Använda progressiva webbappar

En progressiv webbapp (PWA) är en app som har utformats för webben och som ger en upplevelse som liknar en mobilapp. Progressiva webbappar är snabba och erbjuder många funktioner som är tillgängliga på mobila enheter. De kan till exempel fungera offline och skicka aviseringar.

Med hjälp av progressiva webbappar kan du få en snabb webbupplevelse på en dator eller mobil enhet. Du kan installera en PWA för snabbare åtkomst och extra funktioner, som större lagringsutrymme för innehåll som du kan bläddra i offline.

Tips! Trots att progressiva webbappar har utformats för att fungera offline kanske inte alla fungerar helt utan anslutning.

Installera en progressiv webbapp

1. Öppna Chrome Chrome på Android-enheten.
  2. Besök en webbplats med en progressiv webbapp som du vill installera.
  3. Tryck på Installera.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Avinstallera en progressiv webbapp

1. Öppna Inställningar Inställningar från panelen med appar.
  2. Tryck på Appar och aviseringarföljt av Visa alla appar.
  3. Leta upp den progressiva webbapp du vill ta bort och tryck på ikonen.
  4. Tryck på Avinstallera.

Godta eller avvisa uppdateringar av appens namn

Du får appuppdateringar från Google Chrome när appen vill uppdatera namnet under ikonen på skärmen.

Du kan välja om du vill godta uppdateringen eller avinstallera appen.

Viktigt! En omfattande ändring, till exempel att namnet ändras för att likna en annan app, kan bero på en skadlig ändring från utvecklaren. Om du misstänker att så är fallet avinstallerar du appen.

• Godta ändringen: Tryck på OK.
  • Avinstallera appen: Tryck på Avinstallera app följt av Avinstallera följt av OK.