Bladwijzers maken en vinden

U kunt browserbladwijzers gebruiken om eenvoudig webpagina's te onthouden die u later opnieuw wilt bezoeken. Als u een bladwijzers wilt maken voor de pagina waarop u zich bevindt, klikt u op het pictogram bladwijzer in de adresbalk. U kunt uw nieuwe bladwijzer vervolgens vinden in uw bladwijzerbalk boven aan het browservenster of via het Chrome-menu Chrome menu.

Bladwijzers toevoegen

De gemakkelijkste manier om een bladwijzer te maken, is op het pictogram bladwijzer te klikken in de adresbalk. Hier volgen andere manieren waarop u snel bladwijzers kunt maken:

• Gebruik sneltoetsen: Ctrl+D (Mac: ⌘-D).
  • Importeer bladwijzers van andere browsers via het Chrome-menu.
  • Voeg een bladwijzer handmatig toe. Klik met de rechtermuisknop op de bladwijzerbalk en selecteer Pagina toevoegen.
  • Sleep een link van de pagina die u bekijkt naar de bladwijzerbalk of bladwijzermap om voor die link een bladwijzer in te stellen. U kunt ook het wereldbol- of slotpictogram in de adresbalk slepen om een bladwijzer te maken voor de huidige pagina.

Uw bladwijzers zoeken

Als u niet meer weet waar u die ene bladwijzer heeft opgeslagen, kunt u ernaar zoeken via de adresbalk. Typ de naam van de bladwijzer en zoek het pictogram bladwijzer naast de weergegeven resultaten dat overeenkomsten van uw bladwijzers aangeeft.

U kunt al uw bladwijzers ook terugvinden op drie locaties:

• Bladwijzerbalk: de balk is standaard vastgezet onder uw adresbalk zodat u deze eenvoudig kunt gebruiken. Als u de balk niet ziet, kunt u deze weergeven door een nieuw tabblad te openen. Als u de balk wilt weergeven of verbergen, drukt u op Ctrl+Shift+B (Mac: ⌘-Shift-B).
  • Bladwijzermenu: klik op het Chrome-menu op de browserwerkbalk en selecteer 'Bladwijzers'.
  • Bladwijzerbeheer: u kunt uw bladwijzers eenvoudig indelen via Bladwijzerbeheer. Klik op het Chrome-menu op de browserwerkbalk en selecteer Bladwijzers > Bladwijzerbeheer.

Gebruik bladwijzermappen om uw bladwijzers eenvoudig in te delen. Voor het maken van een map klikt u met de rechtermuisknop op de bladwijzerbalk en selecteert u Map toevoegen.

Volgende stappen