Paginacrashes met de foutmelding Helaas en andere fouten bij het laden van pagina's oplossen

Als de fout Helaas of een andere foutcode wordt weergegeven in plaats van een webpagina, ondervindt Chrome problemen bij het laden. Het is ook mogelijk dat de pagina langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend.

Foutcodes en problemen bij het laden van pagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de pagina.

• Helaas: Chrome ondervindt problemen met het laden van de pagina.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: De hostnaam (webadres) bestaat niet.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Het apparaat heeft geen verbinding met internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT of ERR_TIMED_OUT: Het duurde te lang om verbinding te maken met de pagina. Uw internetverbinding is mogelijk te langzaam of de pagina is te drukbezocht.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Er is iets gebeurd waardoor uw verbinding met de pagina is verbroken.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: De verbinding van uw apparaat met het netwerk is verbroken of het apparaat heeft verbinding gemaakt met een nieuw netwerk terwijl de pagina werd geladen.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: De pagina heeft de verbinding met Chrome geweigerd.
  • ERR_CACHE_MISS: U moet de eerder verstrekte informatie opnieuw indienen voor de pagina.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: De website heeft geen gegevens verzonden en is wellicht uit de lucht.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: De pagina heeft gegevens verzonden die Chrome niet begrijpt.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggen bij de website (bijvoorbeeld de website van een bank of bedrijf) werkt niet vanwege een clientcertificaat met fouten.

Er kunnen ook een of meer van deze problemen optreden:

• Een site is niet bereikbaar.
  • Een website wordt niet geopend.
  • Een HTTPS-site wordt niet geopend.
  • Een foto wordt niet geladen.
  • Een nieuw tabblad wordt niet geladen.

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om deze fouten te verhelpen.

Probeer de onderstaande oplossingen om een fout te verhelpen.

De pagina opnieuw laden

Je kunt de fout vaak oplossen door de pagina opnieuw te laden.

Klik in de linkerbovenhoek op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als dat niet werkt...

Stap 1: Controleer uw internetverbinding

Zorg ervoor dat je computer is aangesloten op wifi of een bedraad netwerk.

Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen waardoor de pagina niet volledig wordt geladen.

De pagina openen in een incognitovenster

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Nieuw incognitovenster.
  3. Probeer de pagina in het incognitovenster te openen. Als de pagina wordt geopend, wis je het cachegeheugen en de cookies.

Je cachegeheugen en cookies wissen

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  2. Kies Altijd naast Periode.
  3. Selecteer Gecachte afbeeldingen en bestanden en Cookies en andere sitegegevens. Maak de selectie van de andere typen gegevens ongedaan.
  4. Klik op Gegevens wissen.
  5. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Stap 3: Sluit andere tabbladen, extensies en apps

Je apparaat heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps, extensies en programma's worden uitgevoerd.

1. Maak geheugen vrij:
    • Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt weergegeven.
    • Sluit andere apps of programma's die worden uitgevoerd en onderbreek app- of bestandsdownloads.
    • Verwijder onnodige extensies uit Chrome. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Extensies. Klik naast extensies die je niet gebruikt op Verwijderen.
  2. Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Werkt het nog steeds niet?

Stap 4: Start je computer opnieuw op

Soms zorgen programma's of apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen.

1. Start je computer opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.
Stap 5: Update Chrome
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Over Chrome.
  4. Chrome controleert of er een update beschikbaar is. Mogelijk moet je even wachten om dit te zien.
    • Als er een update beschikbaar is, zie je de optie Opnieuw starten. Probeer na het opnieuw opstarten het tabblad met de fout weer te laden.
    • Als er geen instructies zijn, is je versie van Chrome up-to-date.
Stap 6: Controleer op ongewenste software

Als je Windows gebruikt, gebruik je de Chrome Cleanup Tool om ongewenste software te vinden en te verwijderen.

Als je een Mac- of Linux-computer gebruikt, bekijk je onze suggesties voor het vinden en verwijderen van ongewenste software.

Nadat je de ongewenste software hebt verwijderd, probeer je het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Extra hulp krijgen

• Als andere sites normaal worden geladen, maar één site crasht, kan die site het probleem veroorzaken:
  • Ga naar het Helpforum van Chrome voor hulp van experts.