Använda webbappar

En webbapp är en app som är skapad för webben som du kan komma åt på vilken enhet som helst. Du kan använda webbappar så att webbplatser fungerar som appar. Sedan kan du komma åt dem på datorer eller mobila enheter via Appstartaren eller startskärmen. Vissa webbappar har ytterligare funktioner, till exempel mer lagringsutrymme så att du kan bläddra bland innehåll offline, aviseringar, åtkomst till filsystem och ikonmärken.

Tips! Även om webbappar fungerar offline kanske vissa inte fungerar helt och hållet utan en internetanslutning.

Lägg till på startskärmen

Du kan lägga till en genväg till webbplatser du tycker om på startskärmen. Webbappsfunktionen kan fungera olika beroende på webbplatsen.

1. Öppna Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en webbplats som du vill lägga till.
  3. Tryck på Dela till höger om adressfältet.
  4. Hitta och tryck på Lägg till på startskärmen.
  5. Bekräfta eller redigera informationen om webbplatsen och tryck på Lägg till.

Tips!

• Om webbappen är tillgänglig öppnar genvägen appen.
  • Om webbappen inte är tillgänglig öppnas genvägen i din standardwebbläsare.

Radera från startskärmen

1. Öppna startskärmen på en iPhone eller iPad.
  2. Hitta genvägen du vill radera.
  3. Tryck länge på genvägen.
  4. Tryck på Radera bokmärke.
Tips! När du har raderat en genväg har du inte längre åtkomst till samma extrafunktioner och webbplatsen kan fungera annorlunda. Du kan återvända till webbplatsen och lägga till den igen om du vill återställa det tidigare beteendet.