Utilitzar aplicacions web progressives

Una aplicació web progressiva (PWA) és una aplicació creada per al web que ofereix una experiència similar a la d'una aplicació mòbil. Les PWA són ràpides i tenen moltes de les funcions disponibles als dispositius mòbils. Per exemple, poden funcionar sense connexió i enviar notificacions.

Podeu utilitzar PWA per gaudir d'una experiència web ràpida a l'ordinador o al dispositiu mòbil. També podeu instal·lar-les per obtenir un accés més ràpid i funcions addicionals, com ara més emmagatzematge per explorar contingut sense connexió.

Consell: tot i que les PWA estan dissenyades per utilitzar-se sense connexió, és possible que algunes necessitin tenir-ne per funcionar correctament.

Instal·lar una PWA

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. Aneu al lloc web que vulgueu instal·lar.
  3. A la part superior dreta de la barra d'adreces, feu clic a Instal·la .
  4. Seguiu les instruccions en pantalla per instal·lar la PWA.

Consell: algunes aplicacions ofereixen dreceres a funcions. Per veure una llista de dreceres d'aplicacions, feu clic amb el botó dret a la PWA de la barra de tasques.

Desinstal·lar una PWA

Desinstal·lar una PWA d'un ordinador Windows, Mac o Linux
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Aneu a un lloc web que vulgueu desinstal·lar.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Desinstal·la [nom de l'aplicació].
  4. Feu clic a Suprimeix.
    • Per suprimir de Chrome les dades de les aplicacions, seleccioneu "Suprimeix també les dades de Chrome".

Consell: també podeu gestionar les PWA a través de chrome://apps.

Desinstal·lar una PWA d'un dispositiu Chromebook
  1. Al menú d'aplicacions, feu clic amb el botó dret a la icona de la PWA i seleccioneu Desinstal·la.
  2. Per esborrar les dades, trieu Esborra també les dades de navegació.
    • Si esborreu les dades de navegació, també se suprimiran totes les dades relacionades amb el lloc web a Chrome. La propera vegada que visiteu el lloc web, haureu de tornar a iniciar la sessió.
  3. Seleccioneu Desinstal·la.

Acceptar o rebutjar actualitzacions del nom d'una aplicació

Google Chrome us notifica les actualitzacions de l'aplicació quan l'aplicació vol actualitzar-ne el nom a sota de la icona a la pantalla.

Podeu triar si voleu acceptar l'actualització o desinstal·lar l'aplicació.

Important: quan un canvi és dràstic, com ara que el nom canviï per assemblar-se a una altra aplicació, pot ser que es tracti d'un canvi maliciós per part del desenvolupador. Si creieu que és el cas, desinstal·leu l'aplicació.

• Per acceptar el canvi: feu clic a D'acord.
  • Per desinstal·lar l'aplicació: feu clic a Desinstal·la l'aplicació.

Gestionar les aplicacions a Chrome

Crear dreceres d'aplicacions

Si utilitzeu un ordinador Windows, Mac o Linux, podeu crear dreceres per obrir les aplicacions més de pressa. Podeu col·locar-les a l'escriptori o en menús.

1. En una pestanya nova, obriu chrome://apps.
  2. Feu clic amb el botó dret a l'aplicació per a la qual vulgueu crear una drecera.
  3. Seleccioneu Crea una drecera.
  4. Trieu la ubicació de l'ordinador on vulgueu la drecera.
  5. Feu clic a Crea.
Obrir les aplicacions en iniciar la sessió

Podeu configurar les aplicacions perquè s'iniciïn automàticament en iniciar la sessió a Windows, Mac o Linux.

1. Navegueu fins a chrome://apps.
  2. Per obrir el menú, feu clic amb el botó dret en una aplicació, com ara Google Maps.
  3. Seleccioneu Obre l'aplicació en iniciar la sessió.

Consell: per desactivar aquesta funció, feu clic amb el botó dret a l'aplicació i desseleccioneu Obre l'aplicació en iniciar la sessió.

Gestionar la configuració de la PWA

1. Feu clic a l'aplicació des del Dock o des de l'escriptori.
  2. A la part superior dreta de la finestra de l'aplicació, feu clic a Més Organitza.
  3. Seleccioneu Informació de l'aplicació i, a continuació, Configuració.
  4. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu modificar.