Paginacrashes met de foutmelding Helaas en andere fouten bij het laden van pagina's oplossen

Als de fout Helaas of een andere foutcode wordt weergegeven in plaats van een webpagina, ondervindt Chrome problemen bij het laden. Het is ook mogelijk dat de pagina langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend.

Foutcodes en problemen bij het laden van pagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de pagina.

• Helaas: Chrome ondervindt problemen met het laden van de pagina.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: De hostnaam (webadres) bestaat niet.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Het apparaat heeft geen verbinding met internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT of ERR_TIMED_OUT: Het duurde te lang om verbinding te maken met de pagina. Uw internetverbinding is mogelijk te langzaam of de pagina is te drukbezocht.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Er is iets gebeurd waardoor uw verbinding met de pagina is verbroken.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: De verbinding van uw apparaat met het netwerk is verbroken of het apparaat heeft verbinding gemaakt met een nieuw netwerk terwijl de pagina werd geladen.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: De pagina heeft de verbinding met Chrome geweigerd.
  • ERR_CACHE_MISS: U moet de eerder verstrekte informatie opnieuw indienen voor de pagina.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: De website heeft geen gegevens verzonden en is wellicht uit de lucht.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: De pagina heeft gegevens verzonden die Chrome niet begrijpt.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggen bij de website (bijvoorbeeld de website van een bank of bedrijf) werkt niet vanwege een clientcertificaat met fouten.

Er kunnen ook een of meer van deze problemen optreden:

• Een site is niet bereikbaar.
  • Een website wordt niet geopend.
  • Een HTTPS-site wordt niet geopend.
  • Een foto wordt niet geladen.
  • Een nieuw tabblad wordt niet geladen.

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om deze fouten te verhelpen.

Probeer de onderstaande oplossingen om een fout te verhelpen.

De pagina opnieuw laden

Je kunt de fout vaak oplossen door de pagina opnieuw te laden.

Tik op Meer Meer en dan Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als dat niet werkt...

Stap 1: Controleer uw internetverbinding

Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet is verbonden met wifi of mobiele data.

Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen waardoor de pagina niet volledig wordt geladen.

De pagina openen in een incognitovenster

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Nieuw incognitotabblad.
  3. Probeer de pagina in het incognitotabblad te laden. Als de pagina wordt geladen, wist u het cachegeheugen en de cookies.

Je cachegeheugen en cookies wissen

1. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  2. Tik onder Geavanceerd op Privacy en dan Browsegegevens wissen.
  3. Kies Altijd naast Periode.
  4. Selecteer Cookies en sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden. Maak de selectie van de andere typen gegevens ongedaan.
  5. Tik op Gegevens wissen.
  6. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 3: Sluit andere tabbladen of apps

Je apparaat heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps worden uitgevoerd.

1. Maak geheugen vrij:
    • Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt weergegeven.
    • Sluit andere apps die worden uitgevoerd en onderbreek app- of bestandsdownloads.
  2. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Werkt het nog steeds niet?

Stap 4: Start je telefoon of tablet opnieuw op

Soms zorgen apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen.

1. Start uw telefoon of tablet opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.
Stap 5: Update Chrome
  1. Open de Google Play-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn apps en games. Apps waarvoor updates beschikbaar zijn, worden vermeld bij Updates.
  3. Zoek naar Chrome Chrome onder Updates.
  4. Als Chrome wordt vermeld, tik je op Updaten om deze te installeren.
  5. Probeer na het updaten het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Extra hulp krijgen

• Als andere sites normaal worden geladen, maar één site crasht, kan die site het probleem veroorzaken:
  • Ga naar het Helpforum van Chrome voor hulp van experts.