Oj, ett fel har uppstått

Problem

Du kan se meddelandet Oj, ett fel har uppstått om en webbsida kraschar oväntat.

Lösningar

Om en webbsida kraschar kan du testa att bara läsa in den igen. Om meddelandet Oj, ett fel har uppstått visas för varje sida du besöker kan du försöka med lösningarna nedan:

Kontrollera dina antivirus- och brandväggsprogram

Vissa antivirus- och brandväggsprogram, till exempel Symantec Endpoint Protection, kan göra att Google Chrome inte fungerar som den ska. Testa om problemet orsakas av ett sådant program på datorn genom att stänga av dem tillfälligt. Försök sedan öppna Google Chrome igen. Om du då kan öppna webbläsaren måste du skapa ett undantag för Google Chrome i inställningarna för virusprogrammet eller brandväggen. Kontrollera sedan att programmen är uppdaterade. När det är gjort kan du aktivera programmen igen.

Andra användare har rapporterat att följande program har orsakat konflikter:

• Spyware Doctor
  • Brandväggen Comodo
  • McAfee Enterprise
  • McAfee Virus Scan

Kontrollera dina tillägg

Testa att inaktivera tilläggen ett i taget och se om något visst tillägg orsakar problemet.

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Välj Tillägg.
  4. Avmarkera kryssrutan Aktiverat för tillägget som du vill ta bort tillfälligt.

Du kan när som helst öppna listan med tillägg och aktivera inaktiverade tillägg igen. Du kan behöva uppdatera sidan så att tillägg som du nyss aktiverat kan användas. Läs mer om hur du hanterar tillägg.

Söka efter skadlig programvara

Använd den senaste versionen av AVG:s antivirusprogram och sök efter skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara från datorn.

Skapa en ny användarprofil

Om webbläsaren fortfarande visar meddelandet "Oj, ett fel har uppstått." kan det hända att användarprofilen är skadad.

Följ dessa anvisningar om du vill skapa en ny mapp:

1. Avsluta Chrome.
  2. Sök mappen "Standard" Den finns vanligtvis på någon av följande platser:

Windows

• Windows XP: %USERPROFILE%\Lokala inställningar\Application Data\Google\Chrome\User Data\
    • Windows Vista/Windows 7/Windows 8: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\

Mac OS X: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default

Linux: ~/.config/google-chrome/Default

3. Byt namn på mappen till Standard för säkerhetskopiering.
  4. Starta om Chrome.

Visa mer information om hur du skapar en ny användarprofil.

Hjälp oss att förhindra krascher genom att tillåta att Google Chrome automatiskt skickar användningsstatistik och felrapporter till Google.