Web-apps

Een web-app is een app die voor internet is gebouwd en die je op elk apparaat kunt openen. Je kunt web-apps gebruiken om een website als app te laten werken en deze op je computer of mobiele apparaten te openen via het opstartprogramma of het startscherm. Sommige web-apps bevatten extra functies, zoals meer opslagruimte om offline door content te browsen, meldingen, toegang tot het bestandssysteem en icoonbadges.

Tip: Hoewel web-apps offline werken, werken sommige mogelijk niet volledig zonder internetverbinding.

Een web-app installeren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website die je wilt installeren.
  3. Selecteer rechtsboven Meer Ordenen en dan Opslaan en delen en dan Pagina installeren als app.
    • Op sommige websites selecteer je rechtsboven in de adresbalk de optie Installeren .
  4. Volg de instructies op het scherm om de web-app te installeren.

Tip: Voor sommige apps kun je snelkoppelingen naar functies gebruiken. Om een lijst met app-snelkoppelingen te vinden, klik je met de rechtermuisknop op de web-app op de taakbalk. Meer informatie over snelkoppelingen naar websites in Chrome.

Een web-app verwijderen

Verwijderen van een Windows-, Mac- of Linux-computer
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Open de web-app die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan [app-naam] verwijderen en dan Verwijderen.
    • Als je app-gegevens uit Chrome wilt verwijderen, selecteer je 'Ook gegevens verwijderen uit Chrome'.

Tip: Je kunt web-apps ook beheren via chrome://apps.

Verwijderen van een Chromebook
  1. Klik in je opstartprogramma met de rechtermuisknop op het icoon van de web-app.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Als je gegevens wilt verwijderen, kies je Ook browsegegevens verwijderen.
    • Als je browsegegevens verwijdert, worden alle websitegerelateerde gegevens ook verwijderd uit Chrome. De volgende keer dat je de website bezoekt, moet je opnieuw inloggen.
  4. Selecteer Verwijderen.

Updates voor app-namen accepteren of weigeren

Google Chrome informeert je over app-updates als de app diens naam wil updaten die onder het icoon op je scherm staat.

Je kunt kiezen of je de update wilt accepteren of de app wilt verwijderen.

Belangrijk: Als een wijziging ingrijpend is, zoals een naamswijziging die lijkt op een andere app, kan het een schadelijke wijziging door de ontwikkelaar zijn. Verwijder de app als je denkt dat dit het geval is.

• De wijziging accepteren: klik op OK.
  • De app verwijderen: klik op App verwijderen.

Je apps beheren in Chrome

Snelkoppelingen voor apps maken

Als je Windows, Mac of Linux gebruikt, kun je snelkoppelingen maken om apps sneller te openen. Je kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in je menu's plaatsen.

1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  3. Selecteer Snelle link maken.
  4. Selecteer waar je de snelkoppelingen op je computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.
Apps starten als je inlogt

Je kunt instellen dat je apps automatisch worden gestart als je inlogt bij Windows, Mac of Linux.

1. Ga naar chrome://apps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een app (zoals Google Maps) om het menu te openen.
  3. Selecteer Openen bij opstarten.

Tip: Als je deze functie wilt uitzetten, klik je met de rechtermuisknop op de app en zet je Openen bij opstarten uit.

Instellingen voor web-apps beheren

1. Klik op de app op het dock of bureaublad.
  2. Klik rechtsboven in het app-venster op Meer Ordenen.
  3. Selecteer App-info en dan Instellingen.
  4. Kies de instellingen die je wilt updaten.