Paginacrashes met de foutmelding Helaas en andere fouten bij het laden van pagina's oplossen

Als de fout Helaas of een andere foutcode wordt weergegeven in plaats van een webpagina, ondervindt Chrome problemen bij het laden. Het is ook mogelijk dat de pagina langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend.

Foutcodes en problemen bij het laden van pagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de pagina.

• Helaas: Chrome ondervindt problemen met het laden van de pagina.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: De hostnaam (webadres) bestaat niet.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Het apparaat heeft geen verbinding met internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT of ERR_TIMED_OUT: Het duurde te lang om verbinding te maken met de pagina. Uw internetverbinding is mogelijk te langzaam of de pagina is te drukbezocht.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Er is iets gebeurd waardoor uw verbinding met de pagina is verbroken.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: De verbinding van uw apparaat met het netwerk is verbroken of het apparaat heeft verbinding gemaakt met een nieuw netwerk terwijl de pagina werd geladen.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: De pagina heeft de verbinding met Chrome geweigerd.
  • ERR_CACHE_MISS: U moet de eerder verstrekte informatie opnieuw indienen voor de pagina.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: De website heeft geen gegevens verzonden en is wellicht uit de lucht.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: De pagina heeft gegevens verzonden die Chrome niet begrijpt.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggen bij de website (bijvoorbeeld de website van een bank of bedrijf) werkt niet vanwege een clientcertificaat met fouten.

Er kunnen ook een of meer van deze problemen optreden:

• Een site is niet bereikbaar.
  • Een website wordt niet geopend.
  • Een HTTPS-site wordt niet geopend.
  • Een foto wordt niet geladen.
  • Een nieuw tabblad wordt niet geladen.

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om deze fouten te verhelpen.

Probeer de onderstaande oplossingen om een fout te verhelpen.

De pagina opnieuw laden

Je kunt de fout vaak oplossen door de pagina opnieuw te laden.

Tik op Meer Meer en dan Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als dat niet werkt...

Stap 1: Controleer je internetverbinding

1. Zorg ervoor dat je iPhone of iPad is verbonden met wifi of mobiele data.
  2. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen waardoor de pagina niet volledig wordt geladen.

De pagina openen in een incognitovenster

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Nieuw incognitotabblad Nieuw incognitotabblad.
  3. Probeer op het incognitotabblad de pagina opnieuw te laden. Als de pagina wordt geladen, wis je het cachegeheugen en de cookies.

Je cachegeheugen en cookies wissen

1. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Privacy en dan Browsegegevens wissen.
  3. Selecteer Cookies, Sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden. Maak de selectie van de andere typen gegevens ongedaan.
  4. Tik op Browsegegevens wissen en dan Browsegegevens wissen.
  5. Tik op Gereed
  6. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 3: Sluit andere tabbladen of apps

Je apparaat heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps worden uitgevoerd.

1. Maak geheugen vrij:
    • Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt weergegeven.
    • Sluit andere apps die worden uitgevoerd en onderbreek app- of bestandsdownloads.
  2. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Werkt het nog steeds niet?

Stap 4: Start je telefoon of tablet opnieuw op

Soms zorgen apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen.

1. Start je iPhone of iPad opnieuw op.
  2. Laad de pagina opnieuw.
Stap 5: Update Chrome
  1. Open de App Store op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Updates.
  3. Zoek naar Chrome Chrome in de lijst met apps die kunnen worden geüpdatet.
  4. Als Chrome wordt vermeld, tik je op Updaten om deze te installeren.
  5. Geef het wachtwoord voor je Apple-ID op als hierom wordt gevraagd. De updates worden gedownload en geïnstalleerd.
  6. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Extra hulp krijgen

• Als andere sites normaal worden geladen, maar één site crasht, kan die site het probleem veroorzaken:
  • Ga naar het Helpforum van Chrome voor hulp van experts.