Voorgestelde artikelen beheren

Als je een nieuw tabblad opent, zie je misschien snelkoppelingen naar sites die je recent hebt bezocht en voorgestelde Discover-artikelen. Als je bent ingelogd bij Chrome, worden voorgestelde artikelen gebaseerd op je recente Web- en app-activiteit. Je kunt sites ook handmatig volgen om de nieuwste artikelen te zien in het gedeelte Je volgt op je Android- of iOS-apparaat.

Meer informatie over het gebruik van tabbladen in Chrome

Als je op je Android-apparaat bent ingelogd bij Chrome, worden je voorgestelde artikelen gebaseerd op je gebruik van de Discover-artikelen en je recente Web- en app-activiteit.

Meer informatie over Web- en appactiviteit

Je Discover-content beheren

Als je bij Chrome bent ingelogd, kun je op basis van je voorkeuren en interesses suggesties krijgen voor artikelen. Als je bijvoorbeeld voor een onderwerp of uitgever aangeeft dat je niet bent geïnteresseerd, krijg je geen suggesties meer van dat onderwerp of die uitgever. Suggesties zijn ook gebaseerd op je interactie met de voorgestelde artikelen (als je er bijvoorbeeld op tikt of erlangs scrollt). Je voorkeuren worden opgeslagen in je Google-account, zodat je in de toekomst betere suggesties kunt krijgen.

Je kunt de interacties die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via Mijn activiteit.

Je kunt de activiteit beheren die wordt gebruikt om je suggesties in Discover te personaliseren:
  • Suggesties op basis van nieuwe activiteit stoppen: Tik naast Discover op Instellingen Instellingen en dan Activiteit beheren. Zet Web- en app-activiteit uit.
  • Activiteitsinformatie voor Discover verwijderen
  • De nieuwste artikelen bekijken: Swipe op de pagina Nieuw tabblad omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Als het icoon Opnieuw laden verandert in het Chrome-logo, worden de nieuwste artikelen geladen.

De sites volgen en niet meer volgen in het gedeelte Je volgt

Zo volg je een site:

1. Ga naar de site die je wilt volgen.
  2. Tik op Meer Meer en dan Volgen.

Zo volg je een site niet meer:

1. Ga naar de site die je niet meer wilt volgen.
  2. Tik op Meer Meer en dan Je volgt.
Zo bekijk en beheer je gevolgde sites op één plek: Tik rechts van het tabblad Je volgt op Instellingen Instellingen en dan Beheren en danJe volgt.

Je Discover-content delen

Je kunt voorgestelde artikelen van je Discover-pagina delen in verschillende apps of naar je andere apparaten sturen.

1. Als je een artikel wilt delen, tik je op Delen Delen.
  2. Selecteer de app waarin je het artikel wilt delen.

Interesses voor voorgestelde artikelen beheren

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd bij Chrome om deze functies te gebruiken.

• Als je interesses voor al je voorgestelde artikelen wilt beheren, tik je naast Discover op Instellingen Instellingen en dan Interesses beheren.
  • Als je Chrome je interesses wilt laten weten, tik je op Meer Ordenen en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Geen artikelen van [uitgever] weergeven.

Artikelen in Discover in- of uitschakelen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon.
  2. Open een nieuw tabblad.
  3. Tik naast Discover op Instellingen Instellingen en dan Uitschakelen of Inschakelen.

Specifieke artikelen beheren

Zo verwijder je een artikel:

1. Tik rechtsonder in het artikel op Meer .
  2. Tik op Deze content verbergen .

Zo sla je een artikel op om offline te lezen:

1. Tik onderaan het artikel op Meer .
  2. Tik op Downloaden.

Zo open je een artikel in een nieuw tabblad:

1. Tik onderaan het artikel op Meer .
  2. Tik op Openen in een nieuw tabblad.

Meer informatie over het offline lezen van pagina's

Slechte of ongepaste content melden

Je kunt content in je Discover-artikelen melden als:

• Misleidend of sensationeel
  • Gewelddadig of weerzinwekkend
  • Haatdragend of beledigend
  • Anders

Zo meld je content:

1. Tik naast een artikel op Meer Ordenen en dan Content melden.
  2. Selecteer de reden waarom je de content wilt melden.