Utilitzar aplicacions web

Una aplicació web és una aplicació creada per al web a la qual podeu accedir des de qualsevol dispositiu. Podeu utilitzar les aplicacions web perquè un lloc web funcioni com una aplicació i accedir-hi des de l'ordinador o des dels dispositius mòbils mitjançant el menú d'aplicacions o la pantalla d'inici. Algunes aplicacions web inclouen funcions addicionals, com ara més emmagatzematge destinat a navegar pel contingut sense connexió, notificacions, accés al sistema de fitxers i insígnies d'icones.

Consell: tot i que les aplicacions web funcionen sense connexió, és possible que algunes no funcionin completament sense connexió a Internet.

Instal·lar una aplicació web

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. Aneu al lloc web que vulgueu instal·lar.
  3. A la part superior dreta, seleccioneu Més Organitza i, a continuació, Desa i comparteix i, a continuació, Instal·la aquesta pàgina com si fos una aplicació.
    • En alguns llocs web, a la part superior dreta de la barra d'adreces, seleccioneu Instal·la .
  4. Per instal·lar l'aplicació web, seguiu les instruccions en pantalla.

Consell: algunes aplicacions ofereixen dreceres a funcions. Per trobar una llista de les dreceres d'aplicacions, feu clic amb el botó dret a l'aplicació web a la barra de tasques. Obteniu més informació sobre les dreceres per a llocs web a Chrome.

Desinstal·lar una aplicació web

Desinstal·lar una PWA d'un ordinador Windows, Mac o Linux
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Obriu l'aplicació web que vulgueu desinstal·lar.
  3. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Desinstal·la [nom de l'aplicació] i, a continuació, Suprimeix.
    • Per suprimir de Chrome les dades de les aplicacions, seleccioneu "Suprimeix també les dades de Chrome".

Consell: també podeu gestionar les aplicacions web des de chrome://apps.

Desinstal·lar una aplicació web d'un dispositiu Chromebook
  1. Al menú d'aplicacions, feu clic amb el botó dret a la icona de l'aplicació web.
  2. Seleccioneu Desinstal·la.
  3. Per suprimir les dades, trieu Suprimeix també les dades de navegació.
    • Si suprimiu les dades de navegació, també se suprimiran de Chrome totes les dades relacionades amb els llocs web. La propera vegada que visiteu el lloc web, haureu de tornar a iniciar la sessió.
  4. Seleccioneu Desinstal·la.

Acceptar o rebutjar actualitzacions del nom d'una aplicació

Google Chrome us notifica les actualitzacions de l'aplicació quan l'aplicació vol actualitzar-ne el nom a sota de la icona a la pantalla.

Podeu triar si voleu acceptar l'actualització o desinstal·lar l'aplicació.

Important: quan un canvi és dràstic, com ara que el nom canviï per assemblar-se a una altra aplicació, pot ser que es tracti d'un canvi maliciós per part del desenvolupador. Si creieu que és el cas, desinstal·leu l'aplicació.

• Per acceptar el canvi: feu clic a D'acord.
  • Per desinstal·lar l'aplicació: feu clic a Desinstal·la l'aplicació.

Gestionar les aplicacions a Chrome

Crear dreceres d'aplicacions

Si utilitzeu un ordinador Windows, Mac o Linux, podeu crear dreceres per obrir les aplicacions més de pressa. Podeu col·locar-les a l'escriptori o en menús.

1. En una pestanya nova, obriu chrome://apps.
  2. Feu clic amb el botó dret a l'aplicació per a la qual vulgueu crear una drecera.
  3. Seleccioneu Crea una drecera.
  4. Trieu on voleu que es mostrin les dreceres a l'ordinador.
  5. Feu clic a Crea.
Obrir les aplicacions en iniciar la sessió

Podeu configurar les aplicacions perquè s'iniciïn automàticament en iniciar la sessió a Windows, Mac o Linux.

1. Navegueu fins a chrome://apps.
  2. Per obrir el menú, feu clic amb el botó dret en una aplicació, com ara Google Maps.
  3. Seleccioneu Executa a l'inici.

Consell: per desactivar aquesta funció, feu clic amb el botó dret a l'aplicació i desseleccioneu Executa a l'inici.

Gestionar la configuració d'una aplicació web

1. Feu clic a l'aplicació des del Dock o des de l'escriptori.
  2. A la part superior dreta de la finestra de l'aplicació, seleccioneu Més Organitza.
  3. Seleccioneu Informació de l'aplicació i, a continuació, Configuració.
  4. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu modificar.