Skapa och hitta bokmärken

Istället för att komma ihåg långa webbadresser kan du spara bokmärken i webbläsaren för webbsidor som du vill besöka igen. Om du vill skapa ett bokmärke för sidan som du besöker klickar du på ikonen bokmärke i adressfältet. Sedan visas det nya bokmärket i bokmärkesfältet högst upp i webbläsarfönstret eller via Chrome-menyn Chrome menu.

Lägga till bokmärken

Det enklaste sättet att skapa ett bokmärke är att klicka på ikonen bokmärke i adressfältet. Här är några andra sätt att skapa bokmärken snabbt:

• Använd kortkommandon: Ctrl+D (Mac: ⌘-D).
  • Importera bokmärken från andra webbläsare via Chrome-menyn.
  • Lägg till ett bokmärke manuellt. Högerklicka på bokmärkesfältet och välj Lägg till sida.
  • Dra en länk från sidan som visas till bokmärkesfältet eller en bokmärkesmapp om du vill skapa ett bokmärke för länken. Du kan också dra globen eller låsikonen i adressfältet om du vill skapa ett bokmärke för sidan som visas.

Hitta dina bokmärken

Om du inte kommer ihåg var du sparade ett bokmärke kan du söka efter det direkt i adressfältet. Skriv bokmärkets namn och titta efter ikonen bokmärke bredvid resultaten som visas. Ikonen visar att träffen kommer från dina bokmärken.

Alla dina bokmärken visas också på tre ställen:

• Bokmärkesfältet: Fältet finns under adressfältet så att det är lätt att nå. Om det inte visas hittar du det om du öppnar en ny flik. Du kan visa eller dölja fältet med Ctrl+Skift+B (Mac: ⌘-Skift-B).
  • Bokmärkesmenyn: Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält och välj Bokmärken.
  • Bokmärkeshanteraren: Bokmärkeshanteraren gör det enkelt att ordna dina bokmärken. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält och välj Bokmärken > Bokmärkeshanteraren.

Håll ordning på dina bokmärken i mappen Bokmärken. Högerklicka på bokmärkesfältet och välj Lägg till mapp om du vill skapa en mapp.

Nästa steg