. Du kan placera genvägarna på skrivbordet eller i menyer.

1. Öppna chrome://apps.
  2. Högerklicka på appen som du vill skapa en genväg för.
  3. Välj Skapa genväg.
  4. Välj var på datorn genvägarna ska visas.
  5. Klicka på Skapa.
Starta appar när du loggar in

Du kan ställa in att dina appar ska startas automatiskt när du loggar in i Windows, Mac eller Linux.

1. Navigera till chrome://apps.
  2. Öppna menyn genom att högerklicka på en app, till exempel Google Maps.
  3. Välj Starta appen när du loggar in.

Tips! Om du vill inaktivera den här funktionen högerklickar du på appen och avmarkerar Starta appen när du loggar in.

Hantera PWA-inställningar

1. Klicka på appen i dockningsstationen eller på skrivbordet.
  2. Klicka på Mer Ordna uppe till höger i appfönstret.
  3. Välj Appinformation följt av Inställningar.
  4. Välj den inställning som du vill uppdatera.