Zoeken in Chrome

Met de adresbalk kunt u zoeken op internet, in uw bladwijzers en in uw browsegeschiedenis. Typ uw zoekopdracht in de adresbalk en druk op Enter om resultaten van uw standaardzoekmachine weer te geven.

Hier zijn alle andere manieren waarop u in Google Chrome kunt zoeken. Deze tips zijn van toepassing op Google Chrome voor Windows, Mac, Linux en Chrome OS.

• Zoeken op een specifieke site (gebruik de Tab-toets om te zoeken)
    Typ het begin van het webadres van de site die u wilt doorzoeken in de adresbalk van de browser. Als Google Chrome gegevens heeft over de zoekmachine van de site, biedt het programma u automatisch de mogelijkheid om die site te doorzoeken. Als u het zoekwoord van de zoekmachine nog weet, kunt u ook het zoekwoord in de adresbalk typen. Druk op Tab om de zoekmachine te selecteren, typ uw zoekterm en druk op Enter.
  • Zoeken op een pagina
    Gebruik de zoekbalk om specifieke termen te vinden op de pagina die u bekijkt. Druk op de sneltoetsCtrl+F (Windows, Linux en Chrome OS) en ⌘-F (Mac) om de zoekbalk op de pagina weer te geven.
  • Zoeken in uw browsegeschiedenis, downloads en bladwijzers
    U kunt ook de zoekvakken boven aan de pagina 'Geschiedenis', de pagina 'Downloads' en bladwijzerbeheer gebruiken om respectievelijk te zoeken in uw browsegeschiedenis, downloadgeschiedenis en bladwijzers. Deze bronnen zijn beschikbaar via het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  • Zoeken via de rechtermuisknop
    Markeer met uw cursor tekst of afbeeldingen op een webpagina. Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik op een Mac) en selecteer de optie om een zoekopdracht uit te voeren op de door u gemarkeerde tekst of afbeelding.
  • Plakken en zoeken
    Selecteer tekst op een webpagina met uw muisaanwijzer en kopieer deze. Als u klaar bent om te zoeken, klikt u met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik op een Mac) op de adresbalk en kiest u Plakken en zoeken.
  • Markeren en zoeken door te slepen (alleen Windows)
    Markeer met uw muisaanwijzer tekst op een webpagina en sleep deze tekst naar de adresbalk. Google Chrome geeft automatisch de zoekresultaten van uw standaardzoekmachine weer voor de gemarkeerde tekst.