Oj, ett fel har uppstått!

Felmeddelandet Oj, ett fel har uppstått! visas när en webbsida inte kan visas ordentligt. Ofta behöver du bara läsa in sidan igen för att åtgärda problemet. Om felmeddelandet visas gång på gång följer du anvisningarna nedan.

På datorn

Om du använder Chrome på datorn och får det här felmeddelanden gång på gång rekommenderar vi att du följer anvisningarna nedan.

Kontrollera dina antivirus- och brandväggsprogram

En del antivirus- och brandväggsprogram kan förhindra att Google Chrome fungerar som den ska. Följ anvisningarna nedan för att kontrollera om det är detta som orsakar problem för dig.

1. Avsluta Chrome.
  2. Inaktivera alla antivirus- eller brandväggsprogram tillfälligt.
  3. Öppna Chrome igen. Om meddelandet Oj ett fel har uppstått! inte visas kan det vara så att dina program stör eller blockerar Chrome.
  4. Öppna programmets inställningar och lägg till ett undantag för Google Chrome. (Detta går till på olika sätt i olika program.)
  5. Kontrollera att programmen är uppdaterade.
  6. Aktivera programmen igen.

Obs! Andra användare har rapporterat att de fått meddelandet Oj ett fel har uppstått! när de har använt följande program:

• Symantec Endpoint Protection
  • Spyware Doctor
  • Brandväggen Comodo
  • McAfee Enterprise
  • McAfee Virus Scan
Kontrollera dina tillägg

Testa att inaktivera tilläggen ett i taget och se om något visst tillägg orsakar problemet. Gör så här:

1. Klicka på Chrome-menyn i övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Chrome menu.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Avmarkera kryssrutan Aktiverat för varje tillägg som du vill testa.
  4. Uppdatera webbsidan där du fick felmeddelandet och kontrollera om det fortfarande visas.

Du kan när som helst aktivera tilläggen igen. Du måste eventuellt uppdatera sidan för att kunna använda tilläggen när du har aktiverat dem igen. Läs mer om hur du hanterar tillägg.

Titta efter skadlig programvara

Det kan ha installerats program på datorn som stör Chrome. Kontrollera om det finns skadlig programvara eller program som du inte minns att du har installerat på datorn.

Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara från datorn

Tips för Windows-användare: Om du är osäker på vilka program du ska ta bort kan du använda verktyget för borttagning av programvara. Det är ett program som söker igenom datorn efter oönskade program och låter dig godkänna om du vill ta bort dem.

Läs mer om hur du använder verktyget för borttagning av programvara
Skapa en ny användarprofil

Om meddelandet Oj, ett fel har uppstått! fortfarande visas kan det hända att användarprofilen är skadad.

Följ dessa anvisningar om du vill skapa en ny profil.

1. Avsluta Chrome.
  2. Leta rätt på mappen Default. Den finns vanligtvis på någon av följande platser:
    • Windows XP: %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\
    • Windows Vista/7/8: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\
    • Mac OX: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
    • Linux: ~/.config/google-chrome/Default
  3. Döp om mappen till Old Default. Din tidigare användarprofil sparas i den här mappen men är inte längre aktiv.
  4. Starta Chrome igen.
Läs mer om hur du skapar en ny användarprofil

På en mobil enhet:

Om meddelandet Oj, ett fel har uppstått! visas gång på gång i Chrome på din mobila enhet kan du testa att rensa din appdata. Följ anvisningarna för din enhet nedan.

Android

Obs! Om du följer anvisningarna tar du bort bokmärken och annan webbinformation. Om du vill spara din data loggar du in i Chrome och aktiverar Sync innan du fortsätter.

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Under Enhet trycker du på Appar.
  3. Tryck på Chrome > Rensa data.
iPhone eller iPad

Obs! Om du följer anvisningarna tar du bort bokmärken och annan webbinformation. Om du vill spara din data loggar du in i Chrome och aktiverar Sync innan du fortsätter.

1. Öppna Chrome-menyn.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Sekretess.
  4. Under Rensa webbinformation Rensa alla.
  5. Tryck på Rensa alla en gång till för att bekräfta.
  6. Tryck på Klar högst upp till höger.

På Chromebook

Läs mer om hur du felsöker felmeddelandet Oj, ett fel har uppstått! på en Chromebook.